۰۱ / مرداد / ۱۴۰۴ - 23 July 2025
17:52
کد خبر : 9332890
۱۵:۴۳

۱۴۰۰/۰۱/۲۱

سه دستاورد هسته‌ای و لیزری در استان البرز رونمایی شد

همزمان با سراسر کشور، سه دستاورد مهم هسته ای و لیزری روز شنبه با پیام ویدئو کنفرانسی رئیس جمهوری اسلامی در مرکز ملی علوم وفنون لیزر ایران در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز رونمایی شد.

 به گزارش خبرگزاری  بسیج از کرج، در آیین رونمایی از این دستاوردهای هسته ای که عزیزاله شهبازی استاندار البرز نیز حضور داشت، اعلام شد: این دستاوردها در راستای تحقق و توسعه کاربردی لیرز در صنایع فولاد، هوا فضاء و ریلی ساخته شده است.

سه دستاورد هسته‌ای و لیزری در استان البرز رونمایی شد

این لیزرها شامل دیسک نازک محتوا پنج کیلووات، لیرز فیبر ۲ کیلووات به روش تاندون و لیرز فیبر ۱۰ کیلو وات برای استفاده در جوشکاری است.

این دستاوردها با آخرین روش های علمی جهان طراحی و ساخته شده است .

اکنون مرکز ملی علوم و فنون لیرز ایران نیز به نیروگاه هسته ای بوشهر، مراکز درمانی و صنعتی کشور خدمات ارائه می کند.

گفته می‌شود که لیزر دیسک نازک پرتوان ۵ کیلو وات با کاربرد کلیدی در صنایع مادر و صنایع استراتژیک یکی از این دستاورد هاست که کشور ما دومین کشور در آسیا است که به این فناوری دست یافته است.

همچنین دانشمندان و محققان ایرانی مستقر در البرز موفق شدند به فناوری ساخت دستگاه لیزر فیبر با توان ۱۰ کیلووات دست پیدا کنند؛ این لیزر توان جوش فولاد ۵ میلیمتری را با سرعت ۵ تا۶ دقیقه در ساعت دارد و قرار است جایگزین دستگاه لیزر آلمانی درخط نورد کارخانه فولاد مبارکه شود.

شایان ذکر است، دستیابی به لیزر فیبر به روش تاندوم یکی دیگر از دستاوردهایی مرکز علوم و فنون ایران است که لیزر فیبر به روش تاندوم از خانواده لیزرهای پرتوان محسوب می‌شوند و از قابلیت‌های زیادی برخوردار است و در صنایع فولاد و نفت و گاز کاربرد دارد.

انتهای پیام/ف


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید