خبرهای داغ:
کارشناس زنان و خانواده در گفت وگو با خبرنگار «بسیج»:

آژیر خطر شیوع ویروس غربزدگی/ اجرای قوانین و آیین نامه های عفاف و حجاب در سراسر کشور تنها پادزهر

تراب پور: بهترین راهکار اجرای قوانین و آیین نامه های عفاف و حجاب در سراسر کشور است باید یک حرکت و جنبش جمعی و فرابخشی اتفاق بیفتد تا این معضل خانواده و جامعه سوز از ریشه و بنیان نابود گردد.
کد خبر: ۹۳۵۸۲۲۴
|
۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، به فرموده رهبر معظم انقلاب " اسلام می خواهد رشد فکری ، علمی، اجتماعی و سیاسی و بالاتر از آنها فضیلتی و معنوی زنان به حد اعلی برسد مسئله حجاب بر این اساس است".

گاه یادآوری پیاپی مسئله نقش بسزایی در فرهنگ سازی یا ترک گناه همگانی در جامعه دارد.

همه روزه جلسات فرهنگی و مذهبی بسیاری تشکیل می شود اما خروجی آنها در جامعه در جهت مقابله با مسائل ضد فرهنگی و ضد ارزشی همچون بی حجابی و بی عفتی در حد انتظار قابل مشاهده و ملموس نیست.

 شرح گفت و گوی ملیحه تراب پور کارشناس خانواده و مسئول اسبق واحد خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی بیرجند با خبرنگار خبرگزاری بسیج را ادامه می خوانید...

 

  1. چرا رعایت عفاف و حجاب امروز به یک معروف فراموش شده تبدیل شده است؟

 عفاف و حجاب در جایگاه واقعی خود در تمدن ایرانی-اسلامی یکی از مهمترین و مبنایی ترین پدیده های دینی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی محسوب می شود که رعایت آن تکلیفی الهی و واجبی دینی است اما با توجه به برخی سهل انگاری ها از سوی مسئولین و دولتمردان و در نتیجه اجرای سیاست های اهمال گرایانه، و همچنین عدم فرهنگ سازی مستمر و احیای امر به معروف این مهم در نظر عموم مردم هم به امری طبیعی تبدیل و به بوته فراموشی سپرده شده است.

 

 

  1. چرا قبح بی حجابی شکسته شده و گاها از آن به عنوان ارزش و آزادی و روشنفکری تلقی می شود؟

تا وقتی حجاب در جامعه به عنوان یک ارزش دینی و اجتماعی که تأمین سلامت روان بسیاری از افراد در گرو رعایت آن است، شناخته نشود متأسفانه باید شاهد افزایش طرفداران بدپوششی و بدحجابی در جامعه بود؛ خصوصا آنگاه که رویکردهای سلبی و ایجابی در برخورد با مقوله حجاب به حاشیه رانده شده و سیاستگذاران این عرصه از درِ اهمال و تز روشنفکرانه بر آن وارد شوند عده ای که به دنبال آزادی ظاهری و ولنگاری اجتماعی هستند از این غفلت سوء استفاده کرده و با بدترین شکل و شمایل در اجتماع حاضر می شوند که متأسفانه این امر به طور غیرمستقیم تأثیر فراوانی بر تزلزل بنیان خانواده، افزایش طلاق و همچنین پایین آمدن تمایل جوانان به ازدواج داشته و خواهد داشت.

 

 

  1. چرا پرداخت هزینه های گزاف برای بی حجابی، مدگرایی و آراستن ها در خیابان دغدغه غالب خانواده ها شده است؟ چه هزینه هایی بر دوش خانواده و جامعه به بار می آورد؟

از یک طرف در اثر هجمه های شدید فرهنگی، غفلت و سهل انگاری مسئولین و از طرف دیگر تغییر سبک زندگی افراد تحت تأثیر این هجمه ها و سیاست ها، متأسفانه بدپوششی و طبق مد روز در جامعه حاضر شدن برای اغلب جوانان و حتی خانواده ها تبدیل به یک ارزش شده و هزینه کردن در این راه نه تنها سبب نگرانی و تکدر خاطر نگردیده بلکه باتوجه به افزایش تجمل گرایی و سبقت گیری افراد در جلوه نمایی به امری کاملا طبیعی مبدّل گشته است.

و این پا نهادن در میدان سبقت گیری آن هم از نوع افزایش روزافزون تنوع و جذابیت برای جلب توجه بیشتر باعث شده بسیاری از افراد دغدغه های اصلی زندگی من جمله اصل تربیت فرزند، رسیدن به زندگی آرامش بخش، حفظ هویت انسانی و اجتماعی و... را کنار نهاده و تمام همّ و غمّ شان برنده شدن در این میدان باشد که قطعا با هزینه های مالی و روانی بسیار بالایی همراه است.

 

  1. چرا نظارت ها در فضای مجازی و حقیقی سرو سامان نمی گیرد؟ این چه آسیب هایی بر جوان و نوجوان وارد می کند؟

بنده معتقدم مقوله حجاب یک مقوله فرابخشی و فراسازمانی است و تا زمانی که همه سیاست ها و رویکردهای تصویبی دولت و نظام از بالا به پایین در جهت رفع این معضل (پدیده بدحجابی و بی حجابی) به صورت منسجم و هماهنگ با هم پیش نرود، حتی اگر بالاترین نظارت ها در حوزه فضای مجازی هم اتفاق بیفتد دردی دوا نخواهد شد زیرا باز ممکن است در جایی در فضای حقیقی نوع دیگری از آزادی های این بار نه یواشکی بلکه علنی فریاد زده شود.

به طور قطع جوان و نوجوانی که در دوره ای زندگی می کند که بلوک غرب و شرق با بالاترین تجهیزات و سلاح های ضدفرهنگیِ حقیقی و سایبری با تمام قوا ایمان، غیرت و هویت او را نشانه رفته اند و از خود اراده ای برای مقابله ندارد چه انتظاری می توان داشت؟! به خصوص که در این جنگ نابرابر هیچ بسته مجهز فرهنگی، هویتی و دینی صحیحی برای محافظت از خود دریافت ننموده است. آسیب هایی همچون بحران هویت، بلوغ های زودرس جنسی، ناهنجاری های اجتماعی، غلیان زودهنگام قوه شهوانی و عدم وجود شرایط کافی برای پاسخگویی به این نیازها همه و همه جزء کمترین آسیب های جوانان و نوجوانان در این عرصه به شمار می آید.

 

  1. در تقابل با ویروس کشنده فرهنگ بی بند و باری غربی چه آژیر خطری باید به صدا در بیاید و چه واکسنی باید تهیه و تزریق شود؟

خطری بالاتر از غربزدگی و فراموشی هویت حقیقی ایرانی ـ اسلامی در این خصوص وجود ندارد لذا در ابتدا باید یک واکسیناسیون جمعی و در حد امکان همزمان و فراگیر انجام پذیرد وگرنه اجرای سیاست ها و رویکردهای سلبی در یک برهه از زمان و بکارگیری روشهای ایجابی و انگیزشی در زمان دیگر و ناهماهنگی تمام اینها در عرصه عملیات و اجرا همان دور خود چرخیدن و به خانه اول بازگشتن است، لذا بهترین راهکار هم صدا و هم عمل شدن تمامی نهادها و ارگان های ذی ربط در جهت اجرای قوانین و آیین نامه های عفاف و حجاب در سراسر کشور است چرا که به اعتقاد بنده در مقوله عفاف و حجاب یک دست صدا ندارد و باید یک حرکت و جنبش جمعی و فرابخشی اتفاق بیفتد تا این معضل خانواده و جامعه سوز از ریشه و بنیان نابود گردد.

 

  1. چه کسانی مسئول هستند و چه ضروریاتی باید در صدر قرار گیرد تا آسیب ها به حداقل برسد؟

تمام کسانی که در این نظام داعیه خدمت به انقلاب و بلند کردن پرچم اسلام را (حتی به لفظ) دارند در عمل همه مسئول هستند و باید پاسخگو باشند؛ چه عضو عادی از یک خانواده باشند و چه یک مسئول والامقام در رأس دولت یا نهادهای ذی ربط، بنابراین در جامعه اسلامی از جهت احیای امر به معروف و عمل به این واجب مهم الهی، جای هیچگونه بی مبالاتی و بی تفاوتی و همچنین کم کاری برای هیچکس باقی نمی ماند.

و در نهایت هم صدایی و هم رأیی رؤسای سه قوه و همچنین بکارگیری نیروهای دغدغه مند و پای کار در جهت حل و فصل این معضل از یک طرف و تغییر نگرش های عمومی، تبلیغ و ترویج و فرهنگ سازی میدانی در کف جامعه از سوی دلسوزان دینی و اجتماعی از طرف دیگر، جزو اساسی ترین ضروریات این عرصه محسوب می گردد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار