به گزارش خبرگزاری بسیج از اهواز، با وجود غیرقانونی و غیراخلاقی بودن صید ماهی با شوکر برقی و تاثیر آن در تلف شدن ماهیهای ریز و سایر آبزیان اما آن گونه که انتظار میرود با متخلفان برخورد نشده و سودجویان به راحتی با از بین بردن اکوسیستم رودخانهها به درآمدی نامشروع دست پیدا میکنند.
منطقه حفاظت شده هور العظیم یکی از مناطقی است که به وفور صید ماهی با شوکر برقی در آن انجام میشود که باین وضعیت هور العظیم را با آسیب جدی مواجه کرده است.
ناصر عبیات یکی از فعالان محیط زیست در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار بسیج ، اظهار کرد: با وجود مخالفت شدید جوامع محلی در خوزستان نسبت به ماهیگیری با شوک الکتریکی اما یگان حفاظت محیط زیست خوزستان تاکنون اقدام بازدارندهای در این زمینه انجام نداده است.
وی با بیان اینکه ماهیگیری با برق حتی در منطقه حفاظت شده هورالعظیم در بقایای این تالاب به وفور قابل مشاهده است، افزود: مردم شهرستان دشت آزادگان از این جنایت گسترده به ستوه آمدهاند و اغلب میگویند: با پیگیری از طریق یگان حفاظت محیط زیست خوزستان به هیچ نتیجه مثمر ثمر نرسیدهاند.
این فعال محیط زیست گفت: پیگیریها هم حضوری و تلفنی از طریق اداره کل محیط زیست خوزستان توسط فعالان و دوستداران محیط زیست و جوامع محلی انجام شده اما در جواب این پیگیریها فقط قول و وعدههای بی عمل داده میشود.
عبیات بیان کرد: در حال حاضر ماهیگیری با شوکرهای الکتریکی در منطقه حفاظت شده هورالعظیم که بیشترین آب آن را فاضلاب و پسابهای کشاورزی تشکیل میدهند به اوج خود رسیده و متخلفان در روز روشن بدون کوچکترین ترس و واهمهای اقدام به این جنایت میکنند.
وی عنوان کرد: ماهیگیری با شوکرهای برقی امنیت جانی جوامع محلی را تهدید میکند به طوری که پا گذاشتن در آب به خاطر برق گرفتگی را برای مردم محلی خیلی دشوار کرده است.
عبیات افزود: ماهیگیری بادستگاه برقی در تمام آبهای استان مشاهده شده است اما بیشترین حضور این دسته از ماهیگیران سودجو در منطقه حفاظت شده هورالعظیم است.
مجازات صیادان بازدارنده نیست
حسن آقا شیرمحمدی فرمانده یگان محیط زیست خوزستان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با تایید ماهیگیری به وسیله شوکر برقی در آبهای مختلف استان، اظهار کرد: این قضیه جدیدی نیست و ما بارها در مورد آن صحبت کردیم زمانی که یک فرهنگ غلط در منطقه جا افتاده باشد قطعاً تا زیر ساختهای موثر برای برخورد با آن پیدا نشود اثر آن باقی میماند.
وی با بیان اینکه برای صیادان متخلف در منطقه حفاظت شده هور العظیم پروندههای زیادی تشکیل شده و به میزان بالایی شوکر برقی ضبط کردیم، افزود: موارد زیادی از متخلفین حتی دستگیر هم شدهاند، بارها این افراد به دلیل مسلح بودن اقدام به تیر اندازی به سمت ما میکنند.
فرمانده یگان محیط زیست خوزستان با اشاره به افزایش صید به واسطه شوکر برقی در جنوب و جنوب غرب استان زیاد شده است، گفت: صید به واسطه شوکر برقی در خوزستان رایج شده است به این دلیل که درآمد آن برای صیادان خیلی خوب شده به طوری که صیادان پس از دستگیری بار دیگر اقدام به خرید شوکر برقی جدید میکنند.
شیر محمدی با تاکید بر اینکه تنها راه حل برخورد با این افراد تعیین مجازات سنگین است، بیان کرد: هنوز قانون به روزی برای برخورد با این افراد وجود ندارد و اکنون تنها مجازات صید به واسطه شوکر برقی فقط تعیین جریمهاست.
وی افزود: با تعیین جریمه مشکل حل نمیشود چرا که افراد متخلف پس از پرداخت جریمه بار دیگر اقدام به صید با شوکر برقی میکنند.
شیر محمدی گفت: به نظر من مجازات صیادان متخلف بازدارنده نیست به طوری که عملکرد این افراد سبب شده است که افرادی دیگر که به صورت سالم ماهی صید میکردند نیز به این روش روی بیاورند.
وی با تاکید بر اینکه مجازات باید متناسب با جرم باشد، افزود: در این قضیه فقط محیط زیست مسئوول نیست، انتظار میرود علما نیز در این رابطه روشنگری کنند چرا که ماهیها به وسیله شوک برقی تلف میشوند.
انتهای پیام/