فرهنگ سازی در کاهش جرائم عمومی نقش مهمی دارد
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال وبختیاری؛ اخیرا در شهرستان کوهرنگ طی یک نزاع به خاطر اراضی کشاورزی، جوان 20ساله ای عموی خود را باضربات چاقو به کام مرگ کشاند و درچندین سال اخیر شاهد وقوع نزاع ها و اختلاف های محلی و طایفه ای و وقوع جرائم جبران ناپذیر همچون تباه شدن زندگی افراد خصوصا جوانان و ضرب و جرح به خاطر اراضی کشاورزی در شهرستان هستیم، لذا خبرنگار ما در کوهرنگ به همین مناسبت گفتگویی با کارشناس مسایل اجتماعی و حقوقی داشته که تقدیم شما مخاطبان عزیز می شود.
کارشناس مسائل حقوقی واجتماعی در کفتگو با خبرنگار ما در کوهرنگ، اظهار کرد: ایل بختیاری از دیرباز زندگیِ عشایری در قشلاق استان خوزستان و ییلاق استان چهارمحال و بختیاری بوده و عشایر عزیز ما از مراتع و زمین های کشاورزی برای چرای دام ها استفاده می کنند و با توجه به همدلی وصمیمیت عشایر هیچگونه مشکلاتی دراستفاده از املاک و اراضی در زندگی افراد ایجاد نمی شد.
حجت الله نجفی، افزود: توسعه جوامع و یکجانشینی عشایری و رشد جمعیتی و همچنین تغییر اراضی ازمرتع به کشاورزی و مالکیت بدون سند و نامشخص بودن حدود اربعه اراضی و عدم سازماندهی اراضی ملی از زمین های کشاورزی، از عوامل تشدید کننده اختلافات و نزاع های محلی و فامیلی به شمار می روند.
وی، عدم آشنایی کامل مردم با حقوق فردی و اجتماعی، مسئله هوای نفس برای تملک و ایجاد مالکیت، مسائل مالی و نامشخص بودن حقابه و چرانیدن دام ها در محصول دیگران را از عوامل دخیل در ایجاد تنش در بین افراد دانست.
این کارشناس مسائل حقوقی، یکی دیگر از عوامل تنش زا در اختلافات ارضی را اختلافات مالکین با ادارات دولتی خصوصا اداره منابع طبیعی ذکر کرد و افزود: باتوجه به اینکه بعضی از اراضی به عنوان اراضی ملی توسط این سازمان معرفی شدند، ولی هنوز این اراضی دردست مردم می باشند و سندهای خرید اراضی از نیاکان خود دارند؛ ولی به خاطرملی اعلام کردن این اراضی مالکین برای ثبت آنها با مشکل مواجه هستند و نمی توانند مالکیت خود را ثابت کنند.
نجفی خاطرنشان کرد: همکاری اداره منابع طبیعی در تعیین تکلیف حدود اراضی و صدور سند مالکیت برای مالکین و همچنین فرهنگ سازی درمسائل اجتماعی وحقوقی و استفاده از ظرفیت های بزرگان و ریش سفیدان طوائف، نقش مهمی در کاهش جرائم مربوط به زمین های زراعی و کشاورزی دارند.