امام جمعه شهرستان نیمروز در گفت و گو با «بسیج» مطرح کرد

وحدت به معنای یکتایى و یگانگى است

امام جمعه شهرستان نیمروز گفت: فطرت بشر تشنه آزادی، عدالت و حق است که اسلام با دعوت به اتحاد به خوبی توانسته است به ‌این خواسته‌ها پاسخ مثبت دهد.
کد خبر: ۹۲۸۹۴۶۷
|
۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱
امام جمعه شهرستان نیمروز در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان با اشاره به این مطلب که وحدت به معناى همبستگی و یکى شدن، در اصل از ریشه احد به مفهوم یکتایى و یگانگى است، گفت: وحدت عامل اساسی رسیدن یک ملت به اهداف و آرمانهایش است.
 
وی با تاکید بر این مطلب که در کتاب خدا در آیات زیادی به اهمیت مسئله اتحاد و ضرورت ایجاد و حفظ یگانگی بسیار تأکید شده است، افزود: فطرت بشر تشنه آزادی، عدالت و حق است که اسلام با دعوت به اتحاد به خوبی توانسته است به‌این خواسته‌ها پاسخ مثبت دهد.
 
حجت الاسلام محمد راشکی بیان کرد: تمسک به آیات قرآن کریم هدیه و میراث گرانب‌هایی است که در قرآن بر آن تاکید شده است.
 
این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که  قرآن کریم در صریح‏‌ترین آیه خود در مورد وحدت، آیه ۱٠۳ سوره آل عمران همه مؤمنان را به چنگ زدن به ریسمان الهى و پرهیز از تفرقه فراخوانده است، ادامه داد: «وَ اعتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاًوَ لا تَفَرَّقُوا»، نعمت وجود خدا را برخود به یاد آورید که چگونه میان دل‌های شما انس و الفت ایجاد کرد و به برکت نعمت او برادر شدید.

حجت الاسلام راشکی بیان کرد: قرآن، کتاب و سنت، دین الهى، اطاعت خداوند، توحید خالص، ولایت اهل‏ بیت(ع) و جماعت وجوهى  مصادیق ریسمان الهی است که در تفسیر آن گفته شده است و برخى نیز مفهوم حبل‌اللَّه را شامل همه این معانى دانسته‏‌اند، در آیه ۹۱ سوره مبارکه انبیاء در خصوص وحدت و امت واحده شدن آمده است: «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ» این دین شما و این امت شماست، دین یگانه و من پروردگار شمایم، پس مرا بپرستید).

وی افزود: مسلمانان آگاه، باید به اهمیت این شعار قرآنی «امت واحد» پی‌ببرند و عظمت آن را درک کنند و تفرقه‌ها را از میان بردارند و نابود سازند و هرگونه حرکتی که به دوگانگی و تفرقه مسلمانان بینجامد، حرکتی در راستای خواسته‌های دشمنان و برخلاف دعوت قرآن کریم است.

امام جمعه نیمروز محور وحدت را در دیدگاه قرآن، توحید و در مرتبه دیگر دین اسلام دانست و اظهار داشت:  قرآن کریم، پیامبر(ص) را به سوی اهل کتاب می‌فرستد و از آنان برای پیوستن به شعار توحید و جدایی از غیر او دعوت می‌کند، (ای پیامبر به اهل کتاب بگو، بیایید براساس کلمه‌ای که بین ما و شما مشترک است، غیر از خدا را نپرستیم و یک دیگر را در برابر خداوند به‌عنوان رب و پروردگار نگیریم پس اگر روی برگرداندند بگویید، شاهد باشید که ما اهل تسلیم در برابر حق هستیم).

وی گفت: قرآن کریم وجود پیامبر (ص) را محورى براى همبستگى و یگانگى مسلمانان می‌شناسد، همچنین مراجعه به سنت حضرت پیامبر را راه‏کارهایى براى ایجاد و حفظ یگانگى معرفى کرده است، این آیه یادآور می‌شود که اگر در امری اختلاف پیدا کردید، به خدا و رسول او رجوع کنید.
 
راشکی بیان کرد:  با خودتان نزاع و مشاجره نکنید، روزی که شیعه و سنی خودشان به روی یکدیگر تفنگ بکشند، روز عروسی دشمن است پس با یکدیگر منازعه و مشاجره نکنید که در پس آن سستی و ضعف پدیدار می‌شود و پشت سر ضعف، آن شوکت و عظمت و قدرت شما از میان می‌رود.

این مسئول گفت: قرآن می‌خواهد جامعه مسلمانان برتر از دیگران باشد، و ایمان، ملاک برتری قرار گرفته است. مگر ایمان چه می‌کند؟ ایمان ملاک وحدت، رکن شخصیت و تکیه‌گاه استقلال و موتور حرکت جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: نزاع و اختلاف، عامل انهدام کیان و شخصیت جامعه اسلامی، در جای دیگر می‌فرماید، با یکدیگر نزاع نکنید و اختلاف نداشته باشید که سست و ضعیف خواهید شد و خاصیت خود را از دست خواهید داد، جدال و اختلاف، کیان و شخصیت جامعه اسلامی را منهدم می‌کند. ایمان اساس دوستی و وداد و ولاء مؤمنان است».

راشکی تصریح کرد:  با کمی تعمق و تأمل در بیانات حضرت امام خمینی(ره) به ضرورت لزوم تسری و گسترش فرهنگ وحدت و همدلی پی میبریم، آن بزرگوار فرموند؛ اگر هر کدام از مسلمانان یک سطل آب بر سر اسرائیل بریزند اسرائیل را آب خواهد برد، این صحبت نشان از آن دارد که مسلمین جهان در سایه وحدت با کوچکترین حرکت بزرگترین ضربه کاری را به دشمن وارد خواهند کرد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار