به گزارش خبرگزاری بسیج، دبیر کارگروه سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: خدمات سلامت معنوی در ایران در بسیاری از مراکز در حال اجرا است ولی متاسفانه جنبه جامعه نگر ندارد.
دکتر اسد زندی دبیر کارگروه سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در وبینار آسیب شناسی خدمات سلامت معنوی در ایران گفت: خدمات سلامت معنوی در ایران در بسیاری از مراکز در حال اجرا است ولی متاسفانه جنبه جامعه نگر ندارد یعنی خدمات مناسب با باورها، عقاید و دیدگاه های دین اسلام و مردم مسلمان کشور ما ارائه نمی شود.
وی افزود: خدمات سلامت معنوی بیمارستانها شامل ارزیابی وضع معنوی و ارجاع توسط پزشک، مراقبت معنوی توسط پرستار، مشاوره معنوی توسط مشاور معنوی و فراهم آوردن شرایط محیطی رشد معنوی توسط مدیر بیمارستان است.
دکتر اسد زندی بیان داشت: علی رغم توجه و اهمیتی كه در سا لهای اخیر به مقوله معنویت در حیطه بهداشت و درمان و به ویژه مراقبت معنوی، معطوف گردیده است و با وجود ایرانی و مسلمان بودن ما و توجه به نقش گسترده، عمیق و تاریخی معنویت و مذهب در نهاد تك تك افراد و حوز ه های اجتماع ایرانی، هنوز بیمارستانها نیاز به حركت در راستای ارتقای مراقبت معنوی دارند.
دبیر کارگروه سلامت معنوی دانشگاه گفت: دین اسلام بسیار تاکید می کند که اگر کسی میخواهد آموزشی در زمینه ی ارتقاء سطح سلامت معنوی باید حتما خود او عامل باشد به توصیه هایی که می کند
وی عنوان کرد: اگر ما میخواهیم آموزش ها را در دانشگاه ها انجام بدهیم باید از مدل های رفتاری استفاده کنیم و یادگیری مبتنی بر مسئله یک فن آموزشی دانشجو محور می باشد که درآن دانشجویان از طریق تجربه ی بدست آمده از همکاری با یکدیگر در مورد موضوعی به فراگیری علم بپردازند و دانشجو بتواند درکنار بیمار و خانواده به شکل الگو عمل کند.
دکتر اسد زندی در پایان گفت: ما در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله این کار را شروع کردیم و این الگو می تواند در سایر دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد وی ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم خدمتگزاران شایسته ای برای مردم کشور و بیماران باشیم.