معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد اعلام کرد؛

پیگیری مشکلات حقوقی مددجویان/ تدوین ۱۳ سیاست کلی فقر زدایی

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد از پیگیری مشکلات حقوقی مددجویان کمیته امداد از طریق وکلای نیکوکار خبر داد و گفت: مستمری مددجویان در سال جاری ۶۷ درصد افزایش داشته است.
کد خبر: ۹۳۵۴۱۳۶
|
۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶
به گزارش خبرگزاری بسیج، جعفر صباغیان در نشست خبری امروز گفت: در معاونت حقوقی کمیته امداد دو موضوع را پیگیری می‌کنیم؛ یک بخش مربوط به مشکلات حقوقی مددجویان تحت پوشش و بخش دیگر، پیگیری پرونده‌های سازمانی مطرح شده کمیته امداد در دیوان عدالت است.

وی در خصوص اجرای ماده ۲ اساسنامه کمیته امداد که مربوط به توانمندسازی اشتغال مددجویان است، گفت: با حمایت‌های حقوقی که از مددجویان انجام می‌شود، این افراد توانمند شده و برای آن‌ها اشتغالزایی ایجاد می‌شود.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با تأکید بر اینکه در حال حاضر ۱۷۹۰ وکیل نیکوکار با کمیته امداد همکاری می‌کنند، گفت: سال گذشته ۴۱۱ میز خدمت در حوزه حقوقی داشتیم که بر اساس تأکید و اساسنامه کمیته امداد ایجاد شده است. همچنین وکلای نیکوکار بر اساس تفاهم نامه انجام شده با کانون وکلا و دادگستری، خدمات حقوقی و مشاوره‌های رایگان به مددجویان ارائه می‌دهند.

صباغیان در خصوص پرونده‌های مددجویان که توسط وکلای نیکوکار پیگیری می‌شود، گفت: این پرونده‌ها در رابطه با موضوعاتی مانند طلاق و عدم سازش، مهریه، نفقه، استرداد مهریه و … است به طوری که در سال گذشته ۸۰۵ پرونده در خصوص طلاق، ۴۸۳ پرونده در خصوص مهریه، ۶۳۶ پرونده نفقه، ۱۳۱ پرونده استرداد مهریه، ۲۳۹ پرونده در مورد حضانت و ۱۴۰ پرونده نیز در مورد اجرت‌المثل و تمکین داشته‌ایم که توسط وکلا پیگیری شد.

وی از ارائه آموزش فرهنگی و حقوقی به مددجویان در سال گذشته خبر داد و گفت: ۳۲ هزار و ۶۴۲ مورد آموزش به مددجویان در سال گذشته انجام شد.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد به برنامه‌های سال جاری اشاره کرد و افزود: با انعقاد تفاهم نامه با مرکز خدمات الکترونیک قضائی، مددجویان از هزینه‌های دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی معاف هستند و برای ثبت نکاح و طلاق، نیازی به پرداخت هزینه در دفترخانه‌های رسمی ندارند.

صباغیان از برون‌سپاری خدمات حقوقی غیر مددجویان خبر داد و اظهار داشت: از طریق برون‌سپاری و وکلای نیکوکار، هزینه‌های نیازمندان کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: در بودجه امسال کمیته امداد، مجلس ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات اشتغال مددجویان تخصیص داد درحالی‌که سال گذشته این اعتبار ۴،۹۰۰ میلیارد تومان بود.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد تأکید کرد: برای تأمین مسکن مددجویان روستایی نیز ۳،۰۰۰ میلیارد تومان از سوی نمایندگان در بودجه ۱۴۰۰ تخصیص داده شد.

صباغیان ادامه داد: در سال جاری ۵۰ هزار واحد مسکونی در روستا‌ها برای مددجویان کمیته امداد احداث می‌شود که تفاهم نامه آن نیز با کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، وزارت مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده است.

وی در خصوص افزایش مستمری مددجویان اظهار داشت: در تبصره ۱۴ بودجه، ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای افزایش مستمری و پشت نوبتی‌های کمیته امداد پیش‌بینی شد که بر این اساس، مستمری‌ها ۶۷ درصد در سال جاری افزایش یافته است.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد گفت: در حال حاضر با افزایش مستمری مددجویان خانواده یک نفره ۳۵۰ هزار تومان، دونفره ۵۰۰ هزار تومان، سه نفره ۷۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۹۰۰ هزار تومان و پنج نفره به بالا نیز یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان از کمیته امداد مستمری دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دو میلیون و ۱۷۴ هزار خانوار تحت پوشش امداد هستند، گفت: خانواده‌های یک نفره ۴۰ درصد، دو نفره ۳۲ درصد، سه نفره ۱۵ درصد، چهار نفره ۸ درصد و پنج نفره به بالا نیز ۶ درصد تعداد خانوار‌های امداد را تشکیل می‌دهند.

صباغیان در خصوص برنامه‌های کمیته امداد برای فقرزدایی گفت: ادعای ما این است که وکیل مدافع کل محرومان جامعه هستیم و نگرانیم که در مجلس کلان کشور قوانینی تصویب شود که تولید فقر کند به همین دلیل برای پیشگیری از تولید فقر در برنامه هفتم توسعه، برنامه‌هایی را مدنظر قرار داده‌ایم که باعث فقرزدایی شود.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد افزود: ۱۳ مورد سیاست کلی فقرزدایی را در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد کرده‌ایم که به تصویب مجمع رسید و یکی از برنامه‌های بیمه همگانی، رفاه و تأمین اجتماعی این چند لایه است که در مجموع از تولید فقر جلوگیری می‌کند.

وی گفت: برنامه‌های فقرزدایی برای پیگیری به دولت، ابلاغ و در مجموعه امداد نیز کارگروهی علمی-تخصصی ایجاد شده و به دنبال این هستیم که در قانون پنج ساله هفتم اثربخش باشیم تا علاوه بر جلوگیری از فقر، قوانینی تدوین شود که به نفع محرومان باشد.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد گفت: بر اساس طرح مجلس که قرار است از خانه‌های خالی مالیات دریافت شود، ۲۰ درصد این مالیات برای اولین‌بار در جهت مسکن مددجویان امداد و بهزیستی هزینه خواهد شد.

صباغیان همچنین در مورد انشعاب آب، برق و گاز گفت: مددجویان از پرداخت ماهانه حق انشعاب آب، برق و گاز معاف هستند. علاوه بر این، مددجویان یک نوبت از پرداخت ۳۰ درصد هزینه‌های ساخت مسکن که مربوط به انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب و صدور پروانه ساختمانی است، معاف خواهند شد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار