گزارش/قیمت های نجومی قبور در آرامستان اراک

خرید قطعات قدیمی به قیمت گزاف/قبر متری چند؟/ظرفیت تکمیل است!

نبود فضا برای دفن اموات در آرامستان اراک از یک سو و بالابودن هزینه دفن از سوی دیگر باعث شده تا شهروندان بیش از گذشته ناراضی باشند و بی‌شک این نارضایتی‌ها بعد از شرایط کرونایی بیشتر خود را نشان خواهد داد
کد خبر: ۹۳۵۳۸۰۷
|
۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ طی پیام های واصله از سوی شهروندان اراکی مبنی بر فروش قبور در قطعه های قدیمی در آرامستان کلانشهر اراک با مبلغ بالای 20 میلیون تومان در این خصوص گزارشی تهیه و منتشر شد.

دو سالی می‌شود که ظرفیت 600 هزار نفری بهشت زهرا اراک تکمیل شده و دیگر جایی برای دفن اموات ندارد؛ با تدبیر مسئولان شهری قرار شد تا فاز دوم به وسعت ۳۲ هکتار در مجاورت فاز نخست اجرا و با ظرفیتی در حدود ۱۵۰ هزار نفر مشکل را رفع کند و خانواده‌ها دست کم تا 50 سال دیگر دغدغه‌ای برای دفن اموات خود نداشته باشند.


طرحی که از سال 95 کلید خورده و از سال گذشته زمین آن در اختیار شهرداری قرار گرفت ولی هنوز به سرانجام نرسیده است و در طول یک سال و نیم گذشته و افزایش اموات دفنی به واسطه بیماری کرونا بیش از پیش کمبودش احساس می‌شود.


این روزها در شرایطی که خیلی‌ها حتی نان شب‌شان را هم به زور در می‌آورند و برای رسیدن به نیازهای طبیعی‌شان مجبورند صبح تا شب و شب تا صبح چندین شیفت کار کنند، هر قبر در معابر این آرامستان به حدود دو میلیون و 800هزار فروخته می‌شود و با یک حساب سرانگشتی ساده می‌توان فهمید که خانواده‌ها به غیر از تحمل غم از دست دادن عزیزشان مجبورند چه هزینه‌هایی از جمله سنگ قبر، غذا، تاج گل، اعلامیه و را متحمل شوند. خلاصه اینکه در شرایطی قرار گرفته‌ایم که زنده ماندنمان هزینه بر و مردنمان نیز بسیار گران تمام می‌شود.


این مبالغ حکایت از ضابطه‌مند نبودن نرخ قبرها دارد و باز هم ضعف شورای شهر پنجم را نمایان می‌سازد؛ شورایی که نتوانست هیچ یک از دغدغه‌های همشهریان اراکی را افزایش و ابلاغ به موقع نرخ حمل و نقل درون شهری تا نرخ این روزهای خانه‌های ابدی برای اموات رفع کند.

این در حالی است که  حسین بختیاری فرماندار اراک در گفتگو با خبرنگار بسیج  گفت: این اقدام در نرخ گذاری قبور قدیمی را در شان مردم و حقوق شهروندی مردم اراک نیست و تاکید کرد اعضاء شورای شهر و شهرداری در این خصوص باید نظارت و تصمیم جدی اخذ نماید.


اما آنچه که این روزها در آرامستان اراک مشاهده می‌شود از بین رفتن قطعه‌بندی‌ها و پیوسته شدن آن‌ها به یکدیگر است که تردد را در این آرامستان دشوار کرده است. تدبیری که مدیریت آرامستان برای رفع مشکل ظرفیت دفن اموات از آن بهره گرفته به غیر امکان دفن در قبور بالای 30 سال قدمت و احداث قبرهای دو طبقه، دفن اموات در معابر آرامستان است.


نبود فضا برای دفن اموات در آرامستان اراک از یک سو و بالابودن هزینه دفن از سوی دیگر باعث شده تا شهروندان بیش از گذشته ناراضی باشند و بی‌شک این نارضایتی‌ها بعد از شرایط کرونایی و حضور خانواده‌ها و بازماندگان در روزهای زیارت اهل قبور بیشتر خود را نشان خواهد داد.


این آرامستان به اظهار بسیاری از شهروندان از نظر خدماتی نیز شرایط مناسبی ندارد چراکه در برخی از ساعات روز مشکلاتی چون انباشت زباله، نبود فضای سبز کافی، نبود پارکینگ و حتی معضلات اجتماعی را شاهد هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار