۰۸ / خرداد / ۱۴۰۴ - 29 May 2025
11:34
کد خبر : 9292944
۱۶:۳۰

۱۳۹۹/۰۸/۲۴
عبور سخت از چالش اقتصادی کورنا- تحریم با راهکار های عملیاتی مدیرعامل بانک صادرات؛

اتخاذ راهبردهای عاقلانه بانکی در روزهای افت شاخص

بازار سرمایه مدتی است که حال و روز خوشی را تجریه نمی کند و شاخص آن با افت های هر روزه، حجم این بازار را روز به روز کاهیده است.



براساس گزارش خبرگزاری بسیج واقعیت آن است که روزهای ماه عسل بازار سرمایه با عرضه های گوناگون آن سپری شده و اگر برخی تخلفات را هم نادیده بگیریم، رشد صعودی عجیب و غریب بازار سرمایه، بالطبع ریزش های اینچنینی را هم می توانست در بر داشته باشد. این تازه منهای تاثیرات شگرفی است که نوع مدیریت اقتصادی کشور، مدیریت بازار سهام، تحریم های ستمکارانه بیگانگان، موضوع کرونا و سایر مسایل مرتبط با آن بر بازار حساس و شیشه ای بورس تاثیرگذار شده است.
از اینرو است که اتخاذ شیوه ای مناسب برای برخورد با بازار سرمایه می تواند علاوه بر حفظ سرمایه های ملی، راهبرد مواجهه بلند مدت با این بازار را هم تعیین نموده و حدود و عمق فعالیت در این بازار را تعیین نماید.
کارشناسان اما با همه سلایق و مدل ها و سیگنال خوانی ها و تحلیل یابی های اقتصادی همگی معتقدند که نحوه مواجهه احساسی با بازار سرمایه، موجب ریختن بیش از پیش این بازار و افزودن بر موج نگرانی های عمومی خواهد شد. چه آنکه عقل و تدبیر اقتصادینیز ایجاب می کند تا از رفتارهای هیجانی در خرید و فروش نیز اجتناب صورت گیرد.
در این بین مدیرعامل بانک صادرات که با مدیریت قریب دو سال و نیمه خود بر بانک صادرات، توانسته این بانک حاضر در پهنه بازار بورس را از زیان دهی به سمت بانکی سود ده با حاشیه سود عملیانی 22 هزار میلیاردی در 7 ماهه نخصت امسال روبرو کند، بی شک یکی از کارشناسان خبره در عرصه اقتصاد به شمار می رود که با توجه به تجربه حضور خود در بازار بورس با قاطعیت اعلام نموده است که براساس مدل های اقتصادی ، اتفاقا فصل ریزش بازار، فصل خرید است نه فروش.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در همین زمینه اعلام کرد : با تجربه ۳۰ سال حضور در بازار مالی کشور می‌خواهم یک پیام ویژه به سرمایه‌گذاران و سهامداران فعال در بازار سرمایه بدهم. طی ۳۰ سال گذشته بازدهی بازار سرمایه کشور در بازه‌های ۵ ساله، ۲ ساله یا ۲۰ ماهه هرگز کمتر از بازدهی ارز، خودرو، سکه طلا و مسکن نبوده و ممکن است گاهی در یک بازه چند ماهه بازدهی دلار یا سایر بازارها از شاخص بورس پیشی بگیرد، اما بعد از ۲ سال بازدهی بورس قطعا کمتر از دلار، سکه و طلا نخواهد بود.
حجت‌اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران ضمن بیان مطلب فوق، گفت: شرایط اقتصادی کشور در نیمه دوم سال عموماً متاثر از عدم تعادل‌های ساختار اقتصادی، محدودیت‌های بین‌المللی فضای تحریم و ویروس کرونا است و شیوعی که این ویروس پیدا کرده، قطعا اقتصاد را در شرایط ویژه‌ای قرار می‌دهد.
وی افزود: مهمترین موضوعی که اقتصاد ما در نیمه دوم سال با آن مواجه می‌شود، شیوع ویروس کرونا است و در نتیجه آن با کاهش عمومی تقاضای کل در سراسر دنیا مواجهیم و در همه کشورها از جمله ایران مقداری حجم اقتصاد کوچکتر می‌شود.
مدیرعامل بانک صادرات ایران ادامه داد: اما با توجه به تدابیر جدیدی که اندیشیده شده، فکر می‌کنم در کل به نحو مناسبی از این گردنه عبور می‌کنیم. هرچند شرایط سخت است، ولی با توجه به استحکام زیر ساخت‌ها و پویندگی اقتصاد از این گردنه با موفقیت عبور می‌کنیم.
حجت‌اله صیدی در پاسخ به این سوال که صنعت بانکداری در نیمه دوم سال چه سمت و سویی خواهد داشت؟ گفت: بخشی از شرایط آینده قابل پیش بینی بود، بنابراین صنعت بانکداری با آگاهی برای نیمه دوم سال برنامه‌ریزی کرد. ما در بانک‌ها برنامه ویژه‌ای برای عبور از این شرایط داریم. البته برای اولین بار با این شرایط مواجه نمی‌شویم، ما دوران دفاع مقدس، رکود اقتصادی جهانی در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی و تحریم های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ را تجربه کرده‌ایم.
مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: امروز در شدیدترین فشارها هستیم، ولی برنامه‌های خاص خودمان را هم داریم. نزدیک به سه سال است که ما با این شرایط مواجه هستیم، ولی کشور توانسته هم نقدینگی را اداره و هم از منابع ارزی و درآمدهای ارزی به نحو مناسبی استفاده کند.
حجت‌اله صیدی به وضعیت بانک صادرات ایران در بازار سرمایه نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به عملیات بازارگردانی تعریف شده، نماد بانک صادرات از جمله نقد شونده‌ترین سهام بازار است. اگر بخواهم بنیادی هم عرض کنم، می‌دانید که بانک صادرات طی یک برنامه ۳۰ ماهه از زیان خارج و وارد یک منطقه سود شد و در ۶ ماهه اول ۹۹ هم توانست بالای ۷۵ درصد زیان انباشته خود را پوشش دهد. همچنین شرکت تامین سرمایه با

ذاکری, [11.11.20 12:28]
نک صادرات هم به زودی وارد بورس می‌شود.
حجت‌اله صیدی در پاسخ به این پرسش که بازار سرمایه در نیمه دوم سال چه مسیری را طی می‌کند؟ گفت: اول اینکه شرایط امروز بازار قابل پیش بینی بود و روند فعلی طبیعت بازار است. پس از رشدهای مستمر شاهد افت‌های مستمر هم خواهیم بود. گاهی عوامل موثر بر پیش‌بینی‌ها نیز پیچیده می‌شود. بنابراین سهامدار یا سرمایه گذار با احتیاط پیش می‌رود. اما خود من نسبت به آینده بازار بسیار خوش‌بین هستم. افت‌های امروز را هم افت‌های طبیعی می‌دانم. بازار گاهی چند ماه پشت سر هم مثبت یا منفی می‌شود. بنابراین فکر می‌کنم که اگر صبر داشته باشیم، روزهای خوش بازار هم می‌رسد.
طبیعت بازار سرمایه این است و فراموش نکنیم سرمایه‌گذاران حرفه‌ای همیشه با صبر و تأمل و آرامش در بازار فعالیت می‌کنند.
حجت‌اله صیدی ادامه داد: همواره و به ویژه در شرایط فعلی، سرمایه‌گذاران باید زمان مناسب ورود یا خروج از یک سهم را با دقت تشخیص دهند. زمانی که بازار روبه رشد است، باید گام به گام در بازار ورود کرد، بعضاً دوستان ما اشتباه می‌کنند، در بازار رو به رشد شروع به فروختن می کنند، یا زمانی که بازار رو به کاهش است و شاخص روند نزولی دارد، نگران می‌شوند و کل سهام را عرضه می‌کنند. این اشتباه رایج در بازار سرمایه است. اتفاقا افت قیمت، زمانی مناسب برای خرید است. زمانی که سهام بنیادی شروع به کاهش قیمت می‌کند و زیر ارزش ذاتی می‌رود، باید از آن استقبال بیشتری شود و در شرایط فعلی میز سیاست گام به گام و ورود و خروج پله‌ای به سهام را اکیدا توصیه می‌کنم.
با اتخاذ این شیوه ها اما بنظر می رسد که برخورد عاقلانه و مدبرانه با بازار سرمایه می تواند راهکارهای جدیدی بر جلوی پای سهامدارارن بازار شیشه ای روشن سازد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید