به گزارش خبرگزاری بسیج، غلامعلی حداد عادل، در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن تبریک آغاز سالگرد پیروزی انقلاب گفت: با توجه به انتخابات سال ۱۴۰۰ مهمترین موضوع سیاسی که پیشرو داریم انتخابات است. بدون مقدمه وارد بحث انتخابات میشوم، تکیه و تأیید بر آسیبشناسی انتخابات دارم و بعضی نگرانیها و آسیبهایی که انتخابات پیش رو با آن مواجه است را مطرح میکنم.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات ۱۴۰۰ اهمیت زیادی دارد و آسیبشناسی آن نیز ضروری است اظهار کرد: انتخابات از آن جهت مهم است که کشور از لحاظ اقتصادی دچار مشکل است. ما که همیشه با کشور و مسائل آن همراه بودیم هیچوقت اوضاع اینقدر سخت نبوده است. این فشارهای اقتصادی خصوصاً بر دوش طبقات ضعیف، مردم را خواهان یک بهبود و تغییر کرده است. این فشارها ممکن است عدهای را مأیوس کند یا منجر به عدم شرکت در انتخابات شود، همچنین کسانی هم که شرکت میکنند به حد زیادی خواهان دگرگونی باشند.
رئیس اسبق مجلس فضای قوای مقننه و قضائیه را امیدوارکننده دانست و گفت: فاصله ۹۶ تا ۱۴۰۰ دو اتفاق و تحول رخ داده و فعالیتهایی در قوه قضائیه و مقننه سرعت گرفته است. همچنین این دو قوه در مبارزه با فساد حضور بیشتری داشتهاند که مایه امیدواری نیروهای انقلاب شده و یک دستاورد برای انقلاب است.
حدادعادل افزود: مجلس شورای اسلامی درسال ۹۹ مبدل به مجلس دیگری شده و جریانی که قوه مجریه در اختیار دارد باعث شده که مجلس را به کلی از دست بدهد.
وی با بیان اینکه دولت فعلی با سطح بیسابقهای از نارضایتی مواجه است، اظهار کرد: دولت اکنون وضعیت خوبی ندارد. نظرسنجیها نشان میدهد که مردم از وضعیت ناراضیاند. شاید هیچ رئیسجمهوری نباشد که تا قبل از تمام شدن دوره خود، تا این حد محبوبیتش کم شده باشد. مقداری از این فشارها و نابسامانیها نتیجه سومدیریت در دولت است.
او با بیان اینکه اکنون جبهه اصلاحات با چند دشواری مواجه است، ادامه داد: یکی از مشکلاتشان از دست دادن محبوبیت در افکار عمومی است و این به اندازه ای است که آقایان در پیروزی و از انتخاب روحانی شاد بودند و چه اصطلاحاتی را برای خودشان ساختند.
وی افزود: اما امروز از روحانی تبری میجویند و میخواهند اثبات کنند که ما از او نیستیم و او هم از ما نیست؛ درحالی که جریان اصلاحات و اعتدال سرنشینان یک کشتی هستند و اکنون میخواهند رئیسجمهور را از کشتی بیرون بیاندازند.
حداد عادل، گمانهزنیهایی درباره برجام مطرح کرد و اظهار داشت: من جایی مطرح کردم که با آمدن بایدن ممکن است یک گشایش اقتصادی ایجاد شود، دلار پایین بیاید و باز مانند گذشته برای گفتمان و مذاکره کار رسانهای کنند؛ آنها بر این فرض کار میکنند. آن زمان باران انتقادات بر سرمان فرود آمد و حضرات گفتند فلانی دوست دارد مردم در سختی باشند و از گشایش و رفاه ناراحتند.
حداد عادل افزود: در پایان دور اول که برجام تصویب شد قبل از انتخابات هر هفته هیئتهایی از آلمان و کشورهای دیگر برای سرمایهگذاری میآمدند و مردم فکر کردند گشایش میشود و وقتی انتخابات تمام شد، اوباما کاری کرد که سیف گفت دستاورد برجام در کشور صفر بوده است.
وی تعدد کاندیداهای ریاستجمهوری را آسیب انتخابات برشمرد و تاکید کرد: یکی از اشکالات در انتخابات کثرت نامزدهاست، علاوه بر این کثرت متولی انتخابات مشکل دیگری است که با آن مواجهیم.
حداد عادل هجمه و حاشیههای اخیر علیه رئیس مجلس را ناروا دانست و افزود: حمله به سفر قالیباف به مسکو، هم ضربهای به قالیباف بود هم به مجلس. سالهاست با ترفندهای رقیب آشنا هستیم؛ اما بیبصیرتی بعضی از ما، باعث بازی خوردنمان میشود.
رئیس اسبق مجلس، به شفافسازی جزئیات سفر قالیباف به روسیه پرداخت و اظهار کرد: مخالفان حرفشان را از زبان ما میزنند. اصلا ملاقات کردن پوتین با قالیباف در برنامه نبود، چون در دستور برنامههای پوتین، ملاقات با روسای مجلس نیست. هیچ رئیس مجلسی نمیتواند با پوتین ملاقات کند، مثل رهبری که با هر سطحی ملاقات نمیکنند.
وی درباره پیغام مقام معظم رهبری به روسیه تصریح کرد: پیغام رهبری برای روسیه هم به بهانه ملاقات پوتین با قالیباف نبوده، به آنها سر موضوعات مختلف مانند سوریه و مسائل اقتصادی و برجام نامه فرستادهاند.
حداد عادل خاطرنشان کرد: قانونی هم بود که میبایست ملاقاتکننده با پوتین دو هفته در قرنطینه باشد. در ملاقاتهای مسکو، قالبیاف نمیتوانست دو هفته قرنطینه باشد. لاریجانی هم رفته و ملاقاتی با پوتین نداشته است.