سردار جوانی در گفتگو با خبرگزاری بسیج:
تحریمها لغو نشود جمهوری اسلامی به تعهدات برجامی بر نمیگردد/ نوبت غربیها و آمریکاییهاست که به تعهدات خود عمل کنند
معاون سیاسی سپاه گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تا زمانی که کشورهای غربی و آمریکا تحریمهای خود را به صورت کامل لغو نکنند؛ جمهوری اسلامی به تعهدات برجامی بر نمیگردد.
سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به عدم اجرای پروتکلهای الحاقی از سوی ایران اظهار داشت: آغاز کاهش تعهدات از پنجم اسفند ماه، طبق قانون مصوبه مجلس است.
وی عدم اجرای پروتکلهای الحاقی را در راستای عدم پایبندی طرفهای غربی دانست و افزود: اساسا پذیرش پروتکل الحاقی از طرف کشورها یک امر داوطلبانه است.
معاون سیاسی سپاه با بیان این که جمهوری اسلامی در برجام اجرای داوطلبانهی این پروتکلها را پذیرفت، خاطر نشان کرد: هدف از پذیرش داوطلبانه این پروتکلها برداشتن تحریمهای ظالمانه توسط طرفین غربی بود.
سردار جوانی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران از سال ۹۴ تا کنون این پروتکلها را پذیرفته و به تعهدات خود پایبند بوده است، افزود: متاسفانه غربیها به تعهدات خود عمل نکردند، فلذا طبق خود برجام و بند ۳۶ خروج عزتمندانه از پروتکلهای الحاقی حق قانونی ملت ایران است.
وی با بیان این که وقتی یکی از طرفین به تعهدات خود پایبند نیست هیچ دلیلی ندارد که طرف دیگر همچنان به تعهدات خود پایبند بماند، تصریح کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تا زمانی که کشورهای غربی و آمریکا تحریمهای خود را به صورت کامل لغو نکنند؛ جمهوری اسلامی به تعهدات برجامی بر نمیگردد.
حالا نوبت غربیها و آمریکاییها است
معاون سیاسی سپاه با اشاره به نشان دادن حسن نیت ایران با عملکرد پنج ساله به تعهدات خود، بیان کرد: اگر آمریکایی ها خواستار بازگشت به برجام هستند؛ حالا دیگر نوبت غربی ها و آمریکایی هاست که به تعهدات خود عمل کنند.
سردار یدالله جوانی دلیل کنار گذاری تعهدات برجامی توسط ایران را بد عهدی و پایبند نبودن آمریکا به تعهدات خود دانست و در ادامه اظهار داشت: بر اساس معیارهای حقوق بین الملل و عقلانیت، کنار گذاری تعهدات برجامی توسط ایران یک امر پذیرفته شده و کاملا قانونی است.