خبرهای داغ:
مرگ تدریجی باغستان شهر

باغستان و احیای حیات(۱)

امروز باغستان با بی مهری های فراوان روبروست، قطع درختان و تبدیل آنها به ویلا و اماکن تجاری در ۵۰سال اخیر، باغستان جوان و شاداب را به دوران پیری و زمستان رسانده است.
کد خبر: ۹۳۲۷۰۱۱
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۲

قزوین شهری زیباست که با دشت حاصلخیزش یادگاری کهن و زمردین در دل دارد که تاریخ را از هزاره های دور برایت روایت می کند.

شهری که زمانی بیش از ۶هزار هکتار باغات سنتی همانند کمربندی سبز، کشوین را در آغوش گرفته بود، این دیار به قدری زیبا بوده که به مینودر یا بهشت در دل تاریخ ثبت شد.

جایی که برای مدارا کردن با آب و طبیعت قنات های فراوانی حفر گردید، پسته خندان قزوین، بادام،انگور، گردو، فرهنگ و سنتی را برای شهر قزوین رقم زدند که از پس هزاره های دور به زاد بوم این شهر لبخند می زند. قیمه نثار زمانی برند شهر قزوین شد که باغستان بر پهنه مینودری زاده شد، باقلوا و کشمش پلو با باغستان پیوند دیرینه دارد، آجیل مشکل گشای شهر قزوین که روزگاری بر سر سفره های نوروز بر میهمانان لبخند می زد یادگار کهن دیار فاتحان علم و ادب است.

امروز باغستان با بی مهری های فراوان روبروست، قطع درختان و تبدیل آنها به ویلا و اماکن تجاری در ۵۰سال اخیر، باغستان جوان و شاداب را به دوران پیری و زمستان رسانده است.آتش سوزی های عمدی و گسترش محدوده شهری همگی تهدید خود را متوجه این گوهر سبز کردند. تعادل هوای شهر در فصل تابستان، تولید اکسیژن و کمک به هوای پاک، جلوگیری از حرکت ریزگردها،مقابله با فرسایش خاک، گوشه ای از شاخصه های نیک این نعمت خدادادیست که از پیشینیان به نسل امروز رسیده است.
با هشدارهای مکرر دوستداران محیط زیست و مسئولان در نهایت پس از سالها، شهرداری قزوین توانست مجوز تشکیل سازمان باغستانهای قزوین را از وزارت کشور دریافت کند.

خدمات سازمان باغستانها که به صورت رایگان برای باغداران انجام میگیرد می تواند زمینه حفظ و احیا باغستان را فراهم کند، اختصاص بودجه ملی یکی از راهکارهاییست که در رفع مشکلات، مکانیزه کردن و آبیاری نوین برای مدیریت بهتر آب بیشترین تاثیر را خواهد داشت. میراث فرهنگی و مالکان باغستان متولیان اصلی هستند.

۱۰۰۲/گ۳۰/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار