خبرهای داغ:
مسئول بسیج مهندسین صنعت استان قزوین عنوان کرد:

دلیل رفع نشدن موانع تولید مدیریت پشت‌میزی است

زمین‌های صنعتی گران به دست تولیدکنندگان استان قزوین می‌رسد/ دلیل رفع نشدن موانع تولید در استان قزوین مدیریت پشت‌میزی است/ مصادره کردن ماشین‌آلات کارخانجات قزوین به خاطر بدهی تیشه به ریشه تولید می‌زند/ شهر صنعتی لیای قزوین از نبود زیرساخت‌های مناسب رنج می‌برد.
کد خبر: ۹۳۰۳۷۳۷
|
۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸

به گزارش سرویس بسیج مهندسین صنعت خبرگزاری بسیج، سرهنگ جعفر عباسی با اشاره به راهکارهای کلیدی برای جهش تولید ملی و حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان اظهار داشت: در این 2 سال که احصای مشکلات واحدهای تولیدی در استان قزوین را آغاز کرده‌ایم، به این نتیجه رسیدیم که مثلث سپاه، دادگستری و رسانه می‌توانند مشکلات واحدهای تولیدی را برطرف کنند.

وی اضافه کرد: در این مثلث رسانه مشکلات واحدهای تولیدی را گزارش می‌دهد، دادگستری و دادستانی با دستور قضائی اجازه قانونی رفع مشکلات واحدهای صنعتی را صادر می‌کنند و سپاه هم با حضور انقلابی خود می‌تواند ضمن ایجاد تعامل لازم بین مسئولان لوازم ضروری برای رفع موانع تولید را تامین کند.

عباسی با تقدیر از عملکرد انقلابی رئیس قوه قضائیه در رفع مشکلات واحدهای تولیدی کشور گفت: آیت‌الله رئیسی در این حوزه واقعا انقلابی کار می‌کند و خدا پشت و پناه همه کسانی باشد که مشکلات تولید را به شکل انقلابی برطرف می‌کنند. همین که ریاست قوه قضائیه با هدف نجات واحدهای صنعتی از رکود وارد میدان شده، یک دنیا ارزش دارد.

رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت استان قزوین با تاکید بر اینکه با بخشنامه‌ها و مقررات موجود نمی‌توانیم موانع تولید ملی را برطرف کنیم، تصریح کرد: تا زمانی که بر اعتقادات خودمان پابرجا ایستاده‌ایم، دشمنی دشمنان وجود دارد؛ بنابراین باید در شرایط جنگ اقتصادی و وجود تحریم‌ها با عملکرد انقلابی‌مان موانع تولید را یکی پس از دیگری حذف کنیم.

عباسی پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی از دستگاه متولی رفع این مشکلات را از مهمترین کارکردهای قرارگاه صنعت، معدن و انرژی سپاه برشمرد و گفت: برای شناسایی مشکلات واحدهای صنعتی از نخبگان رشته‌های صنعتی بهره می‌گیریم؛ البته نه افرادی که صرفاً با مدرک دانشگاهی وارد صنعت شده‌اند، بلکه مهندسانی که پیچ‌وخم مشکلات صنعت را می‌دانند.

وی افزود‌: مهندسان جهادگر قرارگاه قرارگاه صنعت، معدن و انرژی سپاه با تجربه‌های زیاد و هنر‌آفرینی خود می‌توانند ماموریت‌هایی که به آنها ابلاغ می‌کنیم را به نحو شایسته انجام دهند.

عباسی با بیان اینکه وظیفه دولت این است که نهایت تسهیلات را در اختیار تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران حوزه تولید و صنعت قرار دهد اظهار داشت: با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای تحقق جهش تولید ملی متاسفانه زمین‌های صنعتی در استان قزوین گران به دست تولیدکنندگان می‌رسد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تولیدکننده‌ها برای ایجاد یک واحد یا سوله تولیدی نیاز به زمین در ابعاد وسیع و گسترده دارند، خرید زمین دولتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین با قیمت متری 300 تا 400 هزار تومان بخش زیادی از سرمایه آنها برای ایجاد و احداث واحد تولیدی را به خود اختصاص داده و در واقع از بین می‌برد.

عباسی ادامه داد: ضمن اینکه قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی ما در شرایطی بالا است که زیرساخت‌های خدماتی مانند آب، برق و گاز همه به طور کامل در اختیار تولیدکننده و سرمایه‌گذار قرار نمی‌گیرد که همین مشکل تامین زیرساخت یکی از دلایل کند پیش رفتن طرح‌های احداث واحدهای تولیدی یا توسعه‌ای صنعتی در استان قزوین است.

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت استان قزوین با تاکید بر لزوم قطع تصدی‌گری دولت بر اراضی و شهرک‌های صنعتی گفت: در صحبت‌هایی که با تولیدکنندگان و مدیران واحدهای صنعتی در استان قزوین داشتیم، آنها بارها به ما متذکر شده‌اند که حاضر هستند همه زیرساخت‌ها مانند آب، برق، گاز، تلفن و حتی حفاظت و نگهبانی واحدهای صنعتی را خودشان تامین کنند به شرطی که تصدی‌گری در این بخش‌ها از دست دولت خارج شود.

عباسی با ذکر اینکه شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان باید خود تولیدکنندگان مدیریت و اداره شوند افزود: دولت باید دست از تصدی‌گری در حوزه شهرک‌های صنعتی برداشته و تنها بر کار تولیدکننده‌ها در اداره شهرک‌های صنعتی نظارت کند در حالی که دولت در حال حاضر فقط دخالت می‌کند و برای انجام هر کاری در شهرک‌ها از تولیدکنندگان پول مطالبه می‌کند.

وی ادامه داد:‌ باید هیئت ‌مدیره‌هایی از مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی ایجاد شده و مدیریت شهرک‌های صنعتی به آنها واگذار شود تا کار توسعه شهرک‌های صنعتی با سرعت بیشتری جلو برود.

عباسی با بیان اینکه در شرایط کنونی رفع مشکلات و موانع تولید ملی در هرکارخانه و کارگاه تولیدی دست‌کمی از جهاد در راه خدا ندارد، اظهار داشت: دلیل رفع نشدن موانع  تولید ملی در استان قزوین این است که مسئولان پشت میز نشستند و از پشت میز قصد دارند مشکلات را مدیریت کنند.

وی اضافه کرد: به همین خاطر رویکرد اصلی قرارگاه صنعت، معدن و انرژی سپاه در قزوین رفع موانع تولید از طریق بازدید میدانی از واحدهای صنعتی و مصاحبه رودررو با مدیران و مهندسان هر واحدی تولیدی است تا بتوانیم ضمن احصای موردی مشکلات، هر مشکل را ضمن رایزنی با دستگاه مربوطه مرتفع کنیم.

عباسی حمایت از اجرای طرح‌های توسعه صنایع و کارخانجات را از رسالت‌های اصلی قرارگاه یادشده دانست و ادامه داد: در همین راستا جلسات مختلفی بین مدیران واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران اجرای طرح‌های توسعه تولید با مسئولان اجرایی و قضایی استان قزوین برگزار می‌کنیم تا مشکلات قانونی اجرای این طرح‌ها برطرف شوند.

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت استان اجرای طرح‌های توسعه تولید را مصداق اصلی جهش تولید از منظر مقام معظم رهبری دانست و گفت: در راستای اجرای دستور ایشان در حوزه جهش تولید برخی تولیدکنندگان ما با سرمایه شخصی اقدام به ایجاد یک واحد تولیدی مجزا در کنار واحد فعلی خود می‌کنند که باید از آنها در استان حمایت کنیم و سنگ پیش پای آنها نیندازیم.

عباسی با ذکر اینکه ادعا نمی‌کنیم که همه تولیدکنندگان 100 درصد قانونی عمل کردند، تصریح کرد: اگر در نقاطی از اجرای طرح‌های تولیدی و صنعتی ایرادهایی وجود دارد، مسئولان باید این ایرادها را اصلاح کنند؛ نه اینکه جلوی اجرای طرح و ساخت یا توسعه یک واحد صنعتی را بگیرند.

وی با بیان اینکه جلوی پروژه را گرفتن ساده‌ترین کار ممکن است، افزود: بنابراین مسئولان باید به جای سد کردن مسیر تولید مشکلات ایجادشده را به صورت موردی برطرف کنند و طوری عمل کنند که این مشکلات ادامه‌دار نشود.

عباسی با بیان اینکه جهش تولید ملی با فشار آوردن به مدیران واحدهای تولیدی میسر نمی‌شود اظهار داشت: مصادره کردن ماشین‌آلات خطوط تولید و کارخانجات به خاطر بدهی نامردی کردن در حق تولیدکنندگان و کارگران واحدهای تولیدی است و تیشه به ریشه تولید می‌زند.

وی پرداخت حقوق و دستمزد معوقه به کارگران را یکی از مشکلات اصلی برخی واحدهای صنعتی استان دانست و افزود: در این مواقع معمولاً کارگران به اداره کار شکایت می‌کنند که منجر به توقیف و فروش محصولات و اموال یک واحد تولیدی می‌شود. در این موارد قرارگاه صنعت، معدن و انرژی استان به موضوع ورود کرده و از دستگاه قضائی می‌خواهد به جای توقیف اموال با تولیدکننده کنار بیاید.

عباسی با ذکر اینکه اگر به فکر تولیدکننده باشیم، به فکر کارگران هم هستیم، ادامه داد: اگر تولیدکننده کارش را به خاطر پرداخت بدهی تعطیل کند، کارگر هم بیکار می‌شود و در واقع ما تلاش می‌کنیم نقطه اوج یک واحد تولیدی را حفظ کنیم تا از کل مجموعه و منافع کارگران حفاظت کنیم تا هم کارگران بتوانند شغلشان را حفظ کنند و هم تولیدکننده بتواند به تولیدش برسد.

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت استان با یادآوری اینکه با حفظ کارخانه اداره دارایی به مالیاتش و بیمه هم به درآمد خود دست پیدا می‌کنند گفت: خوشبختانه در رایزنی‌هایی که با اداره کار و مسئولان قضائی استان داشتیم، موفق شدیم بخشی از بدهی تولیدکننده به کارگران را تسویه کنیم تا مابقی این بدهی هم به صورت اقساطی پرداخت شود. در این صورت دیگر کارخانه‌ای تعطیل نمی‌شود و کارگران هم بیکار نخواهند شد.

عباسی اضافه کرد: راحت‌ترین کار در مواجهه با بدهی واحدهای تولیدی این است که در واحد تولیدی را ببندیم و جالب اینکه انجام این کار هیچ دردی را دوا نخواهد کرد و با بسته شدن واحدهای تولیدی پرداخت بدهی کارگران هم روی زمین می‌ماند و عملاً هیچ پولی هم دست کارگران را نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: به همین خاطر با مدیران دادگستری‌ استان توافق می‌کنیم تا بخشی از بدهی تولیدکنندگان به کارگران پیش‌ پرداخت شود و مابقی هم به صورت اقساط به کارگران پرداخت شود.

جعفر عباسی با بیان اینکه به‌تازگی از 60 کارگاه تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی لیا بازدید کردیم اظهار داشت: این شهر صنعتی که از 2 بخش شهرک صنعتی قدیم و پارک صنعتی لیا تشکیل شده با وجود داشتن 600 واحد تولیدی و صنعتی با مشکلات زیرساختی مانند جاده و نبود روشنایی دست ‌و پنجه نرم می‌کند.

وی اضافه کرد: در بازدید و مصاحبه میدانی که با مدیران واحدهای صنعتی یاد شده داشتیم، مدیران این واحدها از وضعیت بد روشنایی و آسفالت جاده این شهر صنعتی ناراحت بودند چرا که نبود تجهیزات روشنایی در این شهر صنعتی و تاریک بودن معابر آن باعث سرقت و دزدی ماشین‌آلات و مواد اولیه این واحدهای صنعتی می‌شود.

عباسی ادامه داد: همچنین چون جاده شهر صنعتی لیا مناسب نیست، بار محصولاتی که وانت‌بارها و کامیون‌ها در این جاده جابه‌جا می‌کنند، آسیب می‌بیند و یا در هنگام بارندگی بسیاری از این وانت‌بارها و کامیون‌ها واژگون شده و به این ترتیب خسارت زیادی به تولیدکنندگان وارد می‌شود.

دبیر قرارگاه صنعت، معدن و انرژی استان قزوین با اشاره به مشکلات زیرساخت‌های آب و فاضلاب در این شهر صنعتی گفت: متاسفانه این شهر صنعتی هنوز شبکه فاضلاب شهری ندارد و تخلیه فاضلاب آن در چاه‌های قدیمی مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان و صنعتگران مستقر در آن ایجاد کرده است.

عباسی با ذکر اینکه برای رفع این مشکلات هماهنگی‌های لازم با دادستان استان قزوین و مسئولان دستگاه‌های اجرایی مرتبط انجام شده است، افزود: در جلسه‌ای که با حضور دادستان قزوین، معاون اجرایی سپاه صاحب‌الامر(عج)، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و مدیران عامل شرکت توزیع نیروی برق و آب و فاضلاب استان قزوین برگزار شد، برای برطرف کردن هر کدام از این مشکلات مهلت برای شرکت‌های برق و آب تعیین شده است.

وی با اشاره به تزریق گاز طبیعی به 110 واحد صنعتی پارک صنعتی لیا در ابتدای آبان‌ماه یادآور شد: با تزریق گاز به واحدهای صنعتی این پارک صنعتی بسیاری از واحدهای تولیدی این شهرک احیا شده و برخی دیگر که با ظرفیت ناچیزی کار می‌کردند، فعال‌تر شده و در ادامه سال شاهد ایجاد جهش تولید در این 110 واحد صنعتی خواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار