خبرهای داغ:
سخنگوی هیات رئیسه مجلس:

نماینده ها باید بر اساس سوگندی که خورده اند عمل کنند

دکتر محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، به بررسی آخرین اقدامات برای تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس و جزئیات نظرات موافقان و مخالفان این طرح پرداخت.
کد خبر: ۹۳۲۱۹۹۱
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، در برنامه تهران 20،به بررسی آخرین اقدامات برای تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس و جزئیات نظرات موافقان و مخالفان این طرح پرداخت.

فرهنگی در این برنامه با اشاره به اینکه طرح شفافیت آرای نمایندگان به زودی حتما تصویب خواهد شد بیان کرد: در مورد شفافیت اکثریت قاطع مجلس رای موافق داد و به دلیل قانون دو سوم با اختلاف سه نفر تصویب نشد.

وی گفت: 153 نفر از حاضرین در آن جلسه که بعضا از موافقان سرسخت شفافیت بودند به علت ماموریت های قبلی که حضور داشتند در جلسه حاضر نبودند و بعد از آن خیلی از آنها هم اظهار تاسف کردند، یکی از آنها مثلا آقای کریمی قدوسی بود که خود رئیس کمیته این موضوع بود اما متاسفانه آن چند روز از قبل برنامه هایی داشت و ماموریت بود و موفق به حضور در رای گیری نشد.

فرهنگی افزود: علی رغم همه جوسازی ها و شبهات، 153 نفر رای موافق دادند، 63 نفر مخالف و 12 نفر ممتنع، چند نفر هم رای ندادند، از یکی از آنها پرسیدم، گفت: قبل از برنامه فشار من افتاد و در قسمتی که برای کارهای اورژانس هست قرار داشتم، وقتی که برگشتم رای گیری انجام شده بود، لذا برآیند مجلس می‌شود رای آن و رای هم می‌شود نصابی که در قانون معین شده است و در همان جا تصریح شده که نیازمند دو سوم آرای حاضران است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در رابطه با برگشت طرح به صحن علنی گفت: چون  کلیات لایحه بودجه در مجلس مطرح می‌شود، قبل از کلیات احتمالا بتوانند طرح شفافیت آرا را به رای بگذارند.

وی در همین رابطه گفت: ما یک ماده ای داریم در آئین نامه داخلی مجلس به عنوان ماده 130 که می‌گوید وقتی یک موضوعی در مجلس رد شد تا 6 ماه عینا قابل طرح نیست، مگر با درخواست 50 نفر از نمایندگان و تصویب مجلس، در اینصورت دیگر دو سوم نیاز نیست و با 50 درصد به تصویب می‌رسد.

فرهنگی در  رابطه با  عوارض و منافع شفافیت آرای نمایندگان گفت: اینطور نیست که یکی نمره صد باشد و دیگری صفر، هرکدام عوارض، آثار و منافعی دارد و آثار و منافع شفافیت قطعا بیشتر است، علاوه بر این موضوع شفافیت به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، مردمی که به کسی رای می‌دهند انتظار دارند که بدانند نماینده آنها چه کاری انجام می‌دهد، مهم ترین فایده این است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: نظام های پارلمانی در دنیا اکثرا حزبی هستند و فشاری روی نماینده نیست و احزاب هم دنبال این هستند که شفاف شود، در آن کشورها مردم با افراد کاری ندارند و با حزب کار دارند اما اینجا در خیلی از اصول فرد خطاب قرار می‌گیرد و نقش حزب را هر فرد از نماینده ها بر عهده دارد.

سخنگوی هیات رئیس مجلس ادامه داد: بنده خود موافق این طرح هستم چون اعتماد عمومی بزرگترین پشتوانه مجلس است و دو سه موردی از این طرح هم که شاید مضر باشد را ما در گزارش آورده ایم، مثل مسائل صنفی و قشری، لذا شفافیت آثار و برکات زیادی دارد و می‌شود در مصوبات آن موارد مضر را رفع کرد و حل کرد.

وی در رابطه با تحت فشار قرار گرفتن نماینده ها در تصمیماتشان گفت: کسی که سوگند خورده در قانون اساسی، باید بر اساس سوگند خود عمل کند، نه این که کسی موافق او باشد یا مخالف او.

آیا مواردی مثل حقوق، دستمزد، منابع تبلیغات و دارایی های نمایندگان مجلس شفاف هستند؟

فرهنگی  گفت: مصوبه آن وجود دارد، نزدیکی های انتخابات حتی وزارت کشور آن را ابلاغ کردکه این موارد باید اعلام شود و نامزدها هم اعلام کردند اما در بحبوحه درگیری های انتخابات کسی از طرف وزارت کشور این موضوع را پیگیری نکرد.
وی افزود: در مصوبه آن پیش بینی هایی شده است که چند ماه قبل از انتخابات تمهیداتی از طرف وزارت کشور دیده شود اما عملا وزارت کشور وقت کافی را برای این کار نداشته است اما ابلاغ کرده است.

آیا غیر از حقوق بقیه اموال نمایندگان هم منتشر می‌شود؟

فرهنگی تصریح کرد: اولا در سامانه ای زیر نظر سازمان اداری استخدامی و طبق قانون برنامه ششم باید حقوق همه مسئولان و از همه رده ها آنجا درج شود اما اموال قانون دیگری دارد و آن قانونی است که مجلس گذاشته و مراحلی را طی کرده و در آخر در مجمع تصویب شده است، این قانون زیر نظر قوه قضائیه است و منتشر نمی‌شود، طبق قانون اساسی در مورد چند مقام معین است که نمایندگان هم جزو آن نمی‌شد.

وی در آخر گفت: البته ما حسی نداریم که در مجلس بحث تعارض منافع جنبه فراگیر داشته باشد، ممکن است موارد پراکنده ای باشد اما به هرحال ما اصرار کردیم که نماینده ها هم در این این قانون باشند که در نهایت رفت در مجمع تشخیص و تصویب شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار