به گزارش خبرگزاری بسیج، سال ۹۴ طلاب و دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تصمیم گرفتند با رویکرد فعالیتهای جهادی صدور انقلاب را سرعت بخشند.
به گزارش فارس، آنها برای رسیدن به این هدف خود قرارگاه جهادی خاتمالائمه را با رویکرد محرومیتزدایی، فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و فضای مجازی ایجاد کردند، تفکر و رویکرد جهادی آنها یک تفاوت عمده با سایر گروههای جهادی داشت و آن استفاده از ظرفیت دانشجویان خارجی در این قرارگاه جهادی بود.
هدف والای آنها صدور انقلاب بود و چه ظرفیت عظیمی هستند دانشجویان و طلاب غیرایرانی که در ایران اسلامی به تحصیل علم میپردازند.
با این تفاوت عمده این قرارگاه جهادی فعالیتهای خود را در محورهای مختلف آغاز کرد و سرپرستی قرارگاه جهادی خاتمالائمه را عبدالله جعفری بر عهده گرفت.
عبدالله جعفری طلبه جوانی است از دیار آذربایجان و از شهرستان شبستر که به تعبیر خودش بیشتر دوست دارد، عمل کند تا اینکه بخواهد حرف بزند و شعار دهد. او دوست دارد روزی برسد که پیام اتمام محرومیتها را به دنیا مخابره کند، روزی که دیگر در ایران اسلامی منطقه ای به نام محروم و کمبرخوردار وجود نداشته باشد.
با امیدواری به آن روز مبارک که چهره محرومیت از این کشور رخت بربندد با عبدالله جعفری سرپرست قرارگاه جهادی خاتمالائمه گفتوگو کرده ایم.
احداث خانههای محروم در اولویت
بخش مهمی از فعالیتهای این گروه جهادی احداث خانههای محروم در سراسر کشور است. آنطور که جعفری بیان کرد: از سال ۹۴ تاکنون ۹۷باب خانه محروم ( از صفر تا ۱۰۰) کلنگزنی و احداث شده و به خانوادههای نیازمند تحویل داده شده است. این خانههای محروم در استان آذربایجانشرقی در شهرستانهای خداآفرین، هریس، هوراند، میانه، در استان لرستان شهرستان پلدختر( ۱۰خانه محروم) استان سیستان و بلوچستان شهرستان ایرانشهر( دو خانه محروم) استان کردستان شهر مریوان و اورامانات ( پنج خانه محروم) در شهرستان میرآباد شهر ارومیه ( پنج خانه محروم) در سرپلذهاب (۱۴ خانه محروم) و در تبریز و صوفیان نیز چندین خانه محروم احداث و تحویل داده شده است.
جهاد فرهنگی تعطیلبردار نیست
در کنار فعالیتهای عمرانی پرداختن به موضوعات فرهنگی بخش دیگری از فعالیتهای این گروه جهادی است که سرپرست قرارگاه جهادی خاتمالائمه در مورد آن گفت: پرداختن به موضوعات فرهنگی در کنار فعالیتهای عمرانی یکی از مهمترین رویکردهای ما محسوب میشود. آموزش قرآن، نماز، احکام، اجرای مسابقات فرهنگی و کتابخوانی، برگزاری یادواره شهدا در همه اردوهای جهادی ویژه شهدای آن شهر و روستا از جمله فعالیتهای این جهادگران رحمانی است.
علاوه بر آن موضوع آموزشهای فرهنگی به کودکانکار در تهران موضوعی است که این جوانان جهادی به آن توجه ویژهای دارند بهطوریکه طبق گفتههای عبدالله جعفری تعدادی از این جهادگران بر روی مسائل و موضوعات تربیتی کودکانکار در تهران مشغول هستند در حوزه تربیتی به ۱۵۰ نفر از کودکان کار موضوعات احکام، نماز و دروس مدرسه آموزش داده میشود.
حضور در سینمای مستند
فعالیت در حوزه رسانه یکی دیگر از رویکردهای این گروه جهادی است، آنها با ساخت دو فیلم نیمه بلند در جشنواره فیلم عمار شرکت کردهاند.
اولین فیلم آنها با موضوع اجتماعی و خانوادگی با عنوان " بابای من بابای مدرسه" و فیلم دوم با موضوع تحلیل سیاسی و روشنگری در جشنواره " دکتر سلام" برگزیده شده است.
همچنین دو مستند با عنوان " دستم را بگیر" با موضوع کولبران کردستان به عنوان مستند برتر در جشنواره مستند ایران در سال۹۷ برگزیده شد و مستند دوم با عنوان " جهان آبادی" با موضوع فعالیت جهادی دانشجویان غیرایرانی فعال در ایران به جشنواره عمار امسال ارسال شده است.
تولید 15 هزار عدد ماسک
این گروه جهادی نیز مانند سایر گروههای جهادی همزمان با ایام شیوع ویروس کرونا در موضوع ضدعفونی کردن شهر و معابر و تولید ماسک فعالیت چشمگیری داشتهاند.
سرپرست گروه جهادی خاتمالائمه در تشریح این فعالیتها، گفت:جهادگران این گروه جهادی برای مقابله با کرونا فعالیتهای گستردهای انجام دادند که از آن جمله میتوان به تولید ۶ هزار واحد مایع دستشویی و ضدعفونیکننده و تولید ۱۵ هزار عدد ماسک اشاره کرد.
همچنین در رزمایش کمک مومنانه نیز بیش از ۵۰۰ بسته معیشتی در تبریز توزیع شد.
وی ادامه داد: سال گذشته به مناسبت عید غدیر جشن بزرگ غدیریه در بوستان ائلگلی تبریز با حضور دو هزار و ۷۰۰ نفر از شهروندان برگزار شد ولی امسال با توجه به شیوع کرونا و جلوگیری از تجمع بهمناسبت عید غدیر پنج هزار پرس غذای گرم در قالب طرح اطعام علوی در مناطق محروم و کمبرخوردار توزیع شد.
نگاه متفاوت این گروه جهادی نسبت به فعالیتهای خود باعث شده است آنها رویکرد بینالمللی را نیز در اهداف و چشماندازهای خود مد نظر قرار دهند. در این راستا استفاده از ظرفیت طلاب و دانشجویان غیرایرانی آنها را در تحقق اهداف تعیین شده، مصممتر میکند.
سرپرست قرارگاه جهادی خاتمالائمه در این زمینه با اشاره به آموزشهای جهادی به طلاب و دانشجویان غیرایرانی، یادآور شد: موضوع استفاده از توانایی و ظرفیت طلاب و دانشجویان غیرایرانی و آموزش حرکتهای جهادی و محرومیتزدایی به آنها طی دو سال اخیر شروع شده است، حرکتهای جهادی بهصورت تخصصی توسط دانشجویان و طلاب غیرایرانی به نوعی صدور انقلاب اسلامی به سراسر دنیاست.
طلاب و دانشجویانی از کشورهای ترکیه، بلژیک، کامرون، روسیه، چین، پاکستان، اندونزی، تاجیکستان آفریقایجنوبی، مالزی، بحرین محرومیتزدایی و عدالتخواهی جمهوری اسلامی را بهعنوان الگو قرار داده و سفیران فرهنگی و جهادی ایران اسلامی در نقاط مختلف دنیا میشوند.
وی تصریح کرد: این طلاب و دانشجویان غیرایرانی بهصورت تخصصی قاره به قاره، کشور به کشور مثلا حوزه آسیای میانه و اروپا تفکیک شدهاند و به فعالیتهای جهادی میپردازند.
جعفری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به حضور این گروه جهادی در کشور عراق، خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ به شهر موصل عراق که یک منطقه شیعهنشین ترکمن دارد اعزام شدیم، گروه تروریستی داعش این شهر را تصرف کرده بود ما برای کمک به شیعیان این منطقه رفتیم در روستایی به نام «بشیر» مستقر شده و آنجا خانه بهداشت احداث کردیم تا مردم روستا و مجروحین استفاده کنند. ما اولین گروه جهادی بودیم که در زمان حضور داعش در آنجا مستقر شدیم.
توزیع لوازمالتحریر در طرح « مشق احسان»
جعفری با اشاره به طرح " مشق احسان" برای حمایت از دانشآموزان در مناطق محروم متذکر شد: با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) سال گذشته ۶ هزار بسته لوازمالتحریر در بین دانشآموزان مناطق محروم آذربایجانشرقی توزیع شد همچنین با همکاری بنیاد احسان ۱۳ هزار بسته لوازمالتحریر در مناطقی که مدارس سه شیفت هستند، پخش شده است ولی در موضوع اهدای تبلت دانشآموزی به علت کمبود اعتبار ورود نکردیم.
صدای جهادگران از مناطق سیل و زلزله میآید
جهادگران گروه جهادی خاتمالائمه یک پای ثابت امدادگری در مناطق زلزلهزده سیلزده هستند، آنجا که سیل مردم را خانه خراب کرده و غرش زمین آوار را بر سر مردم میریزد، این جهادگران بیدرنگ خود را به آنجا میرسانند. از هیچ کمکی دریغ نمیکنند، رد پای این جهادگران در سیل پلدختر میتوان دید آنجا که ۳۰۰ نفر از جهادگران رحمانی ۲۰روز بهصورت جدی و مستمر در تخلیه گل و لای تلاش کرده و هزار پرس غذای گرم بین مردم آن منطقه پخش کردند.
در زلزله میانه نیز آنها شریک درد و غم مردمی بودند که در نیمه شب زمین ترک برداشت و آوار شد. این جهادگران ۱۵ روز بیوقفه در میانه بوده و در آواربرداری و اعزام مجروحان کمک میکردند و هم اکنون نیز ۶ باب خانه محروم در شهرستان میانه در دست ساخت و ساز و احداث دارند.
سرپرست قرارگاه جهادی خاتمالائمه اضافه کرد: در جهت ارتباط حوزه و دانشگاه بین جهادگران طلبه و دانشجو ارتباط منسجم و تنگاتنگ برقرار کرده و در کنار آنها از ظرفیت تعدادی از ورزشکاران، خوانندگان و چهرههای تلویزیونی استفاده کردهایم تا هر کدام از آنها بتوانند با حضور در مناطق محروم و دیدن کمبودها برای امیدواری و تلاش برای برطرف کردن نیازهای مردم منطقه تلاش کنند.
بیمهری به طلبهها
وی در پایان صحبتهای خود با اشاره به مجاهدتهای طلبههای جهادی در دوران کرونا بیان داشت: در ماههای گذشته زمانی که همه از یک فرد مبتلا به کرونا یا متوفای کرونایی فرار میکردند، طلبههای جهادی سر پا ایستادند و متویان کرونایی را غسل و کفن کردند، حتی در این ایام دو طلبه جهادگر نیز شهید شدند.
جعفری ادامه داد: متاسفانه بیمهری نسبت به طلبهها تمام شدنی نیست، در حالی که برخی افراد میگویند " در چاه نفت به روی حوزههای علمیه باز شده" ما طلبهای داریم که کلیهاش را برای درمان بیماری همسرش فروخته است یا طلبههایی که به شدت تحت فشار مالی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما جنگ را با ۲۰ سالهها پیروز شده و بردیم ولی اقتصاد را با ۶۰ سالههای باتجربه میبازیم، چرا که اعتماد به جوانان وجود ندارد تا زمانی که دولت به جوانان جهادی اعتماد نکند، اقتصاد ما رونق پیدا نمیکند.