خبرهای داغ:

کالای لوکس و غیرضروری وارد کشور نمی‌شود

بعد از تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و در راستای مدیریت مصارف ارزی، واردات 2500 قلم ردیف تعرفه‌ای مرتبط با کالای لوکس، غیر ضروری و مشابه ساخت داخل ممنوع شده است.
کد خبر: ۹۲۷۶۷۸۶
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲

به گزارش  خبرگزاری بسیج، در سال 97 بعد از تحریم‌های ظالمانه آمریکا در راستای مدیریت منابع ارزی واردات 1400 قلم کالای لوکس، غیر ضروری و مشابه تولید داخل ممنوع شد و با گذشت زمان بر تعداد ممنوعیت واردات این قبیل کالاها اضافه شد. به طوری که در حال حاضر و با گذشت بیش از دو سال از تحریم‌های مجدد آمریکا علیه ایران واردات 2500 قلم کالای لوکس، غیر ضروری و همچنین مشابه تولید داخل ممنوع شده است.

در این راستا حسین مدرس خیابانی سرپرست سابق وزارت صمت در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی که در اواسط مرداد ماه 99 برگزار شد،‌ اعلام کرد که 85 درصد واردات کشور مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و ماشین آلات تشکیل می‌دهد.

مدرس خیابانی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه واردات هیچ نوع کالای لوکس و غیر ضروری را نمی‌دهد و هم اکنون 2500 ردیف تعرفه‌ای مرتبط با این اقلام و کالاهای مشابه ساخت داخل ممنوع است.

وی بیان داشت: این در حالی است که 15 درصد مابقی را نیز کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم تشکیل می‌دهد.

با ممنوعیت رسمی واردات کالاهای لوکس، غیر ضروری و مشابه تولید داخل واردات این قبیل کالاها با توجه به تقاضای داخلی به صورت قاچاق افزایش یافته است.

حمید مقیمی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در مورد واردات قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی بیان داشت: در حال حاضر 70 درصد از کالاهای آرایشی و بهداشتی موجود در بازار را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه اغلب کالاهای قاچاق تقلبی است، بیان داشت: براساس گزارش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز واردات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق از سال گذشته تاکنون 3 برابر افزایش یافته است.

علاوه بر بازار لوازم آرایشی و بهداشتی معضل واردات قاچاق در بازار لوازم خانگی نیز کاملا محسوس است. بخش اعظمی از کالاهای لوازم خانگی که در بازار عرضه می‌شود به نام دو برند کره‌ای است که بعد از اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران نمایندگی این دو برند به صورت رسمی ایران را ترک کردند، اما با این وجود، هنوز هم انواع و اقسام کالای لوازم خانگی با نام این دو برند در بازار عرضه می‌شود که به اذغان فروشندگان و عرضه کنندگان لوازم خانگی کالاهایی که با نام این دو برند عرضه می‌شود، اصل کره‌ای نیست و چینی است.

این فروشندگان همچنین در توضیحات تکمیلی بیان می‌کنند این کالاها به صورت غیر رسمی وارد کشور می‌شود و گارانتی معتبری نیز ندارد.

بنابراین لازم مسئولان امردر راستای مبارزه با واردات کالای قاچاق اهتمام بیشتری داشته باشند تا تصمیات اتخاذ شده در ممنوعیت‌های وارداتی در راستای کنترل ارز اثربخشی لازم را داشته باشد.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها