زندگی عشایر با ایجاد اشتغال رونق می گیرد
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ جلسه هم اندیشی با حضور رئیس تنها واحد تولیدکننده تاپس پشمی کشور، معاون هماهنگ کننده سپاه قمربنی هاشم علیه السلام، مسئول بسیج سازندگی استان و فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایری چهارمحال و بختیاری با موضوع تجمیع الیاف پشم از مبدا و چین مکانیزه برگزار شد.
در این جلسه سرهنگ پاسدار محمد حسین آذر، معاون هماهنگ کننده سپاه قمربنی هاشم علیه السلام با تاکید بر تحقق شعار سال، «جهش تولید» تاکید کرد: باید از تولید داخلی حمایت کنیم و از این فرصتی که در استان ایجاد شده در خصوص ساماندهی و استفاده بهینه از پشم تولیدی استان در راستای ایجاد اشتغال و رونق زندگی عشایری و روستایی بهره ببریم.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایری استان نیز در این خصوص گفت: در سال جهش تولید و در راستای حمایت از تولید ملی و رفع مشکلات عشایر در خصوص فروش محصولات از جمله پشم با توجه به درخواست مدیرعامل شرکت آرشین صنعت پشم زاگرس همکاری لازم با این شرکت انجام می شود.
سرهنگ پاسدار علی اصغر ایزدی تصریح کرد: با همکاری هیئت رئیسه سپاه استان، تمهیدات لازم برای اطلاع رسانی و هماهنگی با عشایر در خصوص جمع آوری پشم و الیاف و تحویل به کارخانه انجام می شود که هم موجبات ایجاد اشتغال خانگی عشایر و فروش محصولات آنان را فراهم می کند و هم موجب رونق این شرکت می شود.
مجتبی زندیپور، مدیرعامل شرکت آرشین صنعت پشم زاگرس نیز ضمن تشکر از اهتمام ویژه سپاه استان و ناحیه عشایری به رونق تولید و حمایت از تولید ملی اظهار کرد: ما استان چهارمحال و بختیاری را به واسطه پتانسیل مواد اولیه، کیفیت خوب الیاف پشم چیده شده انتخاب کردیم.
زندی پور افزود: راندمان مفید هر کیلوگرم پشم حدود ۵۰ درصد است، یعنی یک کیلوگرم پشم پس از شستشو تنها نیمی از آن قابل استفاده است، همچنین برای شستوشوی سنتی هر کیلوگرم پشم حداقل ۱۰ لیتر آب مورد نیاز است.
وی تاکید کرد: عوامل متعددی از جمله علوفه دام، نژاد و ... در کیفیت پشم تاثیرگذار است که خوشبختانه پشم تولیدی در این استان دارای کیفیت بالایی است.
زندیپور با بیان اینکه کارخانه پشمریسی با مشکل تامین مواد اولیه روبرو است، گفت: یکی از مهمترین پتانسیلهای چهارمحال و بختیاری پشم با الیاف مرغوب است، اگر بتوانیم با همکاری ناحیه عشایری، امور عشایر، جهادکشاورزی و اتحادیه دامداران فضایی برای پشمچینی مکانیزه و تجمیع آن ایجاد کنیم، بسیاری از مشکلات این واحد حل میشود.
رئیس تنها واحد تولیدکننده تاپس پشمی کشور افزود: در حال حاضر نیاز اولیه این کارخانه 2000 تن پشم است، خرید پشم از دامداران و عشایر میتواند کمک بزرگی به دامداران منطقه برای درآمدزایی کند.
وی با بیان اینکه از ۱۸ سال گذشته این واحد تولیدی با مشکلات بسیاری برای تامین مواد اولیه مواجه است، بیان کرد: طبق مکاتباتی که با سازمان آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری انجام شد، اعلام کردم میتوانم نیرو برای آموزش پشمچینی و چین مکانیزه را معرفی کنم.
زندی پور تاکید کرد: این آمادگی وجود دارد که پشم موردنیاز این کارخانه از دامداران به هر میزان خریداری شود، اگر مواد اولیه تامین شود این قابلیت وجود دارد که برای 1000 نفر در خانه شغل ایجاد شود.