به گزارش خبرگزاری بسیج، آیت الله سید احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در اولین کنگره بینالمللی مکتب شهید سلیمانی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در طول تاریخ شخصیت های بزرگ و نخبه در موقعیتهای مختلف زندگی جوامع بشری به وجود آمدند و با گذشت قرن ها از دوران آنها هنوز شخصیت آنها در برابر بینشها و در کانون احساسات انسانها مورد تکریم است.
وی افزود: این شخصیت ها بر دو قسم هستند، قهرمانان، دانشمندان، مبتکران انسانهای هدایتگر و هدایتساز مربی بشری که خود از یک سلسله فضائلی برخوردار هستند و اینها غالبا شخصیتی دو بعدی دارند یکی مربوط به آن امتیازات و فضائل شخصی و دیگری شخصیت آنها که شخصیت جریانی است.
امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه حرکت های عظیم و سازنده انسان آفرین در صحنه زندگی بشرها یک طرف قضیه است اظهار کرد: غیر از اینها حضرت ابراهیم(ع) یک شخص نبود یک تابلو بود که در برابر بینش انسانها نصب شد و تابلویی که در آن خداوند جلوه گر بود.
شهید سلیمانی در حوزه مقاومت و مقابله با دشمن نابغه بود
وی با بیان اینکه در عرصه انقلاب اسلامی، امام(ره) در ارتباط با حوادث سالهای اول انقلاب در مورد یک شخصیت چنین تعبیری داشتند و فرمودند شهید بهشتی یک امت بود افزود: معنای امت بودن بهشتی اشاره به شخصیت جریانی او است. یعنی یک تابلو در برابر بینش انسانها نصب شد و جریان انقلاب و اطاعت از خدا و بندگی از نمایندگی خدا در حاکمیت بشری که امام دارد می گوید، در این تابلو نقش بست.
آیت الله علم الهدی ضمن توضیح مکتب شهید سلیمانی ادامه داد: شهید قاسم سلیمانی در شخصیت فردی یک نخبه و نابغه بود، در فعالیت های جهادی در بینش ها در ابتکارات عرصه مقابله با دشمن و حوزه مقاومت نخبه قابل تکریم و محبوبی بود اما مقام معظم رهبری خواستند به بعد دوم شخصیت حاج قاسم اشاره کنند که فرمودند مکتب حاج قاسم یعنی شخصیت جریانی او.
وی افزود: شهید سلیمانی یک نخبه عظیم در عرصه های سیاسی نظامی اجتماعی نبود که به شهادت رسید شهید سلیمانی یک تابلوی رنگین در برابر بینش انسانها بود که بشر در طول قرن های متمادی و تمام جریانها و جوامع انقلابی بایستی به این تابلو نگاه کنند و تمام اصول بصیرت و جهاد را در این تابلو ببینند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ضمن تأکید بر اینکه در فضای دانشگاهی به عنوان شناخت ابعاد این شخصیت جریانی در تمام بینش ها و احساسات اجتماعی سیاسی موقعیت های مختلف بصیرتی مورد تحقیق واقع می شود و نتیجه تحقیق ها و باز کردن ابعاد این شخصیت جریانی در اختیار همه نسل ها واقع خواهد شد تصریح کرد: دو نکته در این شخصیت جریانی وجود دارد، اول اصل بصیرت با دو شاخه انقلابی و توحیدی در تمام حرکات اعمال و ابعادی که این مرد بزرگ وجود داشته که در همه مجاهداتی که انجام داده اینها حاکی از بصیرت توحیدی و انقلابی او بود.
وی افزود: در ابتدا وقتی انقلاب به پیروزی رسید یک عده فراموش کردند که انقلاب ادامه دارد و فکر کردند انقلاب مقدمه تشکیل یک نظام بود آن هم نظام فقط در حوزه مدیریت یک کشور و یک جامعه محدود، لذا گفتند بیایم بنشینیم در ابعاد نظام از لحاظ امنیتی کار کنیم و بحث کنیم و این نظام اصالتش را در یک مدیریت معیشتی و یک بخشی از مردم در یک اقلیم جغرافیایی ایفا کند در حالی که باید انقلاب با یک اقتدار حکومتی توسعه پیدا کند و در تمام بدنه امت اسلام تا روز جهانی شدن اسلام ادامه پیدا کند.
شهید سلیمانی بصیرت انقلابی داشت
امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: نظام برای مدیریت یک بخش اقلیم جغرافیایی به نام یک کشور یا مدیریت زندگی مردم ایران نبود. اینها باید انجام بگیرد اما اینها اصل قضیه و محور نیست. نظام اهرم حکومتی است در دست انقلاب که انقلاب توسعه پیدا کند و در جریان اجرایی انقلاب از اول، انقلاب در فضای مبارزه ادامه پیدا کرد و تداومش هم باید در فضای مبارزه باشد.
وی با بیان اینکه جنگ در دوران دفاع مقدس تمام نشده و ما با دنیای ماده پرست و برده ساز و استکبار و دنیایی که می خواهد خون انسانها را بمکد و انها را در استخدام مطامع خود در بیاورد جنگ داریم تا روزی که عدل جهانی برقرار شود افزود: بصیرت حاج قاسم این بود که بصیرت انقلابی داشت و با پایان دفاع مقدس مبارزه را تمام نکرد. اگر اینجا جبهه مبارزه نبود در جای دیگر در جبهه مبارزه قرار گرفت و مدیریت انقلابی کرد. نوع مدیریت شهید سلیمانی در عرصه جبهه مقاومتی که در منطقه تشکیل شده بود مدیریت انقلاب بود.
آیت الله علم الهدی گفت: شهید حاج قاسم به این اصل می اندیشید که یک روز جبهه ما در برابر استکبار جهانی در داخل مرزهای ما بود امروز جبهه ما در مرز فلسطین قرار دارد. این بصیرت انقلابی او بود.
وی ضمن اشاره به اینکه مکتب حاج قاسم یعنی این بصیرت باید در این مکتب جلوه داده شود افزود: از این بالاتر بصیرت توحیدی بود، ایشان یک ادم دلداده خدا و عاشق حق بود، مردی با این قدرت در برابر خالصترین بنده خدا آنچنان خضوع می کرد در حد انسانی که می خواست در خدمت یک بنده خدا بندگی خدا را انجام دهد. جز به رضای خدا نمی اندیشید و به طور جدی حاکمیت الله را پذیرفته بود. حاکمیت الله در اجرا در قالب حاکمیت ولایت است یعنی مظهر خدا ولی معصوم(ع) است نماینده ولی معصوم(ع) ولی ففیه است و ولایت فقیه متصل به ولایت الله است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه صحبت شهید سلیمانی از مرگ همواره به صورت مرگی خونین نمود داشت و این در جهاد وی نقطه ای آرمانی محسوب می شد اظهار کرد: امیدواریم دست اندکاران در این کنگره توفیق پیدا کنند با تمام همت و اخلاصی که دارند روح مطهر این شهید بزرگوار کمک کند برای اینکه بتوانند این اصول جریان شهید سلیمانی را در یک عرصه تحلیل قرار بدهند که به عنوان یک اصل آموزنده در نسل های بعدی جامعه ما و همه جوامع اسلامی این آثار باقی بماند و نسل های آینده را در این شعور انقلابی سهیم کنند.