خبرهای داغ:

نشست مشترک مجلس ، دولت و سپاه برای خدمات رسانی به جامعه عشایر

کد خبر: ۹۳۲۴۲۸۸
|
۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در راستای حل مشکلات جامعه عشایر و هم‌افزایی دستگاههای کشور، طی جلسه ای در محل سازمان بسیج عشایری کشور  با حضور سردار حزنی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس قرارگاه محرومیت زدایی سپاه، دکتر کریمیان رئیس فراکسیون عشایری مجلس ، دکتر اعلایی مقدم رئیس سازمان امور عشایر ایران ، سعیدی مسئول سازمان بسیج عشایری کشور اهم مشکلات و نیازمندیهای جامعه عشایر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

احمد سعیدی مسئول بسیج عشایری کشور در ابتدا با اشاره به اوصاف و ویژگی‌هایی کرد که امامین انقلاب در وصف عشایر به کار برده‌اند و ادامه داد؛ ما نباید فقط به این اوصاف بسنده کنیم. بیان این اوصاف وظایف ما را بیش از پیش سنگین می کند، لذا برهمه ما مسئولین فرض است که به سفارشات هم توجه کنیم، آنجایی که امام بزرگوار می فرمایند : مسئولین در کنار دیگر مسئولیت های سنگینی که دارند به امورات عشایر هم رسیدگی کنند و همینطور مقام معظم رهبری می فرمایند:ما عضوی در بدن داریم که خون به آن نمی رسد و آن عشایر است.

سعیدی پس از بیان این مقدمه افزود: جامعه عشایر کشور مشکلات زیادی دارند که اگر به حل این مشکلات نپردازیم، قطعا به حاشیه شهرها مهاجرت خواهند کرد و  این کوچ تبعات بسیار زیادی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی در بر خواهد داشت.

وی سپس با اشاره به نقش عشایر در تولید گوشت قرمز، یکی از تبعات ویران کننده مهاجرت عشایر را به خطر افتادن امنیت غذایی کشور دانست.

مسئول بسیج عشایری کشور سپس با بیان نقش بی بدیل عشایر در شکل گیری انقلاب و دفاع مقدس،به برگزاری متفاوت کنگره ده هزار شهید جامعه عشایری با سه رویکرد فرهنگی، محرومیت زدایی و تقویت وحدت اقوام اشاره کرد.

سعیدی سپس از طرح های محرومیت زدایی و اشتغال زایی که درسازمان بسیج عشایری در حال پیگیری و اجراست نام برد و طرح افزایش بهره وری دام با رویکرد آموزش دامداران در راستای افزایش بهروه وری و کاهش تلفات را یکی از طرح های بنیادی این سازمان دانست.

وی با  اشاره به اهمیت نقش آموزش استاندارد در اشتغال زایی و مهارت افزایی از تفاهم نامه سازمان بسیج عشایری با سازمان فنی و حرفه ای کشوردر زمینه آموزش عشایر در زمینه های مهارت افزایی نام برد.

وی سپس با اشاره به مشکلات زیرساختی و محرومیت در جامعه عشایر فهرستی ازنیازمندی های زیرساختی و خدمات رسانی به حاضرین در جلسه ارائه کرد و بعد از آن اقداماتی که توسط بسیج عشایری در جهت رفع بخشی از این نیازها شده بود را بر شمرد. سعیدی گفت بسیج با همکاری سپاه و سایر ارگانها و خیرین اقدامات زیادی مانند جمع آوری 50 میلیارد تومانی کمک های مردمی  در زمینه محرومیت زدایی انجام داده که گزارش آن از حوصله این جلسه خارج است-  ولی این اقدامات کافی نبوده و نیازمند تصویب ردیف بودجه مستقل برای توسعه زیرساخت های جامعه عشایری می باشد که امیدواریم با همت و مساعدت فراکسیون عشایری مجلس و پیگیری قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و سازمان بسیج عشایری کشور این مهم در لایحه بودجه 1400 و در برنامه هفتم توسعه کشور گنجانده شود.

در ادامه سردار حزنی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس قرارگاه محرومیت زدایی سپاه گفت: این قرارگاه از زمانی که با بسیج عشایر  آشنا شده و ارتباطات و تعاملات بیشتر شده، همواره دغدغه خدمت رسانی به عشایر را دارد و در تمامی برنامه‌های اجرایی خود، قطعا سهمی را برای عشایر در نظر خواهد گرفت.

وی با اشاره به رئوس بعضی از برنامه‌ها از جمله گازرسانی، آموزش و اشتغال، امنیت غذایی و ... گفت : آمادگی این را داریم تا در سال 1400 خدمات بزرگ و ماندگاری به جامعه عشایری ارائه نماییم.

سپس دکتر اعلایی مقدم رئیس سازمان امور عشایر کشورگفت: عشایر آنچنان سخنگویی در دولت و مجلس ندارد و ما وظیفه داریم تا با حداکثر توان از حقوق آنان دفاع کنیم. پراکنش عشایر زیاد است و 59 درصد وسعت ایران را در اختیار دارند.

وی سپس با اشاره به مشکلات انتقال تکنولوژی به عشایر گفت: تکنولوژی نوین به عشایر انتقال داده نمی شود و هزینه نگهداری و پرواربندی دام عشایر نسبت به استاندارد جهانی بالاست و با اجرای طرح زنجیره تأمین گوشت قرمز، و طی اموزش در مناطق پایلوت میزان مصرف نهاده‌های دامی جهت افزایش وزن یک کیلوگرمی دام از 15 کیلو به 7 کیلو کاهش یافت که این خود عامل مهمی در ایجاد صرفه اقتصادی برای تشویق عشایر به نگهداری دام بیشتر و افزایش تولید خواهد داشت.

اعلایی مقدم با اشاره به ضعف زیرساخت‌های عشایر گفت: 15 شاخص زیرساختی را برای جامعه عشایر پیگیر هستیم که از آن جمله می توان به آب، گاز، برق، راه، پل، مساجد و ... اشاره نمود.

وی با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری به جامعه عشایر و موافقت با برداشت از صندوق توسعه ملی برای بهبود وضعیت شاخص آبرسانی به عشایر این دستور ویژه تاثیر به سزایی در آبرسانی به عشایر داشت و با این دستور تنها در کمتر از دوسال 20درصد پیشرفت داشتیم.

اعلایی مقدم گفت از قبل از انقلاب شاخص بهره وری آب آشامیدنی سالم در عشایر 5 درصد بود و این شاخص تا سال 97 به 43 درصد رسید ولی در دوسال اخیر این شاخص به 63 درصد ارتقا یافت.

وی با اشاره به مشکلات ایلراههای عشایری کشور گفت: 66 هزار کیلومتر ایلراه در کل کشور داریم که باید با همکاری و تعامل و هم افزایی کلیه نهادها این مسیرها را بهسازی کنیم.
اعلای مقدم در ادامه سایر نیازمندیهای عشایر مانند پل،آّبرسانی سیار ، برق، بهداشت، مدرسه ، فضای ورزشی و ... را برشمرد.

دکتر کریمیان رئیس فراکسیون عشایری مجلس پس از استماع سخنان حاضرین گفت: در شرایطی هستیم که نگاه‌ها به عشایر خوب و مثبت است، چه در دولت، چه در مجلس و چه در سپاه، اولا پیشنهاد می کنم این جلسه در قالب مجمع بسیج عشایری کشور ساماندهی شده و هر دوماه یکبار با ذکر دستور جلسه و در دستور کار قرار گرفتن نیازمندیهایی اولویت دار برگزار شود  و ظرفیت های که می تواند در بودجه و قانون هفتم قرار گیرد را شناسایی و دفاع کنیم.

وی با اشاره به لزوم هم افزایی با سایر دستگاهها و وزارت خانه‌ها در حل مشکلات عشایر گفت: باید علاوه بر ظرفیت بودجه از ظرفیت سایر دستگاهها متناسب با مشکلات عشایر بهره جست و آنان را به صورت نوبه ای در این جلسات دعوت کرد و در رفع مشکلات عشایر از توان و ظرفیت آنان استفاده کرد.

کریمیان با اشاره به بعضی ظرفیت‌های استانی گفت: بعضی از مشکلات عشایر نیز با استفاده از ظرفیت های محلی قابل حل است که باید مجامع استانی در تعامل با استاندار و ادارات مربوطه این ظرفیت ها را شناسایی و از آن استفاده کنند.

وی همچنین کمک‌های مردمی و خیرین را نیز یکی از ظرفیتهایی دانست که می توانند در حل مشکلات عشایر کمک کنند و باید بخشی از این ظرفیت خیرین به سمت عشایر گسیل داده شود.

رئیس فراکسیون عشایری مجلس در پایان گفت تمام تلاش خود را جهت ایجاد ردیف بودجه‌های خاص عشایر در قانون بودجه کشور خواهیم نمود و از تمامی ظرفیت های مجلس در این زمینه بهره خواهیم جست.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار