اختصاص ۳ بالگرد وزارت دفاع برای اطفای حریق در استان فارس
به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، هر ساله جنگلها، مراتع و منابع طبیعی در کشور به ویژه استان فارس دچار آتشسوزی میشود که علاوه بر اینکه سرمایه ملی را از بین میبرد برای کشور و استان نیز هزینههای زیادی دارد. امسال اما آتشسوزیها در استان فارس از اواخر اسفندماه سال گذشته آغاز شده و سبب از بین رفتن بخش زیادی از مراتع و جنگلهای زاگرس شده است.
آتشسوزیها یکی از عوامل اصلی از بین رفتن تنوع زیستی به ویژه در محدوده رشته کوه زاگرس است که متاسفانه این روزها در هر استان چندین نقطه درگیر آتش است و آثار تخریبی این آتشسوزیها در آینده خود را به شکل وسیعی نشان میدهد.
افزایش فرسایش خاک، تخریب و از بین رفتن جنگل و گونههای گیاهی و جانوری کاهش توان دخیره نزولات جوی و وقوع سیل از جمله آسیبهای ناشی از آتشسوزی است. به گفته کارشناسان با هر بار آتشسوزی تجدید حیات 10 سال گذشته جنگلها از بین میرود.
این کارشناسان معتقدند درختان و نهالهایی که در عرض 10 - 15 سال قبل از حریق شکل گرفتهاند و نقطه امیدی برای تداوم حیات جنگل هستند با آتشسوزی از بین میروند و با این امر تجدید حیات جنگل به خطر میافتد.
علاوه بر مسئله تجدید حیات جنگل و آسیب جدی به آن در هر آتشسوزی بوتهها و جانوران آسیب 100 درصدی میبینند و گونههای جانوری به ویژه حشرات و خزندگان یا گونههایی که امکان حرکت سریع ندارند مانند لاکپشتها در آتش از بین میروند.
همین مسئله لزوم توجه جدیتر به بحث آتشسوزی جنگلها و مراتع را ایجاب میکند. در روزهای گذشته آتش 3 روز بر ارتفاعات استان فارس در 3 شهرستان هجوم آورده بود که نبود امکاناتی نظیر بالگرد یکی از دلایل طولانی شدن این مسئله و سوختن 3 روزه ارتفاعات فارس شد.
ابراهیم عزیزی، نماینده شیراز و زرقان در جمع و دیدار با خبرنگاران از موافقت وزارت دفاع برای اختصاص 3 دستگاه بالگرد جهت اطفای حریق در استان فارس خبر داد.
وی با اشاره به حوادث آتشسوزیهای اخیر در برخی شهرستانهای استان فارس گفت: با شروع فصل تابستان و گرمای شدید، پیشبینی آتشسوزی امری بدیهی است اما با مدیریت قبل از حادثه میتوان از آن تا حد بسیاری جلوگیری کرد.
عزیزی با بیان اینکه عیار مدیریت بحران در حوادث مشخص میشود بر نقش آموزش در پیشگیری از وقایع نیز تاکید کرد و افزود: نباید تنها به فکر برخورد با حادثه بود، دستگاههای متولی به ویژه مدیریت بحران باید در فصول دیگر که امکان آتشسوزی کمتر است، مهارت آموزی را به ساکنان مناطق جنگلی در دستور کار خود قرار دهند و نباید منفعل باشند.
نماینده مردم شیراز و زرقان خاطرنشان کرد: مهارتآموزی تنها در اطفای حریق نیست بلکه نقش کار فرهنگی و بالا بردن اطلاعات مردم در زمینه اهمیت جنگلها و منابع طبیعی ابعاد بیشتری را در بر میگیرد که این مهم نیز وظیفه متولیان امر است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای بسیار منابع طبیعی، جنگلی و خدادادی استان فارس تصریح کرد: این فرصتها را نباید با مدیریت فشل، منفعل و غیرعلمی تبدیل به تهدید کرد.
عزیزی تجهیز مدیریت بحران با وسائل به روز و کارآمد را بسیار حیاتی دانست و افزود: باید با یک نیازسنجی کاستی و کمبودها را برآورد کرده و برای تجهیز آن اقدام کرد که نمایندگان مجلس نیز در این راستا میتوانند از ظرفیتهای ملی خود استفاده کنند.
این نماینده مجلس به تمامی دستگاههای متولی برای مراقبت بیشتر از منابع طبیعی استان هشدار داد و گفت: مسئولان در این روزها که امکان آتشسوزی به ویژه در مناطق جنگلی و کوهستانی بیشتر است باید آمادگی کامل داشته باشند و در حوادث غافلگیر نشوند.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به هماهنگی با مسئولان وزارت دفاع برای آمادهباش 3 فروند بالگرد برای استان فارس تصریح کرد: با این مساعدت وزارت دفاع، مسئولان استان باید از این ظرفیت در زمان لازم برای اطفای حریق به خوبی استفاده کنند.
انتهای پیام/