به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، مرتضی عمومهدی روز گذشته در آیین تجلیل از مدالآوران و مخترعان جهانی با بیان اینکه علم قدرت است، اظهار داشت: در دنیای امروز کشورهایی دارای حکمرانی برتر هستند که به مقام علم خوب تعظیم کردند، اگر تمام افتخاراتی که در تمدن ایران اسلامی داریم را به رخ بکشیم، جایگاه علمی جایگاه برتری دارد، هرچند در عرصههای مختلف موفق باشیم اگر مقام علمی نداشته باشیم جایگاه بینالمللی نخواهیم داشت.
معاون هماهنگکننده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان با بیان اینکه حکومت کشور ما یک حکومت دینی است، گفت: اگر میخواهیم اثبات کنیم که حکومت ما در راستای نجات بشر انجام وظیفه میکند نباید به برتری در چند عرصه بسنده کنیم، یکی از عرصههایی که در کشور نیاز به توجه ویژه دارد عرصه علمی است که باید قبل از سرمایهگذاری مادی و معنوی گفتمانی برای آن شکل گیرد.
وی افزود: در گام اول انقلاب در عرصه علم و دانش نقطه ضعف نشان دادیم، یکی از عرصههایی که رهبر انقلاب بر قوی شدن آن تأکید دارند عرصه علمی است و اگر خود را قوی نکنیم نقطه ضعف بر ما وارد است و خطرناکترین چیز این است که انسان دارای ضعفی باشد و آن را باور نکند، اگر ضعف داشتن در یک مسأله را قبول کنیم در جهت رفع آن عمل خواهیم کرد.
عمومهدی به موفقیت جوانان ایرانی در ایدهپردازی و اندیشه اشاره کرد و گفت: کسب رتبههای زیر ۲۰ در مسابقات و المپیادهای توسط جوانان ایرانی در دنیا نشان دهنده برتری فکر اندیشه و هوش جوانان ایرانی در سطح جهان است، پژوهشها نشان داده IQ ایرانیها در جهان جزء کشورهای برتر است.
معاون هماهنگکننده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان با ابراز تأسف از عدم حمایت از ایدههای جوانان و موفقیت آنها در عرصههای علمی بیان داشت: در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بسیج علمی، بسیج دانشجویی و دانشآموزی و همچنین مرکز دانش و پژوهش متصدی مباحث علمی در سپاه هستند که وظیفه دارند از افراد دارای ایده و طرح حمایت کنند و این حمایتهای مادی و معنوی تا مرحله اجرا و تولید محصول ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سپاه در حد توان سازمانی از طرحها و ایدههای جوانان حمایت میکند، افزود: با همکاری شرکت پیشگامان توسعه ۲۰ اثر و ایده که قابلیت ارتباط بین علم و تکنولوژی داشت را در اختیار سرمایهگذاران قرار دادیم تا مورد حمایتهای ویژه قرار گیرد.
پروفسور احمد منشی نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت تحقیقات در انجام اختراعات گفت: اولین مرحله در تحقیقات مشاهده آثار علل و بعد از آن کشف علل آثار است و علل آثار راهگشا است.
این دانشمند برتر جهانی با بیان اینکه آینده از آن جوانان است، افزود: لازم است جوانان به تحقیقات توجه کنند و آن را الگویی شایسته تلقی کنند، برای تحقیقات نباید به زمان کم بسنده کنیم و باید به آن نگاه ویژه داشته باشیم.
وی بیان کرد: پیشبرد دانش و تحقیقات وظیفه جوانان است و باید با همکاری همه دست اندرکاران این وظیفه به خوبی ایفا شود.
لیلا سادات ابطحی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در این آیین با اشاره به سخن امام علی(ع) که میفرمایند خردمند اهل شکیبایی است، اظهار داشت: افرادی که میخواهند در راه علم موفق باشند باید هدیهای که در اختیار دارند یعنی استعداد خود را تبدیل به یک ارزش کرده و آن را به جامعه برگردانند.
وی بیان کرد: بعضی از افراد بعد از اتمام تحصیل در مدرسه انگیزه خود را در دانشگاه از دست میدهند و این نگرانی بزرگی است، ایران در مسیر توسعه است و برای موفقیت در مسیر توسعه باید نظم فکری و پشتکار باشد، پشتکار از حمایتهای مالی نیز مهمتر است.
ابطحی با بیان اینکه افراد دارای دقت نظر بالا در مسیر پیشرفت قرار میگیرند، گفت: استفاده از امکانات حداقلی، عجول نبودن، منتظر فراهم شدن شرایط توسط بقیه نبودن و تلاش شخصی اصلیترین ویژگی افراد و دانشآموزان موفق است، تحقیق و استفاده از تجربه دیگران ویژگی دیگر این افراد است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین تصریح کرد: در مسیر نخبگی نباید خسته شد و تا رسیدن به موفقیت و هدف باید تلاش جدی را مد نظر قرار داد.