سرهنگ محمد فرهودی رییس پلیس فتای استان قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین بیان کرد: پلیس فتا در سراسر کشور از سال ۱۳۹۰ تاسیس شد و در استان قزوین نیز در قالب پلیس فتای استان شروع به فعالیت کرد.
وی گفت: شرح وظایف این پلیس اقداماتی است که برای برقراری امنیت انجام می دهد و افرادی تا در این فضا قرار دارند بدون هیچ گونه مشکلی بتوانند اطلاعات و داده های خود را ارسال و یا دریافت نمایند.
رییس پلیس فتای استان قزوین با اشاره به اقدامات پلیس فتا طی سال ۹۹ اظهار کرد: در سال گذشته باتوجه به پرونده های وارده جرایم سایبری به پلیس فتا از طریق مراجع قضایی، ۸۵ درصد این پرونده ها منتج به نتیجه شده و در سالجاری، از تعداد پرونده های وارده ۸۲ درصد طی چهل روز اول سال، بررسی شده است.
سرهنگ فرهودی با اشاره به مهمترین جرائم فضای سایبری در استان عنوان کرد: این جرائم بیشتر در حوزه کلاهبرداری های بانکی، برداشتهای غیر مجاز اینترنتی از حساب افراد و هتک حیثیت یا نشر اکاذیب است که پس از تشکیل پرونده مورد رسیدگی قرار می گیرد.
وی ضمن اشاره به تقسیم بندی و تفکیک جرائم در فضای مجازی تصریح کرد: جرایم شایع در دوبخش مالی شامل برداشتهای اینترنتی و کلاهبرداری های رایانه ای و بخش دوم شامل جرایم اجتماعی شامل انتشار محتویات خصوصی و نشر اکاذیب می باشد که پلیس فتا با جدیت مأموریت های خود را در رسیدگی به این جرائم انجام می دهد.
رییس پلیس فتای استان قزوین اضافه کرد: در مقایسه مدت مشابه سال قبل، میزان پرونده های ورودی به پلیس فتای استان با توجه به شرایط کرونایی و افزایش خریدهای اینترنتی حدود ۳۰ افزایش داشته است و تعداد دستگیرشدگان نیز به همین میزان افزایش یافته است.
سرهنگ فرهودی پلیس یادآور شد: پلیس فتا در دو راستا قدم برداشته که قدم اول بررسی و ارتقا تجهیزاتی است که در اختیار دارد و طی تعاملاتی که در یگان متناظر انجام می دهد، سعی در به روز کردم تجهیزات با توجه به نوظهور شدن جرائم دارد. در بخش دوم ارتقا توان فنی کارشناسان است که در پلیس فتا در حال فعالیت هستند و لذا سعی داریم توان فنی کارشناسان را با استفاده از دوره های آموزشی ارتقا دهیم تا در رسیدگی به جرایم نوظهور مشکلی نداشته باشند.
وی با اشاره به آموزش هایی که به مخاطبین ارائه می شود ادامه داد: پلیس فتا از دو طریق جهت آشنایی مخاطبین با جرائم سایبری دو اقدام را در دستور کار خود قرار داده که ما با بررسی های کلی برای سایتهای ادارات و بانکها وجود دارد و اگر حفره ای جهت سواستفاده مجرمین سایبری در این سایتها وجود داشته باشد نسبت به یادآوری و برگزاری جلسات آموزشی به آن موسسه و بانک اقدام کرده و آنها را برای اقدامات پیشگیرانه آموزش می دهیم. در بحث دوم و آموزش همگانی شهروندان، شیوه های جدید ارتکاب جرم را بصورت آنلاین به مخاطبین و شهروندان آموزشی می دهیم.
رییس پلیس فتای استان قزوین در ادامه با اشاره به اقدامات پلیس فتای استان قزوین در بحث ورود دانش آموزان به فضای مجازی بیان کرد: در بستر فضای مجازی به خصوص برنامه شاد در سراسر کشور اقدام به راه اندازی کانال پلیس فتا در اپلیکیشن شاد کرده که کلیه دانش آموزان و افراد عضو می توانند وارد این سایت شوند و تمام مشکلات دانش آموزان در فضای مجازی در این سایت آموزش داده شده و از رسانه ها می خواهیم که اطلاع رسانی شود تا از آسیب هایی احتمالی جلوگیری شود.
وی در مقایسه استان در بحث جرایم سایبری، با سایر استان ها اظهار کرد: فضای استان تقریبا در حالت مطلوب قرار دارد و در بین استان های هم ردیف رتبه خوبی داریم که نتیجه تلاش شبانه روزی همکاران ماست تا امنیت لازم برای ورد افراد به این فضا ایجاد شود. مرکز فوریت های سایبری بصورت شبانه ۲۱۸۲۱۳۴۰ آماده به پاسخگویی به شهروندان در حوزه آموزش و نیز نحوه رسیدگی به جرمی که برای شهروند اتفاق افتاده، می باشد و همچنین کاربران فضای مجازی میتوانند با استفاده از وب سایت پلیس فتا به نشانی www.CyberPolice.ir شکایت خود را ثبت کنند و همکاران ما در طول ۲۴ ساعت با مراجعه به آن سایت نسبت به بررسی موضوع اقدام لازم ایجاد می شود.
وی افزود: مدت زمان رسیدگی به شکایات از زمان ثبت، به محض حصول اقدامات اولیه از جمله مسدودی حساب مقصد، شناسایی مجرم انجام می شود و نتیجه امر به مرجع قضایی اعلام می گردد.
سرهنگ فرهودی گفت: بررسی تعداد ۸ مورد پرونده در حد میلیاردی و دستگیری متهمان پرونده که هر یک بین ۲ تا ۸ نفر بوده توسط پلیس فتا رسیدگی از مهمترین اقدامات پلیس فتای استان طی سال گذشته بوده است.
انتهای پیام/۱۰۱۰