به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر سید حسین شفیعی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در ارتباط تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» با موضوع انقلاب اسلامی و فرهنگ شهادت، شهادت طلبی و ایثار عنوان کرد: از آنجایی که آموزش مفاهیم در قرآن به صورت تدریجی و مرحله ای است ، درباره شهادت هم ابتدا تاکید بر این دارد که شهیدان را مرده نپنداریم.
وی افزود: کلمه شهادت در معنای اصطلاحی به کسی گفته می شود که با آگاهی از ارزش ها و در جهت کسب رضایت الهی جان خود را در طبق اخلاص قرار می دهد و به مبارزه می شتابد.
مدیر گروه تفسیر جامعه الزهرا، شهید را لقب خدا دانست و عنوان کرد: در معنای لغوی شهید به معنای شاهد است یعنی او نظاره گر همه ما و بر اعمال ما آگاه است ، از این رو نباید در مسیری حرکت کنیم که موجب آزردگی او شویم ، همچنان که معتقدیم که عالم محضر خداست و نباید خطا کنیم.
شفیعی تاکید کرد: یکی از آموزه های مهم قرآن که با تعابیر متفاوت آمده است موضوع شهادت است و بر این اصل تاکید می کند که انسان هر آنچه دارد را باید در طریق بندگی خداوند به کار گیرد و بهترین متاع برای انسان، جان اوست. از سوی دیگر، حیات فردی یک هدیه بزرگ در اسلام معرفی شده است که ضربه زدن به آن گناه بزرگی محسوب می شود.
وی ادامه داد: همسن اسلام که خودکشی و ضربه به حیات را ناپسند و گناه می شمارد ، به مسلمانان توصیه می کند اگر دین یا جامعه شما نیاز به خون شما دارد باید حیات فردی را فدای حیات دین و اجتماع نمایید.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به حضور پرشور ایرانیان برای به ثمر نشستن انقلاب اسلامی عنوان کرد: جوانان ایرانی به دلیل آن که دانستند مملکت و دین آنها به خونشان نیاز دارد، پیش از انقلاب شکنجه ها را تحمل کردند و جان دادند و پس از انقلاب هم در شهرهای مختلف به میران آمدند و با مشت های گره کرده با ظلم مبارزه کردند و به شهادت رسیدند.
شفیعی با بیان این که انقلاب اسلامی و فرهنگ شهادت با هم گره خورده است، اظهار کرد: فرهنگ شهادت یک گذشته طولانی در دین ما دارد اما این فرهنگ با انقلاب اسلامی عجین و در پرتو انقلاب مجددا زنده شد.
وی در خاتمه تصریح کرد: رابطه میان شهادت و انقلاب اسلامی دو سویه است یعنی هم انقلاب اسلامی در تداوم و پایداری فرهنگ شهادت و گسترش قلمرو آن تاثیر گذار بود است و هم فرهنگ شهادت در ماندگاری انقلاب موثر بوده است.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |