۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
01:50
کد خبر : 9313754
۰۹:۰۸

۱۳۹۹/۱۱/۰۱
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین؛

۲۶۰ سمن و ۲۴ تشکل مردم نهاد در بحران کرونا شرکت داشتند

بیدخام از فعالیت و خدمات رسانی ۲۶۰ سمن و ۲۴ تشکل در بحران کرونا در استان خبر داد.
مریم بیدخام مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در گفتگو با خبرنگار بسیج قزوین گفت: در حال حاضر به جز استانداری و فرمانداری‌های تابعه که متولی اصلی صدور پروانه فعالیت برای سازمان‌های مردم نهاد در تمام موضوعات است، اداره کل بهزیستی هم در خصوص تشکل‌های موضوع بند ۱۳ ماده ۲۶ قانون بخشی از مقررات مالی دولت، صلاحیت صدور مجوز برای سازمان‌های مردم نهاد را دارا است.

مریم بیدخام با بیان اینکه تشکل‌های مردم نهاد نقش مهمی به‌عنوان واسطه بین آحاد مردم، دولت و جامعه ایفا می‌کنند اظهار کرد: سمن‌ها برای رسیدن به اهداف مختلفی، چون ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، بهبود وضعیت محیط زیست، رسیدگی به سطح رفاه اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه، توانمندسازی، اشتغالزایی، ازدواج و عواملی از این قبیل تشکیل می‌شوند و برای رسیدن به اهداف خود از ارتباطات اداری و بسیج مردمی استفاده می‌کند.  

وی ضمن بیان اهمیت سپردن امور به مردم و رویکرد مشارکت اجتماعی در توسعه و پیشرفت کشور، بیان کرد: بدون مشارکت مردم و تقویت احساس مسئولیت اجتماعی، آسیب و بحران‌های کشور قابل حل نخواهد بود و باید از ظرفیت تشکل‌های مردمی برای توسعه کشور و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نهایت بهره را برد.

دبیر شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد استان با اشاره به نحوه تاسیس سمن گفت: داوطلبین و فعالین اجتماعی برای تاسیس سازمان مردم نهاد استانی پس از ثبت درخواست اولیه در سامانه وزارت کشور جهت تکمیل پرونده استانی به دفتر اجتماعی استانداری و شهرستانی به فرمانداری‌های تابعه مراجعه می‌کنند.

وی تصریح کرد: تشکل‌های مردم نهاد در وهله اول باید هدف از تاسیس سمن را مشخص نموده و بر اساس آن راهکار‌های اجرایی آن را در قالب اساسنامه تدوین نمایند.

بیدخام با بیان اینکه بر اساس نوع فعالیت و اساسنامه تدوین شده دستگاه تخصصی هر تشکل مشخص می‌شود افزود: پس از ثبت درخواست تاسیس سمن و تکمیل پرونده با مشخص شدن دستگاه تخصصی درخواست اولیه در شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد مطرح و در صورت تایید اعضا و دستگاه تخصصی مرتبط با فعالیت تشکل مذکور موافقت اولیه بعمل می‌آید.

وی افزود: در ادامه پس از استعلام از مراجع ذیصلاح و طی مراحل اداری تشکل جهت ثبت حقوقی به اداره ثبت شرکت‌ها معرفی می‌شود.

بیدخام تصریح کرد: سمن‌ها پس از اخذ پروانه فعالیت، به عنوان بازوان توانمند دستگاه‌های اجرایی با همراهی، حمایت و نظارت دستگاه‌های تخصصی در موضوعات مرتبط و در چارچوب اساسنامه فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در صورت تخلف تشکل ها، شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد مرجع رسمی برای رسیدگی به تخلفات احتمالی است اظهار کرد معمولا در اینگونه موارد با دعوت آن‌ها و تذکر شفاهی و کتبی موضوع مرتفع می‌شود.

شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد استان با ریاست معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار، دبیری مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی و عضویت دستگاه تخصصی مربوطه، از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیران کل میراث فرهنگی، اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی محیط زیست و حسب مورد سایر مدیران مرتبط تشکیل می‌شود.

۱۰۰۲/ت ۳۰/ب

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید