خبرهای داغ:
یادداشت/

عارضه یابی صنعتی جهت تسهیل مسیر دستیابی به رفع موانع تولید

راهبرد اقتصاد مقاومتی نسخه نجات دهنده شرایط اقتصادی کنونی و عامل برون رفت از توطئه هایی است که دشمنان نظام علیه کشورمان برنامه ریزی کرده اند. لذا باید با اقدامات جهادگونه به ارائه راهکارهای موثر در این حوزه پرداخته شود.
کد خبر: ۹۳۱۰۸۹۱
|
۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴

به گزارش سرویس بسیج مهندسین صنعت خبرگزاری بسیج، راهبرد اقتصاد مقاومتی نسخه نجات دهنده شرایط اقتصادی کنونی و عامل برون رفت از توطئه هایی است که دشمنان نظام علیه کشورمان برنامه ریزی کرده اند. لذا باید با اقدامات جهادگونه به ارائه راهکارهای موثر در این حوزه پرداخته شود.

واحدهای صنعتی و تجاری داخلی تحت تاثیر عوامل داخلی و خارجی توان رقابت خود را با کالاهای وارداتی از دست و به تدریج به سوی رکود پیش می روند.

عارضه یابی مجموعه اقداماتی است که طی آن وضعیت موجود یک واحد صنعتی توسط یک تیم کارشناسی مورد بررسی قرار می گیرد که اقدام به شناسایی مشکلات بالقوه و بالفعل و بیان این مشکلات می نمایند.

سازمان بسیج مهندسین صنایع با ارائه این راه کار سعی دارد مسیر دستیابی به رفع موانع تولید را تسهیل کند و از طریق شفاف سازی اطلاعات صنایع کشور با استفاده از روش های علمی و بهره گیری از توان متخصصان، دانشگاهیان و نخبگان به مدیران واحد های تولیدی راه حل های مناسب را نشان دهند.

هدف از این طرح عارضه یابی صنایع بحران زده، نیمه فعال و راکد می باشد. از جمله مزایایی این طرح:

۱- تهیه بانک اطلاعات صحیح، جامع و کامل از واحدهای تولیدی

۲- احصاء و رفع موانع تولید و برگشت به چرخه تولید

۳- ایجاد هماهنگی و همکاری با دستگاه های مرتبط با صنعت برای پشتیبانی موثر از واحدهای تولیدی

۴- ارتقاء سطح بهره وری و رونق چرخه تولید در جهت ایجاد اقتصاد مقاومتی

۵- سازماندهی مهندسین صنعتیبسیجی در قالب گروه های جهادی ، کادرسازی، گروه های تخصصی و موضوعی

۶- فعال شدن و نقش افرینی موثر سایر اقشار در رونق دهی بخش صنعت و تولید

در همین راستا بسیج صنعتی شهرستان گچساران با حضور در کارگاه های تولیدی اقدام به  شناسایی موانع تولید نمودند.

در بازدید از برخی از صنایع تولیدی شهرستان گچساران بعضی از موانع تولید شناسایی شد که در چند بخش قابل بررسی هستند:

۱- مشکلات زیرساختی

شهرک صنعتی چهاربیشه گچساران با گذشت چندین سال از افتتاح آن مشکلات زیر ساختی متعددی دارد از جمله مشکل تامین آب، نبود زیر ساخت فاضلاب، عدم استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر علیرغم شرایط بسیار مناسب استفاده با توجه به اقلیم شهرستان.

۲- مشکلات اداری و حمایتی در سطح شهرستان

عدم توجه و هماهنگی صحیح مسولین شهر در حل مشکلات روزمره واحد های تولیدی و عدم حمایت آنها از تولید این واحدها جهت ارائه به بازار شهرستان. برای مثال برای قطع تلفن یکی از واحدهای تولیدی مکاتبات تا سطح وزارت انجام شده بود.

همچنین یک کارخانه یخ با توان تولید۱۳۰۰-۱۵۰۰ قالب یخ در روز با اب تصفیه شده و با قیمت مصوب دولتی وجود دارد متاسفانه شرکت های فعال دولتی و خصوصی این کالا را از استان مجاور با فاصله حداقل ۵۵ کیلومتر تهیه می کنند و به گفته مسولین واحد های تولیدی متولیان امر هیچ کمکی برای رونق چرخه تولید نداشته اند.

۳- نیاز به نیروی کار ماهر و متخصص

نیاز به شناسایی تخصص های مورد نیاز صنایع و هناهنگی با فنی و حرفه ای شهرستان جهت برگزاری آموزش های مرتبط و تربیت نیروی کار ماهر

۴- سرمایه در گردش

با توجه به شرایط کنونی کشور و بیماری منحوس کرونا و رکود تولید واحد های تولیدی برای بقاء و ادامه حیات خود نیاز به دریافت تسهیلات با نرخ سود کم  هستند.

۵- رفع موانع قانونی و امکان صادرات

برخی از واحد های تولیدی  با توجه به ظرفیت تولیدی خود امکان تولید بیشتر و صادرات به استان های هم جوار یا خارج از کشور را دارند. که نیازمند مجوز های قانونی هستند. از جمله کارخانه آرد شهرستان که این قابلیت را دارد.

 

***دکتر امید حسینی

مشاور کانون بسیج مهندسین صنعت شهرستان گچساران

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار