خبرهای داغ:

راه باز دل های عاشقان اباعبدالله الحسین (ع)

این روزها اگرچه راه خاکی کربلا بسته است اما راه دل ها باز است؛ بلکه این فراق دل ها را شیفته تر و پرشورتر از گذشته کرده است.
کد خبر: ۹۲۸۳۵۲۵
|
۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،راهپیمایی روز اربعین حسینی یکی از رویدادهای مهم تاریخ مذهب شییعه است. هر ساله عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین علیه السلام پای در راه کربلا می گذارند تا بتوانند در این روز مهمان آن امام بزرگوار باشند. حرکتی که مختص چند کشور محدود نیست و شیعیان ال علی علیه السلام را از جای جای دنیا به این مکان می کشاند. همین موضوع باعث ایجاد وحدت بیشتر در پیکره مسلمانان و غنی تر شدن فرهنگ عاشورا می شود. از دل همین راهپیمایی چه جوانان و مردان و زنانی به تاسی از امامشان در مقابل ظلم و ستم و استکبار نایستادند. در راهپیمایی روز اربعین همه چیز از رنگ و نژاد و ملیت رنگ می بازد. ایرانیانی که به این راهپیمایی رفته اند از مهمان نوازی خاص شیعیان عراقی از کودکان گرفته تا کهنسالان روایت های متعددی کرده اند.
در سال جاری که به سبب بروز بیماری کرونا امکان راهپیمایی میسر نیست، همین خاطرات و روایت ها مرهمی بر دل زائران دلتنگ و دلشکسته اباعبدالله الحسین علیه السلام شده است. این روزها اگرچه راه خاکی کربلا بسته است اما راه دل ها باز است؛ بلکه این فراق دل ها را شیفته تر و پرشورتر از گذشته کرده است.

عاشقان مولا با انتشار پست های مختلف و بیان خاطرات و روایت هایشان از این حرکت پرشور هر ساله نشان دادند راه دیگری برای پیمایش راه مولایشان برقرار کرده اند.
دل نوشته ها و تصاویر و اشعار همه و همه به خوبی نشان دهنده جوشش درونی عشق به کربلاست. درواقع این بسته بودن راه به سبب شیوع اپیدمی بیشتر راهپیمایی روز اربعین را برای شیعیان ان حضرت پر اهمیت کرده است و آنان سعی می کنند از هر راهی برای بیعت با امامشان اقدام کنند.
این بسته بودن راه یادآور روزهای گذشته نیز هست. زمانی که "صدام" و حزب بعث عراق در این کشور حاکم بود و اجازه حضور و برپایی این راهپیمایی عظیم مردمی را نمی داد. اسرا و رزمندگانی که توانسته بودند به زیارت مولایشان نایل شوند خاطرات پرشوری از این حادثه زیبا در دوران سخت اسارت عنوان می کنند.
حال این فراق اهمیت راهپیمایی روز اربعین را صدچندان کرده و عاشقان آن حضرت تشنه تر از گذشته برای زیارت محبوبشان ثانیه شماری می کنند.
برخی در روایت های خود از مهمان نوازی موکبداران می گویند و از حضور ملیت های مختلف که همراه و همدل شده بودند حکایت می کنند. برخی نیز از حال و هوای خیابان بین الحرمین و خاطراتی که برای اولین بار به زیارت حضرت عباس علیه السلام که بایستی اذن زیارت برادر را از او بگیرند سخن می گویند.

حال و هوای بسیاری از پست های کاربران شبکه های اجتماعی اربعینی و حسینی است. این فراق سبب ایجاد بار معنای زیادی شد. افرادی که در راهپیمایی روز اربعین در سالهای گذشته حضور می یافتند در سالی که به سبب شیوع ویروس کرونا این امکان برای انان مهیا نبود از این حضورپرشور و شعور روایت کردند و خود این موضوع باعث خلق دل نوشته ها و آثاری الهی و عاشورایی با درجه معنایی بالایی شد.
در همین رابطه،« حشمت‌الله قنبری» یکی از اساتید درباره جاماندن ایرانیان در اربعین حسینی می گوید: « واژه جاماندگان اصولا واژه مناسبي براي ملت ما نیست، ملت ایران در ۴ دهه اخیر ثابت کرده هرگز از کاروان نوراني حضرت سیدالشهدا جا نمانده است و همه جا پا به پاي مجاهدان و مومنان در سنگر دین و آزادگي جانفشاني کرده، ما جا‌مانده نیستیم، ما در صف مجاهدت آماده فرصت حضوریم. قلب ملتي که قاسم سلیماني را محبوب خود مي‌داند قطعه‌اي از کربلاي حسیني است.»
گعده های بازخوانی وقایع عاشورا، تامل و تفکر درباره منشا و ریشه قیام عاشورا، گفتگو درباره وقایع و خواندن تاریخ حادثه کربلا در این حوزه رونق بسیاری گرفته است. بسیاری سعی می کنند با ابتکارات مختلف اگرچه پای در راه خاکی کربلا نگذاشته اند اما همچنان خود را در این مسیر نگاه دارند و با نذوراتی که از اوائل شیوع بیماری کرونا با نام بسته های «کمک مومنانه» تعریف شده است، خود را در این مسیر سهیم کنند.

طنین یاس - امیرحمزه نژاد

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار