به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج، استاد ابوحمزه ری شناس و استاد دانشگاه در نخستین نشست مطبوعاتی و هم اندیشی با موضوع بزگرداشت جایگاه علمی وشخصیت زکریا رازی با اشاره به تاریخ هشت هزار ساله و تمدن بزرگ ری اذعان کرد: متاسفانه شهرهایی که خیلی بعد از ری تاسیس شدند اکنون جایگاه بالایی دارند. وی ادامه داد: درطول ده سال گذشته بازارقوام السلطنه قزوین مرمت و بازسازی شده این درحالی است که در حوزه میراث فرهنگی ری هیچ کاری صورت نگرفته است.
ابوحمزه با انتقاد از برخی اظهار نظرهای جاهلانه، در مورد ملحد بودن زکریا رازی اظهار داشت: باید در این زمینه ابهام زدایی شود. وی با بیان سخنانی از استاد شهید مطهری در مورد اتهامات و برچسب هایی که دشمنان برای ضربه زدن و تخریب دانشمندان ایرانی مطرح می کنند، گفت: زکریای رازی هم مثل امروز با افراد سودجویی که به طور غیر قانونی اقدام به طبابت می کردند برخورد و مخالفت می کرد و برای همین دشمنان زیادی داشت.
این استاد تاریخ دانشگاه با ارائه پیشنهاد هایی برای بزرگداشت این فیلسوف بزرگ ایرانی که جهان به او مدیون است، تاکید کرد: باید بنیاد زکریا رازی تاسیس و کنگره بین المللی زکریا رازی برگزار شود. شهرداری، شورای شهر، میراث فرهنگی و سازمان های مرتبط نیز در این زمینه ورود کنند و مصوبه ای برای اختصاص بودجه به این بنیاد از سوی مجلس تصویب شود. همچنین کتابخانه رازی در شهرری ایجاد و تمامی آثار ارزشمند علمی و پزشکی او در این مرکز جمع آوری شود.
ابوحمزه اظهار داشت: مانباید فقط به ساخت یادمان در این منطقه اکتفا کنیم بلکه باید برنامه ریزی و صنعت گردشگری را تقویت کنیم تا مردم محروم این منطقه که بار مشکلات پایتخت را بردوش می کشند از این رهاورد منتفع شوند.
ما نباید در حد نامگذاری بیمارستان، پالایشگاه، بنیاد کاربردی و پارک رازی محدود شویم آموزش و پرورش باید نسبت به معرفی زکریا رازی به دانش آموزان اقدام کند. باید مقبره ای عظیم در شان این دانشمند ایرانی که شهرت جهانی دارد و دنیای پزشکی مرهون خدمات اوست، ساخته شود.
وی ادامه داد: برای ساخت آرامگاه زکریا رازی مکان یابی تاریخی کرده ایم؛ دنبال قبر و حفاری باستانشناسی هم نبودیم و اساتید بزرگی همچون استاد صفی نژاد، اذکایی و محقق از این طرح حمایت کرده اند گام های اولیه برای دگرگونی منطقه و معرفی بیشتر ری برداشته ایم که در این راستا باید تورهای گردشگری از تهران، سایرشهرستانها و حتی تورهای خارجی برگزار شود.
تقی پور سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری ری هم در سخنانی گفت: باید ایده های مطرح شده درست هدایت شود؛ همچنین یک کار پژوهشی و مطالعاتی انجام شود و متولی پیگیری امور را مشخص نمائیم تا تمام مستندات و مدارک گردآوری و جمع بندی شود.
وی با بیان اینکه بقعه امام زاده شعیب یک بنای ثبتی است، اظهار داشت: برای اجرای طرح ها حتما باید از سازمان میراث فرهنگی وگردشگری استعلام های لازم اخذ گردد.
علی رضا صادقی بخشدار قلعه نو هم در ادامه این جلسه بر سرعت عمل در اجرای طرح ها تاکید کرد و گفت: نباید فرصت سوزی کنیم و اجرای این پروژه فراملی نباید در کوره راه های اداری برای تایید یک نقطه یا تکذیب یک ویرگول معطل بماند. وی اظهار داشت: کارگروهی متشکل از کارشناسان، تاریخ دانان و مسئولان و مدیران تشکیل خواهد شد و فراخوان طراحی آرامگاه زکریا رازی را به مسابقه می گذاریم و به بهترین طرح جوایز ارزنده ای اهدا خواهد شد.
صادقی افزود: نباید منتظر ابلاغ های رسمی و دولتی بمانیم و برای تسریع در اجرای کار موسسه مطالعاتی راگا را به عنوان دبیرخانه بنیاد زکریای رازی مشخص کرد و گفت: دبیرخانه این رویداد فرهنگی باید مستقل باشد و خبرنگاران هم به عنوان اعضای آن درجلسات حضور داشته باشند و نسبت به معرفی مفاخر ومشاهیر شهرستان تلاش کنند.
بخشدار قلعه نو درمورد محل جانمایی مقبره زکریای رازی تصریح کرد: این بنا خارج از محدوده آرامستان فیروزآباد و پشت بنای بقعه امام زاده شعیب (ع) احداث خواهد شد که با توجه به وسعت فضای موجود ظرفیت ایجاد باغ موزه و مجموعه فرهنگی را دارد. صادقی گفت: با دعوت از محققان داخلی و خارجی، کنگره بین المللی زکریای رازی درآینده ای نزدیک در شهرری برگزار خواهد شد.
یک پژوهشگر و محقق تاریخ ری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه براساس منابع معتبر و نقشه ها، ری در تاریخ گذشته به عنوان جاده ابریشم مطرح بوده، اظهار داشت: شهرری سالها مظلوم واقع شده است. او افزود: متاسفانه تمام کاشی های دست ساز و طرح برجسته صحن ناصرالدین شاه در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) را جدا کرده اند که سرنوشت آنها معلوم نیست و کاشی های شرکتی جایگزین آن شده است و کسی هم نیست که به این موضوع رسیدگی کند.
وی با اشاره به اینکه تمام مردم دنیا از وضعیت کرونایی و حبس خانگی و قرنطینه خسته شده اند، اظهار داشت: به محض اینکه این ویروس منحوس از بین برود، سیل مسافرت ها آغاز می شود و ما باید از همین حالا آمادگی داشته باشیم و کمپین تبلیغاتی داخلی وخارجی زکریای رازی را کلید بزنیم.
وی ادامه دد: مشکل بزرگ ما در کشور فرصت سوزی موقعیت های حساس است باید افراد مطلع، نخبه، هنرمند، کارشناسان و صاحب نظران را دور هم جمع کنیم و دیدگاه های مختلف را بررسی نمائیم. همچنین یک برنامه زمان بندی از اجرا تا نهایی شدن کار داشته باشیم تا کار سریع تر به نتیجه برسد.
اولین نشست خبری یادمان محمدبن زکریای رازی با حضور علیرضا صادقی بخشدارقلعه نو تقی پور سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان ری، رحیم زاده رئیس سابق اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ری ، ابوحمزه باستان شناس ری، دانشیار مدیر پژوهشکده نجوم استان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی، مقیمی مدیر کتابخانه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، ماجد تاریخ شناس ری، رحیمی مجسمه ساز ری، اصحاب رسانه، سرپرست دهیاری و اعضای شورای اسلامی فیروزآباد برگزار شد.