خبرهای داغ:
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خوزستان:

مقاومت راه منطقی، عقلانی و فطری هر ملتی در برابر زورگویی قدرتهاست

بهمن شهریاری گفت: تجربه برجام نافرجام نشان داد که با این رویه “خود ضعیف پنداری” در برابر قدرتهای سلطه‌جو به نتیجه‌ای نمی رسیم زیرا غربی ها همواره به جلب امتیاز و منافع حداکثری خودشان می‌اندیشند
کد خبر: ۹۲۹۰۴۷۲
|
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴

بهمن شهریاری کارشناس سیاسی خوزستان در گفتگو با بسیج، پیرامون مفهوم مقاومت و ضرورت ایستادگی ملت در برابر زورگویی‌ قدرت‌های دنیا، اظهار کرد: مقاومت راه منطقی، عقلانی و فطری هر ملتی در برابر زورگویی و گردن کلفتی قدرتهاست.

شهریاری با اشاره به اینکه تسخیر لانه جاسوسی از مقاومت های ملت ایران در مقابل دشمنان است، افزود: آن زمان فشار سیاسی و تبلیغاتی و محاصرهای اقتصادی و سیاسی به شدت زیاد بود ولی ملت ایران در مقابل این فشار مقاومت کرد و در آخر هم به موفقیت رسید، اما آن ها دست به حمله نظامی زده که با شکست مواجه شدند.

وی در ادامه مطرح کرد: یکی دیگر از مقاومت های ملت ایران جنگ تحمیلی است، جنگی که در آن، ملت ایران بدون قوای نظامی بدون ارتش و سپاه در اوایل انقلاب رو به رو بود به طوری که آمریکا با حمایت چند کشور در جنگ حضور داشت و در پایان مقاومت ملت ایران پس از 8 سال به ثمر رسید و همچنان که 30 و اندی از جنگ می گذرد، مقومت ها ادامه دارد.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: اما تجربه برجام نافرجام نشان داد که با این رویه "خود ضعیف پنداری” در برابر قدرتهای سلطه‌جو به نتیجه‌ای نمی رسیم زیرا غربی ها همواره به جلب امتیاز و منافع حداکثری خودشان می‌اندیشند و وقتی نوبت به امتیاز دادن می رسد تعلل‌ها و بهانه‌ها شروع می‌شود به ویژه آمریکاییها که در توافق هسته‌ای شاهد بودیم که چه در زمان اوباما و چه ترامپ به تعهدات خود عمل نکردند و برخلاف قوانین و عرف بین الملل با گستاخی تمام از برجام خارج شدند.

شهریاری گفت: کسانی که به اسم عقلانیت می‌گویند چالش با قدرت‌ها که منظور همان مقاومت است هزینه دارد، بله چالش هزینه دارد اما سازش هم هزینه‌های گزافی دارد، هزینه سازش با آمریکا در توافق برجام برای ایران بسیار گران تمام شد؛ از خروج آب سنگین و اورانیوم‌های غنی سازی شده گرفته تا بیکار شدن دانشمندان هسته‌ای کشور، هزینه‌های سازش با غرب بسیار بالاست اما چالش در برابر آن موجب جلوگیری از زیاده خواهی‌های آمریکا می‌شود.

وی افزود: باید بگویم از ابتدا برجام خسارت محض و توافقی کاملا یکطرفه بود اما دولت به امید وعده های طرف های غربی، برغم نقض های مکرر و صریح برجام، پایبند ماند. همه دیدند با خروج آمریکا از برجام، اعمال تحریم های جدید، همراهی اروپا با آمریکا، به صفر رسیدن فروش نفت ایران به اروپا، متوقف شدن کامل همکاری های بین بانکی و حتی عدم تحقق وعده هایی چون کانال مالی اینستکس جهت واردات اقلام بشردوستانه صدای بعضی از اعضای دولت چون رئیس سابق بانک مرکزی هم در آمد و برجام را تقریبا هیچ خواندند. اما باز هم دولت حاضر نشد به این بازی پر ضرر خاتمه دهد.

شهریاری ادامه داد: روحانی درتاریخ 23 آبان 98 تنها توجیه و بهانه برای انجام تعهدات ایران ذیل برجام را انقضای تحریم های تسلیحاتی در 27مهرماه 99 خواند و گفت: «اگر برجام را یک سال دیگر نگه داریم، تحریم تسلیحاتی ایران برداشته خواهد شد و به راحتی می‌توانیم سلاح لازم را خرید و فروش و به دنیا صادر کنیم.» هرچند لازم به ذکر است گنجانده شدن تحریم تسلیحاتی ایران در قطعنامه 2231 با مخالفت روسیه و چین همراه بوده که با رضایت ایران این خودتحریمی پذیرفته شده بود.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خوزستان اضافه کرد: درصورتی که آمریکا پیش بینی این مساله را هم از قبل کرده بود و در یک دور جنجال رسانه ای و حقوقی مدعی شد به استناد بند 10 قطعنامه 2231 مکانیسم ماشه را فعال کرده و در تاریخ 30 شهریورماه 99 تمامی تحریم ها بصورت خودکار علیه ایران بازگشته و هر کشوری از این امر تخطی کند را مجازات خواهد کرد. از آن سو هم مقامات دستگاه دیپلماسی دولت این استدلال را رد کرده و اعلام کردند براساس قطعنامه 2231 تحریم تسلیحاتی ایران در 27 مهرماه منقضی شده است و رئیس جمهور بابت انقضا این تحریم خودساخته به مردم ایران تبریک گفت!

وی ادامه داد: ما در جنگ سخت نه تنها یک وجب از خاک کشور را از دست ندادیم بلکه ارزش‌ها و هنجارها حفظ شدند. دشمنان با جنگ سخت نتوانستند کاری کنند به همین دلیل امروزه تمام تلاش خود را می‌کنند تا در بستر جنگ نرم، انقلاب اسلامی را با ادبیات، تحریف و سیاه‌نمایی، دستکاری رفتاری کنند که در بستر دستکاری رفتاری، به دنبال دستکاری ساختاری هستند.

شهریاری تصریح کرد: موضوعی که نباید فراموش کرد آن است که هزینه تسلیم در مقابل دشمن مثال های زیاد ی دارد که رهبر انقلاب اشاره هایی به آنها داشته است، رژیم پهلوی در مقابل آمریکا تسلیم بود. می‌ترسید. هم نفت، هم پول، هم باج می‌داد و هم توسری می‌خورد. امروز دولت سعودی هم همینطور است. هم پول و دلار می‌دهد، هم طبق خواست آمریکا موضع گیری می‌کند و هم توهین می‌شنود، و به او می‌گویند گاو شیر ده؛ هزینه سازش و تسلیم به مراتب از هزینه مقاومت بیشتر است، هم هزینه مادی و هم هزینه معنوی دارد، بنابراین مسئولان باید درس عبرت بگیرند.

وی عنوان کرد: قاطعیت و صراحتی که در سخنان و مواضع رهبر انقلاب دیده می‌شود دقیقا براساس شناخت نقشه‌ی عملیاتی دشمن و راهکار درست و کارآمدِ مقابله با آن است. در مقابل دولتی زورگو، بی‌منطق و مستکبر چون آمریکا و شخصیتی چون «ترامپ» در رأس آن، باید «پیام قدرت» از سوی ایران اسلامی ارسال شود و حتی «یک قدم» عقب‌نشینی در مقابل آمریکایی‌ها عملا بازی در زمین آنها و کمک به پیشرفت «راهبرد فشار» است. بنابراین باید قاطعانه موضع گرفت و در چارچوب راهبرد مقاومت امکان هیچگونه بهره‌برداری‌ای را به دشمن نداد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار