مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد اعلام کرد

تخریب بیش از 60 درصد قلعه تاریخی فیروزآباد ابرکوه/ تخریب‌ها همچنان ادامه دارد

فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به تخریب بیش از 60 درصد قلعه تاریخی فیروزآباد ابرکوه، گفت: تجربه نشان داده که تخریب‌ها همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۹۳۰۲۰۵۷
|
۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۴
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، سید مصطفی فاطمی در خصوص تخریب قلعه تاریخی فیروزآباد شهرستان ابرکوه، گفت: قدمت قلعه تاریخی فیروزآباد به اوایل دوره قاجاریه بازمی‌گردد که متأسفانه به علت ورود آب به این روستا سبب تخریب بیش از ۶۰ درصد آن شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با بیان اینکه در طول ۲۰۰ سال گذشته سیل وارد روستای فیروزآباد نشده بود، اضافه کرد: قلعه فیروزآباد یکی از آثار‌های بسیار خوب و از معدود قلعه‌های تاریخی ایران به شمار می‌رود که هنوز مردم در آن ساکن هستند که متأسفانه تخریب سیل بند و سد‌های خاکی این روستا سبب ورود آب و از بین رفتن بخشی از آن شد.

وی قدمت قلعه فیروزآباد اعلام کرد: هم‌اکنون معاون میراث فرهنگی استان و مسئولین بخش مرمت در این روستا حضور دارند تا میزان خسارت‌ها را برآورد کنند و اینکه چه‌کاری برای حل این مشکل انجام داد، ولی بر اساس تجربه‌ای که از گذشته داریم، تخریب‌های اصلی طی دو یا سه روز آینده اتفاق می‌افتد، چون رطوبت در بنا‌های خشتی و با معماری گلین به بالا کشیده می‌شود و به همین دلیل تخریب‌ها ادامه پیدا می‌کند.

فاطمی با بیان اینکه میزان تخریب‌ها در چند روز آینده مشخص خواهد شد اذعان داشت: با توجه به اینکه امروز هم در شهرستان ابرکوه با تخریب مواجه بودیم، طی فردا و پس فردا نیز به علت مسئله‌ای که بیان شد بازهم شاهد تخریب خواهیم بود، چون میزان رطوبت بسیار زیاد است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به اینکه در بارندگی‌های اخیر حجم تخریب بنا‌های تاریخی استان یزد زیاد نبود، افزود: قلعه خرانق و کاروانسرای زین‌الدین از جمله بنا‌هایی بودند که در زمان بارندگی احتمال تخریب وجود داشت، اما با تلاش صورت گرفته از این تخریب‌ها جلوگیری شد.

وی میزان تخریب بازار خان یزد، بنا‌های تاریخی شهر یزد، بافت تاریخی میبد و اردکان و مهریز را کم دانست و گفت: حجم خسارت‌ها در حد تخریب قلعه تاریخی فیروزآباد ابرکوه و قلعه تاریخی سردار مهردشت نبود که هر دو بیش از ۶۰ درصد بود.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار