به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، سید موسی خادمی در نشست مجازی با خبرنگاران در سخنانی با اشاره به وضعیت کارخانه سیمان خرم آباد، اظهار داشت: سیمان خرم آباد از پروژههای مشکل دار است، هم بین سرمایه گذار و سهامداران آن و هم در مکان یابی این پروژه مشکل وجود داشته است.
وی، عنوان کرد: این طرح، پروژهای با مجموعهای مشکلات بود که خیلی هم تلاش شد که آن را از این وضعیت نجات بدهیم که متأسفانه نشد.
استاندار لرستان در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه نکتهای که در این پروژه وجود دارد، این بوده که آنچه از تسهیلات بانکی اختصاص داده شده به عنوان تجهیزات در اختیار استان است و سهم ریالی زیادی هم بانک آنجا پرداخت نکرده است، افزود: با توجه به اینکه دستگاه قضائی در حال صدور حکم ورشکستگی سرمایه گذار قبلی است، در جلسهای که دو هفته پیش با اعضای هیئت مدیره بانک سپه داشتیم و همین امروز هم من صحبت کردم، قرار شده که ما از طریق مدیر تسویه و با کمک بانک سپه بتوانیم از تجهیزاتی که وجود دارد یا در همین نقطه و یا در نقطه مناسبی این کارخانه سیمان را ایجاد کنیم.
خادمی، تصریح کرد: احتمال اینکه ما بخواهیم در این نقطه کار را ادامه بدهیم به دلیل بحثهای زیست محیطی، اختلافاتی که وجود دارد، وجود نیروگاه، وجود چندین جایگاه نظامی و همچنین مشکلاتی که در معدن آن به وجود آمده، خیلی ضعیف شده است.
وی، بیان داشت: نکته مهم این است که تجهیزات در اختیار استان است و عمده وامی که گرفته شده هم خرج همین تجهیزات شده است.
استاندار لرستان با اشاره به وضعیت اعتبارات لایحه بودجه 1400 استان لرستان اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت اعتبارات استان لرستان در لایحه بودجه 1400 خوب است، اعتبارات عمرانی از حدود 850 میلیارد تومان سال 96 به هزار و 700میلیارد تومان جدای از اعتبارات ملی و اعتبارات ملی استانی در سال 1400 رسیده است.
وی افزود: سال 99حدود 737 میلیارد تومان بودجه به استان ابلاغ شد که از این میزان 326 میلیارد تومان تخصیص گرفته شده و بخش عمده آن جذب شده، در استان لرستان مشکل جذب اعتبار نداریم بلکه مشکل کمبود اعتبار داریم.
استاندار لرستان در رابطه با ایجاد بندر خشک در استان لرستان عنوان کرد: ایجاد بندر خشک یکی از روشهایی است که در فاصله بین بنادر متداول قرار میگیرد، برای به نتیجه رسیدن بندر خشک در استان متاسفانه مطالعات دقیقی نداشتیم ولی برای پیگیری این موضوع باید زیرساختهایی همچون ریل، فرودگاه و جادههای استان فراهم شود.
وی در رابطه با حمایت از شرکتهای دانشبنیان در استان بیان کرد: جهت حمایت از شرکتهای دانشبنیان در استان بودجه از توازن و بخشی از اراضی دانشگاه به این شرکتها واگذار شده و همچنین جهت راهاندازی کارخانه نوآوری ساختمانی که بنا بود برای نمایشگاه فرش آماده شده بود به این کارخانه اختصاص داده شد و در سفر اخیر معاون علمی رئیس جمهور به استان با پرداخت 6 میلیارد تومان به این کارخانه موافقت و حدود 500 میلیون تومان به عنوان قسط نخست درمرحله واریز است.
خادمی با بیان اینکه متاسفانه در استان وضعیت اشتغال نامطلوب است گفت: اکنون نرخ بیکاری در استان لرستان حدود 14 درصد است و جز 4-5 استان نخست کشور با نرخ بیکاری بالا هستیم که در راستای کاهش نرخ بیکاری بنیاد برکت و بنیاد مستضعفان با حضور در مناطق محروم استان در حال سرمایهگذاری هستند و همچنین شستا و سازمان بازنشستگی کشور نیز در استان سرمایهگذاری کردهاند.
وی تصریح کرد: جهت رفع بیکاری استان سرمایهگذاری مربوط به بنیادها، نهادهای عمومی، بانکها و بخش خصوصی در استان در حال پیگیری است و اقدامات خوبی انجام شده است.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: سد گاه شمار از اولویتهای استان است و تلاشهای بسیاری زیادی جهت افزایش تخصیص آب این سد شد که اکنون حدود 130 میلیون متر مکعب تخصیص و 300 میلیون متر مکعب برای نگهداری سیلاب به آن اختصاص داده شده و بخشی از اجرای آن در آینده نزدیک شروع میشود.
وی اظهار داشت: پس از حل بحثهای تخصیص سد گاه با توجه به سرمایهگذاری بیش از 10 هزار میلیارد تومان مورد نیاز این سد به طور یقین دولت نمیتواند این اعتبار را تامین کند در همین راستا به دنبال ورود بخشهای خصوصی و بانکها به این پروژه هستیم.
خادمی با بیان اینکه نشریات نیز جز مشاغل آسیب دیده از کرونا هستند افزود: با توجه به این که در ستاد ملی کرونا رسانهها و نشریات نیز جز مشاغل آسیب دیده از کرونا مطرح شدند و میتوانند از تسهیلات کرونا استفاده کنند در استان لرستان بر اساس آخرین گزارش حدود 13 میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده 2 میلیارد و 100 میلیون تومان تسهیلات ویژه به خبرنگاران و رسانهها پرداخت شده و همچنین به حدود هزار و 800 نفر هنر کارت با مبلغ هر کارت یک میلیون و 500 هزار تومان و 200 فقره وام قرضالحسنه نیز به خبرنگاران استان پرداخت شده است.
استاندار لرستان در رابطه با جبران خسارت ناشی از کرونا به واحدهای تولیدی استان عنوان کرد: جهت جبران خسارت ناشی از کرونا به اقشار و اصناف آسیبدیده متناسب با سطح ملی در استان لرستان نیز در حال اجرا است که در همین راستان به عنوان مثال حدود 700 میلیارد تومان به واحدهای آسیبدیده از سیل اختصاص داده شده که تاکنون 250 میلیارد تومان آن جذب شده و مابقی آن نیز در حال جذب است.
انتهای پیام/