خانه نخبگان شهرستان دشتی برتر کشوری شد/ایجاد پنج کارگروه تخصصی، رمز موفقیت آنهاست

خانه نخبگان شهدا سپاه امام رضا (ع) شهرستان دشتی در پنجمین جشنواره ملی علم و فناوری به دلیل فعالیت‌های مفید و مؤثر در زمینه علمی و تحقیقاتی به‌عنوان خانه نخبه برتر در سطح شهرستان‌های کشور معرفی شد.
کد خبر: ۹۳۱۹۹۹۸
|
۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۰

به گزارش خبرگزاری از دشتی؛ خانه نخبگان شهدا سپاه امام رضا (ع) شهرستان دشتی در پنجمین جشنواره ملی علم و فناوری به دلیل فعالیت‌های مفید و مؤثر در زمینه علمی و تحقیقاتی به‌عنوان خانه نخبه برتر در سطح شهرستان‌های کشور معرفی شد.

اشکان معصومی، مسئول خانه نخبگان دشتی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: بنده متولد سال ۱۳۶۲ و دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج هستم و همکاری خود را با بسیج علمی و فناوری پژوهشی را از سال ۱۳۸۹ با تأسیس و راه‌اندازی خانه نخبگان بسیج علمی شهرستان دشتی آغاز کردم.

وی علت همکاری خود با سازمان بسیج علمی، ایجاد بستری مناسب برای فعالیت نخبگان دانشگاهی و دانش‌آموختگان و فعالانه علمی دانست و افزود: ما باید بتوانیم مسائل و مشکلات شهرستان را احصا کنیم، در واقع نگاه ما در خانه نخبگان دشتی به این شکل بوده و یک نگاه جهادی به مسائل علمی داشته‌ایم که این یک رویکرد جدید را ایجاد می‌کند و تفاوت بسیج علمی با سایر شاخه‌های بسیج هم این شاخصه مهم که ما از هر منظری که به قضیه‌ای نگاه می‌کنیم جنبه‌های علمی و فناورانه آن را در نظر می‌گیریم.

مهم‌ترین شاخصه‌های پیشرفتی، پیشرفت فناوری است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج اظهار داشت: در دنیای امروز ما مهم‌ترین شاخصه‌های پیشرفتی، پیشرفت فناوری است اگر می‌خواهیم توسعه روزافزون داشته باشیم بایستی در فناوری تحول ایجاد کنیم و جهاد علمی و رویکرد بسیج علمی هم همین است که بتواند در شرایط سخت تحریمی از بستر مشکلات با کمبودهای شدید بتواند تولید محتوا کند و خانه نخبگان نیز در همین راستا کارهای خود را انجام داده است.

خانه نخبگان دشتی پنج کارگروه تخصصی دارد

وی با اشاره به اهداف بلند خانه نخبگان تصریح کرد: هدف ما در خانه نخبگان گردآوری نخبگان شهرستان در کارگروه‌های مختلف به‌گونه‌ای که بتوانیم مسائل شهرستان را شناسایی کرده و راهکارهای لازم جهت حل این موضوعات ارائه نماییم و دراین‌خصوص مهم‌ترین اقداماتی که در خانه نخبگان انجام شده است ایجاد پنج کارگروه تخصصی است.

کارگروه تولید محتوا: 150 محتوای ارزشی تاکنون تولید شده است

معصومی افزود: کارگروه‌های تخصصی مبتنی بر اعلام آمادگی نخبگان و مسائل و مشکلاتی بود که در شهرستان وجود داشت اولین کارگروه، کارگروه تولید محتوای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با محوریت فرزندپروری و پیشگیری از اعتیاد و مقوله طلاق و ازدواج است که این کارگروه تاکنون 150 محتوا به‌صورت پیام کوتاه، کلیپ تصویری و مصاحبه‌های تخصصی تهیه و تنظیم شده است و در فضای مجازی نشر داده شده است.

 

کارگروه رودخانه مند؛ نقشه راه  علمی توسعه رودخانه منو تهیه و تنظیم شد

مسئول خانه نخبگان دشتی در ادامه بیان داشت: کارگروه دوم خانه نخبگان، کارگروه رودخانه مند است که کار بسیار بزرگی برای شروع بود این کارگروه یک نقشه راه علمی و اقتصادی در خصوص رودخانه مند تهیه و ترسیم شده است و مسائل و مشکلات مربوط به این رودخانه در حوزه عمرانی، اقتصادی، آبی، سرمایه‌گذاری و حقوقی توسط اندیشمندان و نخبگان و صاحب‌نظران این حوزه‌ها تهیه شده و این سند نیاز به تقویت دارد.

کارگروه کسب‌وکارهای کوچک؛ مشکلات اشتغال جوانان باید برطرف شود

وی با اشاره به کارگروه کسب‌وکارهای کوچک گفت: این کارگروه در تلاش ایجاد یک مرکز کسب‌وکارهای کوچک است که متولی آن از خانه نخبگان شهرستان دشتی باشد و تاکنون جلساتی درباره این موضوع برگزار شده است و مسائل و مشکلات جوانان برای ایجاد کار در حال بررسی است.

کارگروه انرژی‌های نو و تجدید ناپذیر؛ باید به سمت تولید انرژی های پاک حرک کنیم

معصومی همچنین از ایجاد کارگروه انرژی نو خبر داد و گفت: بخش قابل‌توجهی از انرژی خورشیدی که در استان تولید می‌شود در شهرستان دشتی است ما هم نیز به‌این‌ترتیب انرژی خورشیدی، انرژی‌های بادی و هر چیزی که می‌تواند به تولید انرژی‌های پاک کمک کند و مسائل و مشکلاتی که تولیدکنندگان در این زمینه دارند یا اینکه کسانی که قصد دارند در این زمینه کار کند آنها را شناسایی و برای آنها ارائه پیشنهاد می‌کنیم.

کارگروه تحریف؛ باید دستاوردهای انقلاب به‌خوبی به نسل جوان منتقل شود

وی با بیان اهمیت کارگروه تحریف تأکید کرد: کارگروه مهمی که در خانه نخبگان ایجاد شده است، کارگروه تحریف است که به بررسی وقایع مربوط به قبل و بعد از انقلاب می‌پردازد و این موضوع در شهرستان دشتی باتوجه‌به ظرفیت‌های موجود و اعلام نیاز نخبگان ایجاد شده است تا بتواند در بینش اجتماعی سیاسی و فرهنگی مردم جامعه تأثیر مفید داشته باشد و قصد داریم در این زمینه تولید محتوا انجام دهیم.

کارگروه نرم افزاری؛ ارائه خدمات نرم‌افزاری به کشاورزان

مسئول خانه نخبگان با بیان اهداف کارگروه نوپای دیگری ابراز داشت: کارگروه نرم‌افزارهای کامپیوتری و وب‌سایت‌ها ارائه خدمات کامپیوتری در زمینه کشاورزی است باتوجه‌به شاکله اقتصادی این شهرستان حوزه کشاورزی و دامداری تشکیل می‌دهند یک کارگروه ویژه کشاورزی است که در این زمینه مشکلات کشاورزان از آغاز کشت تا سم‌پاشی و مهم‌تر از همه حوزه مدیریت فروش آنهاست که بسیاری از سرمایه‌های اقتصادی کشاورزان صورت مدیریت نشده‌ای از بین می‌رود و خانه نخبگان این کار در دستور کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به کارهای انجام شده در دهه فجر گفت: تاکنون جلساتی به‌صورت حضور و همچنین وبینارها با محوریت کار کارگروه‌هایی که مطرح شد تشکیل شده است و در تلاش هستیم که بتوانیم با انجام این کارها افراد مبتکر و توانمند نیز جذب کرده و از پایان‌نامه کارشناسی و ارشد که در دانشگاه خورموج حمایت کنیم و تاکنون دو پایان‌نامه در حوزه انرژی‌های نو تأیید شده که امیدواریم مقالات علمی بیشتری در حوزه نوآوری و ابداع تا پایان سال داشته باشیم.

انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود

معصومی افزود: ما نسل جوان با انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امامین انقلاب از طریق خانواده و مطالعاتی که داشته‌ایم توانستیم آشنا شویم و جهت‌دهی فکری در این زمینه داشته باشیم و همچنین مطالعاتی در حوزه زندگی شهدا ما را در تکمیل این اطلاعات یاری داده است و می‌توان گفت انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود که تأثیر مستقیمی در مقوله‌های علمی و فرهنگی داشته لذا شاخصه تغییرات را می‌توان در رشته‌های فنی و مهندسی و حتّی پزشکی و درمانی ببینیم که بسیاری از نیازهای جامعه کشور را توانسته است با معرفی فارغ‌التحصیلان کارآمد حل کند.

وضعیت علمی استان بوشهر خوب است اما ایده‌آل نیست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج با بیان وضعیت علمی استان اظهار داشت: وضعیت علمی استان بوشهر خوب است اما ایده‌آل نیست و باید بهتر از این باشد، باتوجه‌به اینکه استان بوشهر بیشترین مرز دریایی را داراست اما دیده می‌شود رشته‌های مبتنی با دریایی هنوز در استان ایجاد نشده است که این یک ضعف بزرگی است که هم وزارت علوم و هم ما رؤسای دانشگاه‌ها باید به این بخش توجه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: تلاش‌های خوبی برای معرفی انقلاب به نسل جدید انجام شده است که بنده این تلاش‌ها را کافی نمی‌دانم و معتقدم باتوجه‌به هجمه‌های شدید دشمنان در واقع با تروریسم فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران روبرو هستیم که بر سبک زندگی ما و پوشش زنان و دختران ما و مهم‌تر از همه جوانان ما را هدف گرفته‌اند ما باید چندین برابر از آنها جلوتر باشیم، تا بتوانیم در برابر دشمنان پیروز شویم.

با نسل جدید باید با زبان خودشان صحبت کرد

معصومی گفت: با نسل جدید باید با زبان خودشان صحبت کرد یعنی برای انتقال دستاوردهای های انقلاب به نسل جوان باید به شیوه‌ای باشد که برای نسل جوان قابل هضم و قابل‌فهم باشد و برنامه محتوای به‌روز و هدفمند در اختیار آنها قرار دهیم و به‌خوبی از اقدامات و دستاوردهای انقلاب اسلامی به‌ویژه در عرصه علمی بیان کنیم.

وی افزود: برای این کار باید افرادی با همین رویکرد پرورش دهیم تا بتوانند در تمامی رشته‌های تخصصی این کار انجام شود، برای انجام این کار به همراهی اساتید توانمند نیازمندیم و رویکرد ما در خانه نخبگان هم به همین سو بوده و با ایجاد کارگروه تحریف تلاش کرده‌ایم وقایع و دستاوردهای انقلاب اسلامی را بدون هیچ کم‌وکاستی تهیه و در اختیار نسل جوان قرار دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار