۰۱ / مرداد / ۱۴۰۴ - 23 July 2025
21:44
کد خبر : 9346169
۱۱:۵۷

۱۴۰۰/۰۳/۰۸
همه گیری قارچ سیاه در هند؛

بیماری خاموش قارچ سياه همچنان در هند قربانی می‌گیرد

افراد مبتلا به قارچ سیاه عموما دوز‌های بالای استرویید دریافت کرده اند و اکثر آن‌ها دیابت دارند.

  ­به گزارش خبرگزاری بسیج، در حالی که هند اوج دومین موج شیوع کرونا را پشت سر می‌گذارد، بیماری قارچ سیاه در این کشور رو به افزایش است و این درد مضاعفی برای بازماندگان کووید- ۱۹ است. تاکنون بیش از ۱۲ هزار مورد ابتلا به این بیماری مرگبار در هند گزارش شده است.

موکورمایکوزیس که به عنوان قارچ سیاه هم شناخته می‌شود، عفونتی نادر است که در وهله اول بینی و چشم‌ها و پس از آن عصب و ریه را درگیر می‌کند.

تنها راه حل برای درمان این بیماری، جراحی سریع برای برداشتن بافت‌های آلوده است. موکورمایکوزیس در ۵۰ درصد موارد مرگبار است.

دکتر پال تیاگی جراح هندی می‌گوید این قارچ از طریق بینی وارد بدن می‌شود و پس از آن به سوی عصب‌های بینایی می‌رود. همه بیماران در اینجا بخشی یا همه دید خود را از دست داده اند. دو نفر نیز با رسیدن عفونت به مغز جان باختند.

با این حال برای مقابله موکورمایکوزیس درمان موثر وجود دارد که آمفوتریسین بی نام دارد و یک آنتی بیوتیک وریدی است. اما این دارو در حال حاضر در هند تقریبا نایاب است.

یکی از نزدیکان یک بیمار می‌گوید:" ما نتوانستیم دارو بیابیم و دولت برای کمک به ما هیچ کاری نمی‌کند. در بازار سیاه هر دوز از این دارو به قیمت ۳۰۰ یورو فروخته می‌شود. ما به سه یا چهار دوز نیاز داریم و نمی‌توانیم این هزینه را پرداخت کنیم. 

از جمله دلایل شیوع موکورمایکوزیس را می‌توان به استفاده از راه‌های درمانی افراد مبتلا به کووید- ۱۹ اشاره کرد که سیستم ایمنی آن‌ها را تضعیف می‌کند. علاوه بر این، قارچ می‌تواند به دلیل وجود رطوبت در کپسول‌های اکسیژن هم رشد کند.

مانیش مونجال پزشک هندی می‌گوید:" آنچه ما مشاهده کردیم این است که افراد مبتلا به قارچ سیاه عموما دوز‌های بالای استرویید دریافت کرده اند و اکثر آن‌ها دیابت دارند. در نهایت نیز به دلیل ابتلا به کووید- ۱۹ لوله گذاری شده اند و اکسیژن دریافت کرده اند.

بسیاری از ایالت‌های هند، شیوع قارچ سیاه را همه گیری اعلام کرده اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید