۰۸ / خرداد / ۱۴۰۴ - 29 May 2025
22:07
کد خبر : 9319231
۱۷:۵۵

۱۳۹۹/۱۱/۱۹
رییس سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی خبر داد؛:

توسعه ۹ هزار متر مربعی مساحت کتابخانه‌های آستان قدس رضوی

رییس سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی از توسعه ۹ هزار متر مربعی مساحت کتابخانه‌های این نهاد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ حجت الاسلام حسینی در نشست خبری در محل کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: کتابخانه‌های آستان قدس نهاد ثمره و میوه انقلاب است.

وی افزود: گرچه این کتابخانه یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های کشور است، اما به برکت انقلاب اسلامی است این کتابخانه بارور شد و در حال حاضر به عنوان یکی از معتبر‌ترین کتابخانه‌های دنیا تبدیل شده است.

وی افزود: در کتابخانه آستان قدس رضوی بیش از ۳۰ میلبون منبع کتابخانه ای، به ۹۹ زبان دنیا وجود دارد؛ سالانه بیش از ۷ میلیون مراجعه کننده و مخاطب داریم.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینکه کتابخانه آستان قدس رضوی می‌تواند خاستگاه تحقق علمی، نظری و عملی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باشد، افزود: چرا که پایه و اساس همه تحولات مبتنی بر تعالی فرهنگی است و این امر مبتنی بر ترویج کتاب و کتابخوانی است.

رییس سازمان کتابخانه ها، موزه و اسناد آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بزرگترین اهدا کننده کتب و نسخ خطی هستند و موزه هدایای رهبری در مجموعه ۱۷ گانه گنجینه‌های آستان قدس رضوی وجود دارد.

وی با خاطرنشان کردن اینکه ثبت آثار نفیس، یکی از راه‌های معرفی این آثار است، افزود: در سال ۹۹ توانستیم ۱۵ اثر از آثار موجود در موزه را در حافظه ملی به ثبت رساندیم وانشالله در سال اینده ۲۰ اثر دیگر را به ثبت می‌رسانیم. همچنین قصد داریم موضوع زیارت که یک مدل و الگوی تربیتی و جامعه ساز است، به ثبت جهانی برسانیم.

رییس سازمان کتابخانه ها، موزه و اسناد آستان قدس رضوی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۱۶۰ هزار نسخه در این سازمان نگه داری می‌شود و صیانت از آن‌ها وظیفه ماست، طرح توسعه این نهاد را در دستور کار قرار دادیم و خبر خوشحال کننده این است که کتابخانه‌های آستان قدس رضوی ۹ هزار متر مربع توسعه خواهد یافت.

حجت الاسلام حسینی افزود: این مخازن با رعایت استاندار‌های لازم جهت نگهداری منابع و گنجینه‌های فرهنگی و میراث مکتوب جهان اسلام و ایران مراحل پایانی تجهیز و آزمایش سیستم‌ها را طی می‌کند و ۵۰۰ هزار نسخه به مخازن منتقل شده است.
وی گفت: در دهه فجر امسال به منظور ترویج فرهنگ مطالعه، اهدا و امانت کتاب را با اولویت مناطق محروم در دستور کار قرار دادیم که در این طرح ۲۰ هزار جلد کتاب را به ۱۲ مرکز اهدا کردیم و ۱۵ هزار نسخه کتاب به نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان شمالی اهدا شد.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۵۲ هزار کتاب به ۲۳ سازمان و نهاد فرهنگی اهدا شد، افزود: تاکنون ۵۲ هزار کتاب به ۲۳ هزار مرکز فرهنگی اهدا شده است و دو کتابخانه را دهه فجر افتتاح خواهیم کرد یکی کتابخانه حضرت معصومه در شهرک رضوی که ۲۵۰ متر زیربنا دارد و مشتمل بر ۵۵۰۰ نسخه است و دیگری کتابخانه مسجد پنج تن در بلوار شهید نامجو.

رییس سازمان کتابخانه ها، موزه و اسناد آستان قدس رضوی افزود: برگزاری سه شنبه‌های فرهنگی هم یک ابتکار و نو آوری در جهت معرفی آثار مهم کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که تاکنون ۷۴ نشست آن برگزار شده است.

وی گفت: پیچ دانش را به عنوان طرحی برای دسترسی آسان اعضای کتابخانه به منابع در نظر گرفتیم که در این طرح نیازی به مراجعه حضوری نیست و به صورت تلفنی و یا مجازی کتاب را سفارش و در درب منزل کتاب را تحویل بگیرند.

حجت الاسلام حسینی افزود: امسال در حوزه دیجیتال توفیقات بسیاری داشتیم و پایگاه تخصصی انقلاب اسلامی افتتاح شد. ۲۰ هزار منبع دیجیتال با موضوع انقلاب اسلامی در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت و در حوزه نشریات دیجیتال نیز حدود ۱۵ هزار نشریه دیجیتال در ۲۸۰ عنوان مربوط به خراسان در پایگاه تخصصی وارد شده است و در حوزه خدمات امانت دیجیتال نیز ۱۰ هزار کتاب چاپی فارسی و عربی در این پایگاه قرار گرفتند که پژوهشگران از اقصی نقاط می‌توانند منابع را دریافت کنند.

وی به ساخت یک مستند از کتابخانه آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: این مستند در ۱۵۰ قسمت ۲۰ دقیقه‌ای تهیه شده است که نوروز امسال از از شبکه‌های مستند، افق، جام جم و پرس تی وی پخش خواهد شد.

به ارزش این کار تولیدی اشاره کرد و گفت: تمام محتویات این اثر در سازمان کتابخانه‌ها تولیده شده و از آرشیو آن استفاده نشده است. مستند‌های گذشته کوتاه و مختصر از سازمان به نمایش گذاشته شده است، اما این برای اولین بار است که این کار ارزشمند ارائه می‌شود و به جزئیات پرداخته شده است.

وی میز خبرنگار را یکی دیگر از طرح‌های این سازمان دانست و افزود: میز خبرنگار به منظور تهیه خبر از کتابخانه آستان قدس رضوی در نظره گرفته شده است که هر روز یک خبرنگار در کتابخانه آماده و اطلاعات در اختیار او قرار می‌دهیم تا دیگران از برنامه‌های این سازمان مطلع شوند.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینکه بزرگترین کتابخانه دیجیتال فهارس نسخه خطی جهان در آستان قدس رضوی احداث خواهد شد، گفت: این طرح در پروسه ۳ الی ۴ ساله انجام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید