بارش مهربانی در سراسر کشور/ از غربالگری ۱۱۲ هزار نفر از جمعیت پارس آباد تا اجرای طرح شهید سلیمانی در ۳۷۰ محله تهران
به گزارش خبرگزاری بسیج، طرح «شهید حاج قاسم سلیمانی» که با همکاری مشترک وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین از دوم آذرماه در سراسر کشور آغاز شده است وارد سومین هفته خود شد. این روزها روحیه جهادی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به الگویی برای مقابله با کووید 19 در استانهای مختلف کشور تبدیل شده است. همه مردم از گروههای خودجوش مردمی تا ارگان ها، سازمانها و نهادهای مختلف برای دفاع از حریم سلامت در کنار دستاندرکاران بهداشت و درمان این مرز و بوم قرار گرفتهاند، به نحوی که عزم همگانی برای مقابله جدیتر با این ویروس منحوس را می توان در جایجای کشور به وضوح دید.
همسویی کمکهای مومنانه از جمله نکات برجسته اجرای طرح شهید سلیمانی است و خانوادههایی که از نظر اقتصادی از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و بیمار کرونایی دارند، با بستههای معیشتی و بهداشتی، طی دوران قرنطینه در منزل حمایت میشوند.
خبرنگاران خبرگزاری فارس در استان های مختلف، هر روز خبرهایی از روند اجرای این طرح حتی در دورترین مناطق کشور مخابره میکنند. اخباری که نشان دهنده روند مطلوب این طرح و استقبال کم نظیر از اجرای آن دارد. در این گزارش گوشهای از فعالیت روز هجدهم آذرماهِ نیروهای مجری طرح شهید سلیمانی در استان های مختلف آمده است:
غربالگری ۱۱۲ هزار نفر از جمعیت پارس آباد در طرح شهید سلیمانی
اکبر بهنامجو در سفر به شهرستان پارس آباد اظهار کرد: ۱۱۲هزار نفر از اهالی این شهرستان در طرح شهید سلیمانی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که منجر به شناسایی یک هزار و ۲۵ مورد مشکوک شده است.
وی افزود: این ارزیابی توسط ۴۳ تیم محله محور و ۷۰۲ تیم دو نفره بسیج انجام شده است.
استاندار اردبیل بیان کرد: علی رغم اینکه عملکرد شهرستان پارس آباد در طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و طرح محدودیت هوشمند مناسب بوده اما درحال حاضر شاهد شیوع کرونا هستیم و امیدواریم نتایج حاصله، در آینده نزدیک باعث کاهش آمار بستری و فوتیها شود.
وی ادامه داد: هم اکنون وضعیت پارس آباد قرمز است که نشان میدهد این اقدامات باید همچنان ادامه داشته باشد تا به شرایط مطلوب برسیم.
بهنامجو بسیج را از بدنه مردم دانسته و تصریح کرد: به واسطه مردمی بودن بسیج، ارشادات و توصیههای این افراد مورد توجه بیشتر مردم محله قرار خواهد گرفت و امیدواریم مردم همکاری خود را با این تیمها بیش از پیش ادامه دهند تا بتوانیم بر بحران وارده به واسطه شیوع کرونا غلبه نماییم.
وی ضمن قدردانی از زحمات بسیجیان، تشریح کرد: پایش، آموزش، نظارت بر تجمعات، جلوگیری از برگزاری مراسمات و مجالس ترحیم و رعایت پروتکلهای بهداشتی از ماموریتهایی است که به این تیمها داده شده است.
استاندار اردبیل همچنین از مراکز ۲۴ ساعته و ۱۶ ساعته تست کرونا در شهر پارس آباد و شهر اسلام آباد بازدید و نیازهای تجهیزاتی، نیروی انسانی و تکنیکی این مراکز را بررسی و برای رفع آنها قول مساعد داد.
طرح های وزارت بهداشت در قم با جدیت دنبال می شود
جلسه کاری بررسی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در قم و با حضور استاندار قم، رییس دانشگاه علوم پزشکی و مشاور وزیر بهداشت برگزار شد.
محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه با اشاره به اثرات مثبت اجرای طرح گفت: با ابلاغ شروع اجرای این طرح، گروههای نظارتی، مراقبتی و حمایتی شکل گرفت و هماکنون اجرای آن از روند خوبی برخوردار است.
وی گفت: جلسات هماهنگی در سطح دستگاههای اجرایی استان برگزار و ضمن تشریح روندها و فرایندها، آموزشهای لازم ارائه شد.
دکتر ابرازه ناظر طرح شهید سلیمانی نیز گفت: از نکات حائز اهمیت در ثمربخشی طرح، هماهنگیهای بین بخشی است که خوشبختانه سایر دستگاههای ذیربط تعامل و همکاری خوبی دارند.
سرمست استاندار قم نیز گفت: حمایت از اجرای طرحها و موارد ابلاغی از سوی وزارت بهداشت در استان با جدیت دنبال میشود چراکه حفظ مقوله سلامتی از اصلیترین اهداف دولت است.
طرح شهید سلیمانی در 3 بخش حمایتی، نظارتی و مراقبتی اجرا می شود
مصطفی محمدی مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به همراه تعدادی از کارکنان این روابط عمومی امروز از دفتر خبرگزاری فارس در زنجان بازدید کرده و برنامههای این دانشگاه در طرح شهید سلیمانی و دیگر حوزهها را تشریح کرد.
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه در این شرایط هر ارگانی بسته به توانایی و تخصص خود باید فعالیت کند، اظهار کرد: در حال حاضر به مانند دوران دفاع مقدس افراد باید به صورت تخصصی و عمومی در این حوزه فعالیت کنند.
وی به اجرای طرح شهید سلیمانی اشاره و با تاکید بر اجرای این طرح در شأن نام این شهید بزرگوار گفت: این طرح در سه بخش حمایتی، نظارتی و مراقبتی عملیاتی خواهد شد که جلسات هماهنگی آن با حضور ارگانها و نهادهای مسؤول از جمله سپاه پاسداران، هلال احمر، بسیج و دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده است.
محمدی با اشاره به اینکه کشور سه مرحله اوج شیوع کرونا را پشت سر گذاشته است، افزود: برای عبور از مرحله چهارم اوج شیوع این ویروس با کمترین تلفات نیازمند همراهی مردم هستیم.
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه در طرح شهید سلیمانی بیماران شناسایی شده و نسبت به قرنطینه آنها بعد از تشخیص نهایی نوع درگیری اقدام خواهد شد، ادامه داد: بعد از شناسایی بیمار نسبت به نوع قرنطینه وی در محل زندگی، اماکن تعیین شده و یا مراکز درمانی اقدام خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه خوشبین بودن نسبت به آینده در مورد کاهش شیوع ویروس کرونا گفت: با وجود این خوش بینی، باید برای اوضاع شیوع بالا هم پیشبینیهای لازم انجام شود که دانشگاه اقدامات مورد نظر را انجام داده است.
محمدی با بیان اینکه مرکز شماره 14 زنجان برای تعیین تکلیف نوع ادامه درمان افراد درگیر شده با ویروس کرونا انتخاب شده است، ادامه داد: 11 مرکز پذیرش بیماران کرونایی هم به 22 مرکز افزایش یافته است.
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از تشکیل کمیته نظارت در قالب طرح شهید سلیمانی در همه شهرستانهای استان خبر داد و گفت: در این حوزه 15 هزار و 521 مورد نظارت انجام شده و تخلف 427 مورد ثابت شده، ضمن اینکه 6 هزار بازدید هم از اماکن عمومی انجام شده است. وی با تاکید بر کمبود نیروی انسانی در مراکز دانشگاهی گفت: این کمبود همواره وجود دارد ولی شرایط کرونایی و خروج بخشی از نیروها به دلیل درگیر شدن با بیماری کووید 19 بیشتر احساس میشود.
اجرای طرح شهید سلیمانی در ۳۷۰ محله تهران
سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار فارس در رابطه با اجرای «طرح شهید قاسم سلیمانی» اظهار کرد: طرح بسیج محله محور به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا ویروس با همکاری وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین در سراسر کشور آغاز شده و توسط مراقبان بهداشت، داوطلبان هلال احمر، نیروهای بسیجی و خیران در حال انجام است.
وی با اشاره به انجام رایگان تستهای رپید در این طرح، گفت: طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور و مبتنی بر شعار «هر خانه؛ یک پایگاه سلامت» عملیاتی میشود که کمک میکند غربالگری در سطح وسیعتری انجام شود و در این رابطه هماهنگیهای لازم بین پایگاههای بسیج و پایگاههای سلامت مراکز جامع ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته انجام گرفته است.
شبی ۱۵۰ هزار تومان هزینه مبتلایان میشود
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: این طرح به عنوان مهمترین و آخرین تیر در ترکش، اوج بلوغ نظام شبکه بهداشت و مشارکت مردمی است که بیماریابی، رهگیری و ایزوله کردن از اهداف آن است و با شناسایی زودهنگام بیماران، مراقبت سرپایی انجام میشود تا کمتر مجبور به بستری شوند همچنین با مراقبت بهتر از فوت مبتلایان جلوگیری کنیم.
لاری با بیان اینکه شهرها به محلات تقسیمبندی شدهاند، افزود: با میراث فرهنگی هماهنگ شده است که در هر استان، مراکزی مانند مهمانسرا و هتلها را برای قرنطینه در نظر بگیرند تا افرادی که در منزل شرایط قرنطینه ندارند به این مراکز منتقل شوند و بیمه سلامت نیز قرار است در این طرح مبتلایان را با مبلغ شبی ۱۵۰ هزار تومان حمایت کند همچنین ارائه بستههای حمایتی خیران برای خانوادههای نیازمند و کمک به سالمندان برای خرید مایحتاج از دیگر کارهای در دست اقدام است. وی با تأکید بر اینکه این طرح سیاسی نیست و منافع خاصی به دنبال ندارد، تصریح کرد: همه مردم باید از حواشی دوری کنند و در اجرای این طرح همکاری داشته باشند زیرا هدف ما فقط سلامتی مردم است و تلاش میکنیم تا بیماران کمتر به مراکز درمانی مراجعه کنند و ما درب منزل آنها حضور پیدا کنیم زیرا بیشتر ابتلاها در همین مراجعات اتفاق میافتد.
آمار بستری در بیشتر نقاط کشور کاهش یافته است
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با ابراز نگرانی از موج احتمالی در زمستان، عنوان کرد: در فصل پاییز موج شدید بیماری کرونا را تجربه کردیم و در زمستان نیز ممکن است موج شدیدی داشته باشیم لذا توصیه میکنیم مردم آرامش خود را حفظ کنند و نسبت به رعایت پروتکلها جدیت داشته باشند زیرا ویروس کووید۱۹ هنوز رخت برنبسته و فعلاً واکسن و دارویی نداریم.
لاری اضافه کرد: هم اکنون در بیشتر نقاط کشور آمار بستری کاهش یافته است که متأثر از محدودیتهای اخیر است اما این آمار ثابت نیست و در صورتی که رفتار ما تغییر کند و پروتکلها رعایت نشود دوباره سیر صعودی خواهیم داشت و مجبور به اجرای محدودیتهای بیشتر میشویم.
وی با اشاره به اوج شیوع بیماری و بیشترین آمار فوتیها در اواسط آبانماه، گفت: پس از جلسه هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب تصمیمات خوبی اتخاذ شد، وزارت کشور ورود کرد، قرارگاه تشکیل و آرامشی برای وزارت بهداشت ایجاد شد که در ادامه مسؤولیت محدودیتها و نظارتها با هم افزایی فرابخشی و سایر سازمانها اجرا میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت ابراز کرد: ۴۳ شهر فوق بحرانی تعریف شده بود که در روز نهم محدودیتها کاهش بستری را ملاحظه کردیم و با اینکه محدودیتها مشکلات اقتصادی ایجاد کرد اما سلامت مردم مهمتر است و چون شهروندان ابتلا و فوت عزیزان خود را لمس میکردند در اجرای محدودیتها همکاری کردند به ویژه کاهش تردد پس از ساعت ۲۱ تأثیر خیلی خوبی در کاهش رفت و آمدهای خانوادگی داشت چون بیشتر الگوهای خانوادگی باعث شیوع بیماری میشد.
لاری با بیان اینکه نظارت در تهران سخت است، یادآور شد: آمار تهران دارای نوسان بوده و ثبات ندارد و نگران هستیم که اگر پروتکلها رعایت نشود آمار مبتلایان افزایش یابد لذا در طرح بسیج محله محور، تهران اهمیت خاصتری دارد و به بیش از ۳۷۰ محله تقسیم شده است.
وی اضافه کرد: در استانهای شمالی نیز روند افزایشی داریم و قزوین نیز فعلاً آمار کاهشی ندارد اما وضعیت بیمارستانها از نظر ظرفیت پذیرش فعلاً خوب است و هر وقت سکون داریم امکانات را احیاء میکنیم که با ایجاد موج جدید آمادگی داشته باشیم.
طرح محله محور شهید سلیمانی با کارجهادی مدیران امکان پذیر است
رمضانعلی قاسمپور ظهر امروز در جمع مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان اظهار کرد: با توجه به اینکه شهید «سردار سلیمانی» برای اسلام از خودش گذشته و در راه رضای خداوند هر جا که نیاز بود حضور پیدا میکرد، مدیران نیز در اجرای طرح محله محور «شهید سلیمانی» باید کار جهادی کرده و از خودگذشتگی نشان دهند.
وی با بیان اینکه سپاه نوکر مردم است، تصریح کرد: در جامعه اسلامی همه ما مسوول هستیم و سپاه خود را نوکر مردم دانسته و در راستای کمک و حفظ سلامتی مردم در همه صحنهها و شرایط بحرانی در کنار مردم خواهد بود.
فرمانده سپاه شهرستان گنبدکاووس با اشاره به بیتفاوتی برخی مدیران در اجرای این طرح خاطرنشان کرد: بیتفاوتی برخی از مدیران در این طرح و یا هر طرحی که برای خدمتگزاری و حفظ سلامت مردم اجرا میشود، خیانت به جامعه و مردم است.
وی ادامه داد: این طرح در قالب قرارگاه و به ریاست فرمانداری برگزار میشود و همه مدیران بنا به وظیفه خود در این طرح باید جهادی و بسیجی وارد میدان شده تا هرچه زودتر زنجیره انتقال بیماری در جامعه قطع شود.
قاسمپور با اشاره به اجرای «طرح سردار شهید سلیمانی» گفت: در این طرح نیروهای بسیجی در کنار نیروهای بهداشت و درمان در مرحله نخست بیماران مبتلا به کرونا را در هر محله از شهر و روستا شناسایی کرده و سپس موارد لازم برای بهبودی فرد مبتلا به اعضای خانواده آموزش داده میشود.
وی ابراز کرد: در این طرح خانوادههای آسیبدیده از کرونا و نیازمندان در هر محله شناسایی و بستههای معیشتی برای کمک به اقتصاد این خانوادهها بین آنها توزیع میشود.
در «طرح شهید سلیمانی» مدیریت و کنترل بیماری کرونا به شیوه محله و خانوادهمحور انجام میشود
مسئول کانون بسیج جامعه پزشکی شهرستان گنبدکاووس در این جلسه اظهار کرد: در «طرح شهید سلیمانی» مدیریت و کنترل بیماری کرونا به شیوه محله و خانوادهمحور انجام میشود.
وی تصریح کرد: در این طرح تلاش شده تا هر خانه یک پایگاه سلامت بوده و بتوانیم زنجیره انتقال بیماری کرونا را در مدت زمان کمتری قطع کنیم.
ناصر احمدی گفت: در طرح محلهمحور شهید سلیمانی شهرستان گنبدکاووس به ۱۵ منطقه تقسیم شده که به عنوان ۱۵ پایگاه برای اجرای این طرح استفاده میشود.
وی خاطر نشان کرد: هر پایگاه سه محله و هر محله توسط هفت نفر در قالب تیم مراقبت، نظارت و حمایت مدیریت میشود.
مدیران دستگاه های اجرایی در «طرح شهید سلیمانی» جهادی و بسیجی وارد میدان شوند
فرماندار شهرستان گنبدکاووس در این جلسه اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی با توجه به گستردگی فعالیت خود در شهرستانها یکی از طرحهای خوب در مدیریت و کنترل بیماری کرونا است.
وی تصریح کرد: سپاه شهرستان در این طرح وظیفه و ماموریت اداری و دستگاهی نداشته اما با توجه به اینکه همیشه در همه شرایط در کنار مردم بوده برای حفظ سلامت مردم وارد عمل شده است.
عبدالقدیر کریمی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی باید به صورت جهادی و بسیجی وارد میدان شده و به صورت شبانهروزی در این طرح فعالیت کنند تا بتوانیم هرچه زودتر زنجیره انتقال بیماری کرونا را قطع کنیم.
وی بیان کرد: از همه ظرفیتها و امکانات شهرستان برای اجرای این طرح در راستای تامین حفظ سلامت مردم استفاده خواهیم کرد.