سعید زعفری هشجین
انقلاب اسلامی در اردبیل؛

۲۳ شهید در ۲۳ بهمن ۵۷؛ وجه تسمیه‌ای برای میدان شهدای اردبیل است

تقدیم ۲۳ شهید در ۲۳ بهمن سال ۱۳۵۷، وجه تسمیه‌ای برای میدان شهدای اردبیل در پیروزی انقلاب اسلامی است.
کد خبر: ۹۳۲۰۸۷۴
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۳

۲۳ شهید در ۲۳ بهمن ۵۷؛ وجه تسمیه‌ای برای میدان شهدای اردبیل است

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل ، با ورود امام خمینی به وطن گام مهم بعدی برای تشکیل حکومت اسلامی برداشته شد و حضرت امام در نخستین اقدام خود دولت موقت را برای اجرای رفراندوم و تعیین نظام کشور به مسئولیت مهندس بازرگان مأمور نمودند.

در پی این انتصاب در سراسر ایران از جمله اردبیل به حمایت از دولت موقت راهپیمایی برپا شد و مقدمات تشکیل نظام اسلامی فراهم شد و با پیوستن همافران به انقلاب اسلامی آهنگ سقوط نظام منحوس شاهنشاهی شتاب گرفت.

در این زمینه در کتاب «انقلاب اسلامی در اردبیل» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده آمده است:

انقلاب اسلامی در روز ۲۲ بهمن در تهران با تصرف مراکز حساس به پیروزی رسید. این فرایند در شهرهای مختلف با یکی دو روز تأخیر انجام گرفت. انتشار اخبار سقوط نظام شاهنشاهی در تهران روز ۲۳ بهمن به شهرستان‌ها رسید و مردم به توزیع گل و شیرینی و ابراز خوشحالی پرداختند.

در این روز عده‌ای از مردم اردبیل در مقابل شهربانی اردبیل تجمع کردند که باعث درگیری بین مردم و نیروهای شهربانی شد. در این درگیری تلخ‌ترین حوادث انقلاب اسلامی اردبیل به وقوع پیوست و ۲۳ نفر از مردم به شهادت رسیدند، در این درگیری ۱۱ مأمور شهربانی هم کشته شدند.

در روز ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ آیت‌الله مسائلی به ارتش و شهربانی پیغام فرستاد که به انقلاب بپیوندند. ارتش تمکین کرد لیکن شهربانی مقاومت نمود و در ادامه روز خونین انقلاب اسلامی اردبیل رقم خورد. ابراهیم رمضانی از جمله شهدای این واقعه است.

پدرش شهادت ابراهیم را این‌گونه روایت کرده است: «روز ۲۳ بهمن بود آمدند گفتند که در خیابان جوانان را نیروهای شهربانی با گلوله می‌زنند و چند نفر شهید و عده‌ای هم زخمی شدند و مردم هم شهربانی را محاصره کردند و فرزند دیگرم آمد و گفت که ابراهیم هم زخمی شده برده‌اند دکتر، رفتم بیمارستان دیدم که مجروح شده است. ساعت او را درآورده و به من دادند. فردای آن روز بود که شهید شد.»

تا اینکه دیدند سیل جماعت به سمت آنها روان است. تعجب هم داشت تیر مثل باران می‌بارید ولی مردم عوض اینکه فرار کنند به سمت گلوله‌ها می‌رفتند. یادم است ساختمان شهربانی یک راه مخفی به ساختمان آموزش و پرورش که نزدیکی آن بود داشت. نیروهای پلیس وقتی دیده بودند که نمی‌توانند مقاومت کنند و از آن طرف ارتش هم به مردم پیوسته آنها را تهدید به مقابله کرده بود از آن راه مخفی متواری شده و فرار کرده بودند و بیشترین شهید نیز که اردبیل داد در این روز بود و نام میدان شهدا به خاطر همین شهدا به این میدان داده شد و انقلاب اردبیل در آنجا به پیروزی رسید.»

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار