خبرهای داغ:
به مناسبت روز شهرستان قاین

قاین شهر مفاخر و 304 شهید والا مقام

روز شهرستان قاینات به مناسبت 22 آذر سالروز شهادت شهدای انقلاب اسلامی شهر قاین در حسینیه سردار دلها حاج قاسم سلیمانی این شهرستان برگزار گردید.
کد خبر: ۹۳۰۲۸۶۴
|
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی روز شهرستان قاینات به مناسبت 22 آذر سالروز شهادت شهدای انقلاب اسلامی شهر قاین در حسینیه سردار دلها حاج قاسم سلیمانی این شهرستان برگزار گردید.

در این مراسم حجت السلام رحمانی امام جمعه شهرستان قاین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره 5 شهید گرانقدر انقلاب اسلامی  شهر قاین شهیدان مهدوی الحسینی، صبیانی، نصیری زاده، ریاحی و لاخی اظهار داشت: شهر قاین علاوه بر 304 شهید والا مقام دارای مفاخر زیادی می باشد که علمای جلیل القدر جزئی از این مفاخرند.

وی با اشاره به زندگانی آیت الله سید حسین فقیه معروف به سید حسین امام عنوان داشت: سید حسین فقیه از جایی که دارای سیر و سلوک عرفانی، قناعت و مردم دار بود مردم شهرستان قاین به وی لقب امام را که دارای بار معنایی مثبت فراوانی است داده بودند.

امام جمعه شهرستان قاین گفت : سید حسین امام فرزند سید زکی الدین است و مدتی در شهر قاین نزد پدر و برادر بزرگوارشان سید افضل  تلمذ نموده و سپس به نجف اشرف مشرف شده و نزد آخوند خراسانی و شیخ علی گنابادی تلمذ نموده و اجازه اجتهاد گرفته وبه قاین آمده و به لقب امام معروف می گردند. در سال 1374 در مشهد مقدس رحلت نموده و در صحن عتیق با خاک سپرده می شوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از  علمای والا مقام سید معصوم معروف به آقای قهستانی می باشند که نزد اساتید بزرگی از جمله ضیاءالدین عراقی و حسنعلی اصفهانی آن دو استاد و استوانه های حوزه علمیه نجف تلمذ نموده و نزد آنان اجازه اجتهاد نمودند و در بازگشت به شهرستان قاین در عرصه منبر رفتن سنت شکنی کرده و به مدت 40 سال هم در منازل مردم و هم در مسجد جامع این شهر منبر می رفتند و از ویژگی های ایشان تعهد و امین بودن نزد مردم بوده که امانت هایشان را به ایشان می سپردند تا نگهدار اموال شان باشد.

حجت الاسلام رحمانی در ادامه به زندگانی آیت الله سید علی آیتی اشاره کرده و افزود: جزء سادات بود که در سال 1308 ه ق متولد شد و در شهر نجف اشرف نزد آیت الله اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی و آیت الله نائینی تلمذ نمود، سپس به قاین آمد و فوق العاده بحاث( اهل بحث) بود ولو با یک طلبه 16 ساله، اصلا برایشان سن و سال طلبه ها مهم نبود، فقیهی زبر دست و از اعجوبه های روزگار خود بود که رهبری انقلاب در قاین به دست ایشان بود.

وی افزود: همچنین سید محمدرضا صامتی را از  فقها و مجتهدین و خدای اخلاق در قاین می دانستند که فرزند ایشان آقای سید ابراهیم صامتی که چندین سال در مسجد علی ابن ابیطالب قاین منبر می رفت و استاد اخلاق بود.

امام جمعه شهرستان قاین گفت: آقای سید محمد علی فقیه استاد خوش سلیقه، خطیب توانمند و برجسته و واعظی به تمام معنا بودو تدین ساکنان قاینات و حومه شهر مرهون منبرهای خانگی و مساجد ایشان است. وی در سال 1357 زمانی که می بیند عده ای از انقلابیون شهر قاین را در بیرجند به جرم انقلابی بودن و فعالیت بر علیه رژیم سفاک پهلوی محکوم به اعدام کرده بودند در بیرجند بست ننشستند و تا انقلابیون آزاد نشدند از موضع خود عقب نشینی نکردند.

وی در پایان با اشاره به زندگی آیت الله عرفانی که در روستای بیهود، (مهد شهدا و وطن شهید کاوه) زندگی می کردند ایشان را اعجوبه روزگار نامید که هفت نفر از مراجع تقلید در نجف به وی اجازه اجتهاد داده بودند و یکی از علمای نجف در وصف ایشان می گفت: وی نمی تواند از کسی تقلید کند چرا که به درجه اجتهاد رسیده است. وی در سال 1389 در مشهد مقدس رحلت نمودند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار