۲ سونامی قیمتی تنها دستاورد ادغام وزارت راه و مسکن بود
فرشید پور حاجت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به اظهارات عضو کمیسیون عمران مجلس مبنی بر اینکه تفکیک وزارت راه و شهرسازی ضرورتی ندارد، اظهار کرد: واقعیت آن است که یکی از الزامات تحقق طرح نمایندگان محترم مجلس برای جهش تولید مسکن، تفکیک وزارت راه و شهرسازی و ایجاد وزارت مسکن و شهرسازی است.
وی افزود: در زمان حاضر با معضل عدم توان وزارت راه و شهرسازی در عمل به تکالیف قانونی بخش مسکن از جمله حوزه بازآفرینی شهری هستیم.
وی با اشاره به کاهش 50 درصدی تولید مسکن طی 10 سال اخیر، تصریح کرد: از سوی دیگر شاهد دو سونامی قیمتی طی همین مدت بودهایم، مسئلهای که باعث بر هم خوردن الگوی مصرف در بازار مسکن شده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان توضیح داد: متاسفانه به دلیل عدم تولید مسکن،الگوی سکونت مردم از مسکن ملکی به مسکن استیجاری تغییر کرده، اتفاقی که باعث شده امروز 35 درصد خانوارهای ایرانی اجارهنشین باشند.
پورحاجت با یادآوری اینکه هماکنون حداقل 6 میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم، گفت:عدم توان وزارت راه و شهرسازی در اتمام طرح مسکن مهر پس از 12 سال نیز یکی دیگر از دلایل تفکیک وزارت راه و شهرسازی و ضرورت آن است.
وضعیت فاجعهبار بازار مسکن
به گزارش تسنیم، دیروز اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه تفکیک وزارت راه و شهرسازی ضرورتی ندارد، گفته بود: تنها ضرورت کنونی، تولید انبوه مسکن برای مدیریت نظام عرضه و تقاضا در بازار است.
وی با اشاره به پیشنهاد کانون سراسری انبوهسازان برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی جهت مدیریت درست بازار مسکن، افزود: این موضوع تاکنون در کمیسیون عمران مجلس مورد بررسی قرار نگرفته و به نظرم این مسئله در اولویت قرار ندارد.
وی تصریح کرد: وضعیت کنونی بازار مسکن فاجعه بار است، اما نمی توان علت آن را ادغام وزارت راه و ترابری و وزارت مسکن و شهرسازی و حجیم بودن وزارت راه و شهرسازی دانست. دلیل اصلی وضعیت بحرانی بازار مسکن و افزایش افسارگسیخته قیمت ها در این بازار، عملکرد 8 ساله وزارت راه و شهرسازی و ترک فعل وزیر سابق در عرصه تولید و مدیریت مسکن است.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: به نظرم با تفکیک وزارت راه و شهرسازی، مشکلات کنونی بازار مسکن رفع نخواهد شد، از این رو تا زمانی که وزیر فعلی راه و شهرسازی و وزیر دولت آتی اقدام عملی در عرصه تولید و مدیریت بازار مسکن انجام ندهد، نمی توان به بهبود وضعیت بازار امید داشت.
شاکری با بیان اینکه تفکیک وزارت راه و شهرسازی ضرورتی ندارد، افزود: تنها ضرورت کنونی، تولید انبوه مسکن برای مدیریت نظام عرضه و تقاضا در بازار است، از این رو کمیسیون عمران مجلس نیز با تدوین طرح جهش تولید و تأمین مسکن در این عرصه قدم برداشته است.