دکتر محمدجواد نیک روش در جریان کاشت نهال به مناسبت هفته درختکاری، بیان کرد: در ایام نزدیک شدن به بهار طبیعت و روز درختکاری میباشیم و سنت حسنه غرس نهال در کشور در این ایام مورد توجه بیشتری قرار میگیرد، از یک سو این ایام ما را بیش از سایر اوقات به یاد قیامت، بعثت و نُشور در واقع توجه دهد و از یک سمت دیگر این سنت حسنه که به عنوان یک صدقه جاریه محسوب میشود، قاعدتاً میتواند ذخیرهای برای آن روزی باشد که دستها از این دنیا کوتاه است.
وی همچنین افزود: در روز قیامت اعمال صالح به داد انسانها میرسند، به ویژه اعمال صالحی که پس حیات انسانها در این دنیا هم برکاتی دارد، قطعا درخت که یکی از مخلوقات الهی هست و زمینه عمران و آبادانی بلاد را فراهم میکند، غرس نهال میتواند بهترین صدقه جاریه برای کسانی که اعمالهای دیگر برای آنها محیا نیست، باشد؛ اگر نهالها مثمر باشد، میتواند به معیشت عدهای نیز کمک کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به پویش ملی «درختیاری»، گفت: طرحی که امروز، تعدادی از فعالین جهادی تحت عنوان پویش ملی «درختیاری» آغاز کردند، جمعیت داوطلب زیادی برای این موضوع سازماندهی شدهاند.
وی در ادامه داد: بسیج دانشجویی نیز با ظرفیتی از دانشجویان جهادگر که در کشور حضور دارند، به این پویش ملی میپیوندد؛ امیدواریم که در این پویش ملی، ۵۰۰۰۰ هزار اصله نهال غرس شود و تاکید بر غرس نهالهای مثمر میباشد.
دکتر نیک روش در بخش دیگر سخنان خود، خاطرنشان کرد: تفاهمنامهای پیرامون همین موضوع با مجموعه بنیاد علوی که متولی این کار از سوی بنیاد مستضعفان میباشد، در واقع نهایی شده است و برکات آن برای همه ملت ایران به ویژه اقشار محروم جامعه است؛ نهالهای مثمری که با حضور گروههای جهادی و با همراهی خود مردم که جامعه هدف این طرح میباشند، میتواند به معیشت آنها کمک کند.
وی در خصوص برگزاری اردوهای جهادی دانشجویی در ایام نوروز، اظهار کرد: باتوجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و فرصتهای ویژهای که هر ساله در این ایام برای حضور دانشجویان جهادگر به نقاط هدف اردوها و هجرتهای جهادی دانشجویی در اختیار دانشجویان جهادگر قرار دارد.
وی در این راستا تصریح کرد: گرچه امسال شرایط کرونا محدویتهای زیادی را به وجود آورده است اما ان شاء الله نوروز امسال نیز تعداد قابل توجهی از بسیجیان دانشجوی جهادگر برنامهریزی خوبی برای حضور در هجرتهای جهادی با رعایت تدابیر بهداشتی دارند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور به حضور دانشجویان جهادگر در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: طی بیش از یک سال اخیر که ما با ویروس منحوس کرونا دست و پنجه نرم میکنیم، دانشجویان جهادگر در حوزههای مختلف اعم از حوزههای تخصصی بهداشت و درمان که دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی حضور داشتند و همچنین حوزههایی که در بیمارستانها نیاز به خدمات بود و لزوماً این خدمات به عناصر حرفهای و متخصص احتیاج نداشت اما به عناصر جهادی نیاز داشت که با ایثار و فداکاری در نقطه خطر حضور پیدا کنند که این اتفاق رغم خورد و تعداد زیادی از دانشجویان حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: این فعالیتها بهویژه در برهههای اول که این ویروس ناشناخته بود و موجب شده بود کمتر کسی حضور و ایثار اینچنینی را داشته باشد، دانشجویان بسیجی ما از خودگذشتگی کردند؛ بعد از گذشت مدتی وقتی آسیبهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا جدی شد، تعداد قابل توجهی از دانشجویان برنامههای ابتکاری مختلفی انجام دادند، اعم از حفظ پایداری مشاغل بهویژه برای اقشار آسیبپذیر و خلق راهکارهای جدید برای احیای مشاغل آنها که با شرایط کرونا تناسب داشته است.
دکتر نیک روش در پایان سخنان خود، گفت: گروههای جهادی دانش بنیان به تولید تجهیزات و نیازمندیهای مختلف خانوادههای آسیب دیده مانند ماسک، مواد ضدعفونی کننده، تجهیزات آزمایشگاهی، درمانی و... پرداختند و در محلات و مناطق آسیبپذیر اقلام مورد نیاز بهداشتی و معیشتی در قالب طرح کمک مومنانه که طرح سراسری مجموعه سازمان بسیج مستضعفین بوده است، توزیع کردند: همه اینها اقداماتی است که طی یک سال گذشته عناصر جوان مومن انقلابی دانشجویان بسیجی جهادگر، با تمام توان خود علی رغم وجود محدودیتهای کرونایی، در این عرصهها حضور پیدا کردند