خطر همچنان در کمین است

متاسفانه کاهش ابتلا و مرگ و میر کرونایی‌ها موجب شده تا برخی تصور کنند خطر رفع شده و همه چیز به حالت عادی برگشته است.
کد خبر: ۹۳۱۰۲۳۲
|
۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۵
به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد، تا کنون سه موج شیوع ویروس کرونا را در کشور پشت سر گذاشته‌ایم که موج سوم آن که در فصل پاییز تجربه کردیم سخت‌تر و شدیدتر از قبلی‌ها بود به‌طوری‌که در سه ماه فصل پاییز بر اساس آنچه که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرده است، قریب به هزار نفر (دقیقا ۹۴۹ نفر) فقط در استان یزد قربانی بیماری کرونا شدند. در کشور نیز میزان مرگ و میر بیماران کرونایی روزانه به عدد ۵۰۰ نزدیک شده بود.

به‌خودی‌خود به اینجا نرسیده‌ایم.

اما آنچه موجب کاهش ابتلا و فوت بیماران کرونایی شد، رعایت دستورالعمل‌ها توسط مردم و اعمال محدودیت‌ها بود. سعید نمکی وزیر بهداشت چند روز قبل پیرامون کاهش تعداد ابتلا و فوت بیماران کرونایی در یزد گفت: "اگر استان‌های قم و یزد را ببینیم میزان رعایت شیوه‌نامه‌ها و کاهش آمار بستری ارتباط نزدیکی دارند.

در یزد میزان رعایت شیوه‌نامه‌ها از متوسط استاندارد کشوری بالا رفته و وضعیت بهبود پیدا کرده است، اما در استان مازندران رعایت شیوه‌نامه‌ها از متوسط کشوری پایین‌تر آمده وبه همین میزان گرفتاری ما در ابتلا و بستری و مرگ و میر هم افزایش یافته و هم رو به افزایش است".

نکته قابل توجه اینکه کاهش ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا یک امر طبیعی نبود که خودبخود و با گذشت زمان اتفاق بیفتد، بلکه این مسئله ناشی از رعایت شیوه‌نامه‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی بود که اگر این رعایت‌ها انجام نمی‌شد نه تنها شاهد کاهش ابتلا و مرگ و میر نبودیم بلکه امروز در شرایطی به مراتب سخت‌تر و بدتر از آبان‌ماه قرار داشتیم.

چند روز قبل سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با اشاره به برگزاری طرح شهید سلیمانی و نقش این طرح در کاهش ابتلا و مرگ و میر کرونا اظهار داشت: "چند روز قبل وزیر محترم بهداشت به من گفت: اگر این طرح اجرا نمی‌شد ما پیش‌بینی می‌کردیم که تعداد فوتی‌های کرونا در کشور روزانه به ۹۰۰ نفر برسد، اما با اجرای این طرح شاهد کاهش فوتی‌ها بودیم. "

این موضوع به وضوح نشان می‌دهد که مجموعه‌ای از اقدامات و فعالیت‌ها دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد کاهش قابل توجه کرونا در کشور باشیم و هیچ‌گاه به خودی خود شرایط به اینجا نرسیده است.



کاهش قربانیان کرونا و توهم برخی‌ها.

اما متاسفانه کاهش ابتلا و مرگ و میر کرونایی‌ها موجب شده تا برخی تصور کنند خطر رفع شده و همه چیز به حالت عادی برگشته است. در واقع انگار برخی‌ها وضعیت به وجود آمده را صرفا ناشی از گذشت زمان می‌دانند بدون آنکه به عواملی که به واسطه آن این وضعیت به وجود آمده است توجه کنند. همین تصور، موجب شده تا زنگ خطر بازگشت به روز‌های اوج کرونا بار دیگر به گوش برسد.

کسانی که کار را تمام شده تصور می‌کنند احتمالا از یاد برده‌اند که اواخر اردیبهشت ماه وضعیت به مراتب بهتر از امروز بود و میزان فوتی‌های روزانه کرونا در کشور حتی به کمتر از ۵۰ نفر رسیده بود، اما عادی‌انگاری و بی‌توجهی به دستورالعمل‌ها موجب شد تا بعد از آن شرایط بسیار سختی بر کشور تحمیل شود.

از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که امروز هم که شرایط بهتر از گذشته شده است همچنان شاهد فوت روزانه بیش از ۱۰۰ نفر از هم‌وطنانمان بر اثر کرونا هستیم و لذا هرچند این میزان فوتی در مقایسه با دو ماه قبل کاهش قابل توجهی را داشته، اما باز هم هنوز ۱۰۰ نفر روزانه قربانی کرونا می‌شوند که این خود به وضوح نشان می‌دهد که شرایط عادی نیست.



کرونا مرگ ندارد

در استان یزد هم در شرایطی که وضعیت به مراتب بهتر از گذشته شده است، اما باید توجه داشته باشیم که طی دو هفته اخیر یعنی از ابتدای دی ماه تا کنون طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی بیش از ۲۰ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

واضح است که فوت ۲۰ بیمار طی دو هفته در مقایسه با روز‌هایی که فقط در یک شبانه روز بیش از ۲۰ بیمار فوت می‌کردند یعنی اینکه شرایط خیلی تغییر کرده است و به وضعیت بسیار بهتری رسیده‌ایم، اما فوت ۲۰ بیمار کرونایی طی دو هفته هم یقینا به معنای عادی بودن شرایط نیست؛ لذا در نظر داشته باشیم که خطر همچنان در کمین است.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته گفت: "هرکس آگهی ختم ویروس کرونا را چاپ کرده باشد یکی از اشتباهات استراتژیک زندگی خود را انجام داده است. من که وزیر هستم و ۱۱ ماه است هر لحظه با آمار سر و کار دارم اصلا نمی‌توانم پیش‌بینی کنم این تعداد حتی فردا هم به همین میزان باقی بماند".
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار