سرهنگ حسنوند سرپرست سپاه ناحیه مقاومت بسیج بروجرد در گفت و گو با خبرنگار بسیج از لرستان در رابطه با طرح شهید سپهبد قاسم سلیمانی بیان کرد: از زمان شروع بیماری کرونا که در اواخر سال ۱۳۹۸ وارد زندگی مردم شد و سلامت و معیشت مردم را مورد هدف قرار داد،سپاه و بسیج به یاری مردم شتافتند.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا نقش سپاه کمک به پیشگیری بیماری کرونا بود و مناطق پر تردد توسط تیم های جهادی رفع آلودگی می شدند و در همین راستا برای قشر آسیب پذیر و کم درآمد بصورت کمک مومنانه ورود داشتیم گفت: با ادامه و گسترش این بیماری تمام صنوف تحت تاثیر منفی این بیماری قرار گرفتندبه همین منظور امام خامنه ای دستور کمک همگانی و مواسات را دادند که همه مردم در جهت کمک به افراد مبتلا و افرادی که گرفتار شدند کمک کنند.
سرهنگ حسنوند افزود: سپاه در همین راستا بصورت هدفمند و کارشناسی شده وارد صحنه شد و طرحی بعنوان طرح شهید سلیمانی بصورت نظام مند جهت کمک به کادر پزشکی و مردم عزیز در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در طرح شهید سلیمانی ابتدا با برگزاری های جلسات متعدد با شبکه بهداشت نیازمندی ها و آسیبها شناسایی و سپاه و بسیج در این زمینه ها با برنامه ریزی وارد عمل شد.
به همین منظور کمیته های ۶ گانه (کمیته آموزش و همراه سازی، کمیته منابع انسانی و سازماندهی، کمیته نظارت پایش و ارزشیابی ، کمیته فناوری اطلاعات، کمیته فرهنگی و کمیته گروههای جهادی ) فعال سازی و به کمک شبکه بهداشت سازماندهی و شروع به کار کرده اند.
وی از اقدامات دیگر سپاه ناحیه بروجرد در طرح شهید سلیمانی گفت: شناسایی هشت مسیر پرتردد که از نظر علمی و کارشناسی بیشترین امکان انتقال ویروس کرونا را دارد، و اعزام تیم های خواهر و برادر در این مسیرها، و در اختیار قرار دادن ماسک به افراد فاقد ماسک.(تا کنون ۲۰ هزار و ۵۰۰ ماسک در این مسیرها توزیع گردیده است.)
وی اعزام بسیجیان داوطلب به شبکه بهداشت جهت کارهای خدماتی، کارهای کمک درمانی توسط بسیجیان با رشته های مرتبط و کمک به خدمات پیشگیرانه، که موجب رضایتمندی شبکه بهداشت و کادر درمان قرار گرفت.
واعزام بسیجیان به مراکز و پایگاههای بهداشت و بعنوان همکار کنار کارکنان شبکه بهداشت، تحت عنوان طرح ۴۰۳۰ و ارتباط تلفنی با افراد سازماندهی شده را از دیگر فعالیتها در این عرصه بیان نمود.
سرهنگ حسنوند اظهار داشت :شناسایی و سازماندهی سفیران سلامت برای هر خانواده، و ارتباط گیری با فرد جهت اطلاع از وضعیت خانواده که به ازای هر ۴۰ خانواده یک تیم رصد و نظارت این کار را به عهده گرفته و افراد مشکوک و مبتلا را راهنمایی میکنند و در چرخه درمان قرار می دهند. وتشکیل تیم مراقبت با حضور پزشک، پرستار، بهیار که با کمک شبکه بهداشت و فرمانداری و سایر مراکز درمانی در دستور کار قرار گرفته، برای افرادی که امکان مراجعه به پزشک را ندارند و میبایست در منزل مورد معاینه قرار گیرند.
وتشکیل تیم های نظارتی متشکل از افرادی از اصناف ، اداره صمت و کارشناش شبکه بهداشت و بسیجیان عزیز در اصناف، در بحث تنظیم قیمت بازار که نقش بسیار خوبی دارند، و همچنین نظارت بر توزیع اقلام بهداشتی و ضروری مردم.
وهر پایگاه یک کمیته محله متشکل از امام جماعت محله، معتمدین، خیرین، نماینده آموزش و پرورش و هلال احمر که همه تیم های ما را ارزیابی کنند و ضعفها شناسایی شوند تا بتوانند بهترین خدمات به محله ارائه دهند را از دیگر خدمات این طرح بیان کردند.
سرهنگ حسنوند در پایان گفت: اقدامات جهت رفع آلودگی در شهر و روستا و در معابر و اماکن پرتردد، تشکیل تیم حمایتی و گروه جهادی جهت یاری به مردمی که دچار مشکل شده اند، از ابتدای کرونا تا کنون همچنان ادامه داشته و ادامه خواهد داشت.
در ابتدای سال ۱۳۹۹ علاوه بر توزیع کمک های آموزشی، البسه و پوشاک ، جهیزیه و کمک جهیزیه، کمک های درمانی، نقدی و غیر نقدی دیگر، تا کنون بیش از ۱۵ هزار بسته غذایی توزیع گردیده است، با یاری خداوند این کمک ها ادامه خواهد داشت.