خبرهای داغ:
جهانگیری:

دولت حق اعتراض و انتقاد مردم را به‌رسمیت می‌شناسد

معاون‌اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت حق اعتراض و انتقاد مردم را به‌رسمیت می‌شناسد، گفت:‌ اجازه سوء‌استفاده از اعتراضات مردمی را نمی‌دهیم.
کد خبر: ۹۳۵۹۶۳۷
|
۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۷
اسحاق جهانگیری ظهر امروز در نشست مشترک ستاد بحران، شورای آب و کشاورزی و قرارگاه آبرسانی استان خوزستان با ابراز خرسندی از حضور میان مردم عزیز و بزرگوار استان قهرمان و شهیدپرور خوزستان گفت: نقش خوزستان در قبل و بعد از پیروزی انقلابی اسلامی و فداکاری و خدمات مردم این استان برای اسلام، ایران و جمهوری اسلامی زبانزد است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مردم ایران به خوزستان به‌عنوان خطه‌ای مقدس و مهم از سرزمینشان نگاه می‌کنند، افزود: مردم ایران در این خطه جان بهترین عزیزان خود را نثار کردند تا خوزستان همچنان سرافراز و استوار بایستد و ایران با تکیه بر این استان روند توسعه خود را دنبال کند.

وی با اشاره به جلسه با نخبگان، سران عشایر و قبایل مختلف استان خوزستان در شامگاه روز گذشته، گفت: در سخنان نمایندگان خوزستان نگرانی و سوز دل جدی وجود دارد که باید به همه مسائل آنان توجه کرد، مهمترین وظیفه مسئولین این است که به درک صحیحی از مسائل برسند، مسائل مطرح‌شده را بشنوند و قدرت تصمیم‌گیری داشته باشند.

وی تصریح کرد: مسئولین به هر میزان درک خود را از مسائل دقیق‌تر کنند تصمیمات بهتری برای کشور می‌گیرند.

دکتر جهانگیری تصریح کرد: باید به این موضوع بیندیشیم که 42 سال بعد از پیروزی انقلاب و روی کار آمدن 12 دولت و 11 مجلس با گرایش‌های مختلف چه اقداماتی در کشور انجام شده است.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز اینکه "در دو دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی شرایط و فضای نمایندگی را به‌خوبی درک کرده‌ام"، گفت: امروز به‌عنوان یک مسئول تحمل هر انتقادی را که در جلسات مطرح می‌شود دارم، هیچ سخن تندی را به‌دل نمی‌گیرم و بعد از پایان جلسه تمامی سخنان تند را فراموش می‌کنم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هر مسئول و نماینده‌ای در جلسات براساس فهم خود از مسائل کشور مطالب خود را هرچند ممکن است دقیق هم نباشد مطرح می‌کند، ادامه داد: شاید با برخی انتقادات و سخنان موافق نباشیم اما دلیل نمی‌شود که سخنان مطرح‌شده در جلسات شنیده نشود.

وی اضافه کرد: باید برای مشکلات مردم در این استان راهکاری پیدا کنیم تا از آلام و رنج‌های مردم کاسته شود، این مردم با گرمای طاقت‌فرسا، قطعی برق، کمی آب و سایر مشکلات مواجهند که باید برای حل این مسائل تدابیر لازم اندیشید.

دکتر جهانگیری با اشاره به بحران ریزگردها و قطعی آب و برق در سال‌های گذشته، خاطره‌ای از یک جلسه در ماهشهر برای حل مشکل ریزگردها را یادآور شد و گفت: در سال 95 برای حل مشکلات ریزگردهای این استان تصمیمات بسیار مناسبی نظیر درختکاری، افزایش رطوبت در کانون‌های ایجاد ریزگرد و کانال‌کشی اتخاذ شد.

وی ادامه داد: در فروردین 96 و به‌دنبال جلسات سال قبل در استان خوزستان، دولت یک مصوبه 4صفحه‌ای برای حل مشکلات این استان تصویب کرد که این مصوبه حکم قانون دارد و در همه جا لازم‌الاجرا است.

‌جهانگیری ضرورت تلاش برای عملیاتی شدن این مصوبات را خاطرنشان ساخت و گفت: باید قدرت مدیریت را در جلسات حفظ کرد و با تسلط کامل و اعصابی آرام مباحث را مورد بررسی قرار داد زیرا مردم شرایط برگزاری چنین جلساتی را می‌بینند و نباید اجازه دهیم فشارها به مردم منتقل شود و در چنین جلسات به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری و عمل شود که اگر دو سال بعد از این جلسه بحث و بررسی انجام شد همه اذعان داشته باشند که تصمیمات عاقلانه و به‌نفع کشور گرفته شده است.

وی تأکید کرد: مصوبه سال 96 دولت درباره استان خوزستان از قوی‌ترین مصوبات در جهت حل مشکلات استان خوزستان است.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه مجلس و دولت مهمترین نهادهای اداره کشور در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی هستند، افزود: اعتبارات تخصیص‌داده‌شده به استان خوزستان در رتبه اول کشور قرار دارد به‌طوری که در هشت سال 17 درصد از سهم اعتبارات آبرسانی شهرها و روستاهای کشور به خوزستان اختصاص یافته است.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه تخصیص اعتبار و اجرای برنامه توسعه‌ای باید منجر به افزایش رضایت مردم شود، تصریح کرد: اگر توسعه رضایت مردم را تأمین نکرده است و مشکلات بیشتر شده است باید آسیب‌شناسی‌های لازم در این زمینه انجام شود.

وی با بیان اینکه وقتی یک برنامه توسعه با چندین بند به مجلس می‌رود و تبدیل به کتاب و برنامه توسعه می‌شود باید عوارض و پیامدهای برنامه‌های قبلی در نظر گرفته شود، اظهار داشت: در برنامه‌های توسعه به مسائل برابری و عدالت در جامعه توجه نشده است. آنچه مردم ایران را بیشتر از فقر و نداشتن‌ها رنج می‌دهد تبعیض در جامعه است، بنابراین در برنامه‌های توسعه باید به مسئله نابرابری و تبعیض توجه شود و بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب این مسئله به‌خوبی آسیب شناسی شود و نمی‌توان گفت که جمهوری اسلامی ایران کم‌کاری داشته است.

‌جهانگیری با بیان اینکه به‌هنگامهنگام تحویل دولت در همه زیربناها، کشاورزی و مسئله آب در مناطق مختلف اقدامات زیادی انجام شده است، اضافه کرد: با وجود این، ما شاهد رضایتمندی شهروندان نیستیم در حالی که دستاوردها بسیار است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مجلس‌ها و دولت‌های مختلفی در طول سالیان گذشته و طبق تصمیم و رأی مردم عوض شده است اما مهم اراده‌ای است که برنامه توسعه به‌گونه‌ای تنظیم شود که پاسخگوی نیازهای مردم باشد.

وی با بیان اینکه "بنده تا روزی که رئیس جمهور منتخب حکم معاون اول خود را ابلاغ کند همانند روز اول در سال 92 و در حد توان فعالیت می‌کنم، تأکید کرد: حتی اگر ده ساعت و یا ده دقیقه به پایان کار دولت تدبیر و امید مانده باشد همه وزرا تا روز رأی اعتماد کابینه جدید از مجلس باید مسئولیت خود را تا ثانیه‌های آخر ادامه دهند و پاسخگو باشند.

دکتر جهانگیری با اشاره به سرعت تغییر اقلیم در دو سال گذشته گفت: در سال 98 وزارت نیرو تحت فشار بود که اگر حجم خروجی آب 2000 مترمکعب بر ثانیه شود همه منطقه خوزستان زیر آب می‌رود اما در دو سال بعد اکنون در این استان درباره راه‌حل‌های مقابله با خشکسالی بحث می‌کنیم که مردم این استان و کل کشور را رنج می‌دهد که البته باید مقداری آب از سدها رهاسازی شود که به کشت پایین‌دست، آب شرب و خطوط قرمز در این زمینه توجه شود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بره‌خلاف تصور برخی در کشور می‌توانستیم این دوره خشکسالی را با کمترین دغدغه و با رهاسازی 200 مترمکعب از سر بگذرانیم که در این صورت همه از دولت تمجید می‌کردند اما این با مسئولیت سازگار نبود چرا که باید به فکر دولت بعد و یک ماه بعد نیز باشیم.

وی با اشاره به اینکه شلتوک‌کاری در استان خوزستان در این فصل و با این وضعیت آب انجام شده است، ادامه داد: این کارساز نیست که کسی از مرکز و با امر و نهی با مردم و کشاورزان برخورد کند و مردم از زمین کشاورزی خود اقتصاد و بیشترین درآمد را می‌خواهند.

دکتر جهانگیری افزود: وظیفه وزیر کشاورزی گفتگو و تشویق کشاورزان برای مطلوب‌ترین نوع کشت است.

وی با تأکید بر اینکه اگر در جریان سیل سال 98 سدهای بالادست خوزستان نبود تقریباً خوزستانی نیز وجود نداشت، ادامه داد: در آن سال حجم بالایی سیلاب وارد سدهای استان می‌شد که پایداری سدها و همچنین میزان رهاسازی و خروج آب از جمله دغدغه‌ها در آن سال بود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با تأکید بر اینکه تأمین آب شرب اولویت اصلی است که در هیچ مقطع نباید آب شرب شهروندان با کمبودی مواجه شود ادامه داد: در این دوران خشکسالی گاهی به 6 هزار روستا با تانکر آب‌رسانی شد و در خوزستان در 70 روستا به‌وسیله تانکر آب مورد نیاز آشامیدنی به دست مردم رسید که البته به مردم اطمینان می‌دهم تعداد زیادی از این مسائل حل می‌شود و با کمک نهادهای مختلف و اعتبارات دولتی نیز تعدادی تانکر برای آبرسانی به روستاها و حل این معضل در کوتاه‌مدت در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه به زهاب وارده به کارون تصریح کرد: از همین الآن باید به فکر وضعیت آب شهرهای خرمشهر و آبادان باشیم چرا که زهاب کارون و پس‌زدگی آب خلیج فارس و سایر مشکلات می‌تواند در آینده مسائلی را برای این منطقه به وجود آورد که باید تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.

دکتر جهانگیری همچنین با تأکید بر اهمیت اولویت دادن به کشاورزان خرده‌پا که تا چند هکتار را در استان خوزستان به زیر کشت می‌برند، گفت: باید بین کشاورز و وزارت کشاورزی گفتگو و تعامل برقرار شود تا به‌خوبی این فصل به پایان رسد و مردم و وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی اطمینان یابند که به کشت پاییز آسیبی نمی‌رسد و نباید 800 هزار هکتار کشت پاییزی به‌خاطر توجه به تنها چند هزار هکتار کشت فعلی فدا شود و مردم مطمئن باشند که دولت تمام تلاش و همت خود را به‌کار می‌گیرد تا مسئله آب برای کشت کنونی و همچنین آب شرب در شهرها و روستاها و کشت پاییزی فراهم شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پخش تصاویر و کلیپ‌هایی که سختی زندگی و معیشت برخی از مردم خوزستان در فضای مجازی را نشان می‌داد اظهار کرد: قطعاً خود مردم استان خوزستان اجازه نمی‌دهند که چنین اتفاقاتی برای مردم این استان بیفتد.

وی همچنین راجع به اقدامات و تلاش‌های دولت برای جبران خسارت کشاورزان و دامداران این استان در بحران خشکسالی ابراز کرد: وقتی خبر نگرانی و خسارت مردم خوزستان از خشکسالی به هیئت دولت رسید، وزیر کشور نامه‌ای به من نوشت و من سریعاً رئیس ستاد بحران کشور و معاونین وزرا را مسئول پیگیری مشکلات خشکسالی در این استان کردم و پس از آن در جلسه هیئت دولت یک پیش‌نویسی برای حل مشکلات مردم این استان تهیه شد و 1150 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌ها مصوب شد.

دکتر جهانگیری تصریح کرد: هر دامداری که دامش براثر خشکسالی تلف شده باشد حتماً در حد جایگزین آن دام جبران خسارت می‌شود و علوفه مورد نیاز دام‌ها نیز تأمین خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برای جبران خسارات مردم در سیل 98 نیز 230 میلیارد تومان درنظر گرفته شده که 50 درصد از این مبلغ تخصیص یافته است و مابقی این اعتبار نیز تخصیص داده می‌شود.

وی سپس راجع به محدودیت‌های فروش و صادرات نفت پس از جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: با چنین محدودیت‌هایی کشور را اداره می‌کنیم. ما از زخم‌زبان‌زدن‌ها و اتهام ناکارآمدی به دولت ناراحت نمی‌شویم و سابقه مدیریتی هر فردی معلوم است و برخی حتی بلد نیستند واژه‌ای به‌کار ببرند تا آنها را دست نیندازند.

دکتر جهانگیری گفت: درباره کارآمدی دولت همین کافی است که در دوره‌ای با چنین محدودیت‌های تحریمی به‌گونه‌ای عمل کردیم که با کمترین خسارت بیشترین بازدهی را داشتیم و ان‌شاءالله دولتی یک‌دست و با سه قوه هماهنگ تشکیل خواهد شد و ما هم نظاره‌گر اقدامات آن دولت خواهیم بود و سخنان خود را در آن زمان خواهیم گفت تا معلوم شود اداره کشور چگونه است ولی الآن تنها می‌شنویم.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص حل مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان تصریح کرد: در مصوبه سال 96 دولت تأکید شده است که طرح غدیر باید کاملاً اجرایی شود که طبق آن طرح مباحث مرتبط با آب و فاضلاب این استان به‌خوبی دیده شده است.

وی ادامه داد: در زمان برنامه‌ریزی برای طرح غدیر در مصوبه آمد که اگر فاینانس این طرح انجام نشد از منابع صندوق توسعه ملی و یا منابع جدید نفتی استفاده شود که در سفر قبلی‌ام به این استان مشخص شد فاینانس طبق قرارداد عمل نکرده است و وزیر نفت اعلام کرد که 2 میلیارد دلار از منابع نفتی برای اجرای این طرح اختصاص خواهد یافت تا مسئله آب و فاضلاب خوزستان حل شود که البته این میزان اعتبار تا 2.200 میلیارد دلار نیز در نظر گرفته شده است.

دکتر جهانگیری همچنین با اظهار اینکه "در اجرای این طرح به‌دنبال مجوز بودیم که مشخص شد به‌دلایلی نمی‌توان استان‌های دیگر کشور را مجاب کرد که این قبیل طرح‌ها فقط برای یک استان انجام شود"، گفت: الآن به‌دنبال مسیر جایگزینی هستیم تا مجوز برای اجرای این طرح در برنامه هفتم توسعه داده شود و با آن مجوز می‌توان ظرف چهار سال تمام دغدغه‌های استان را حل کرد که امیدواریم در دولت کنونی این مجوز و محل تعیین‌شده اختصاص یابد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به طرح احیای 550 هزار هکتاری اراضی کشاورزی استان خوزستان و همچنین اقدامات و برنامه‌های دولت برای اجرای این طرح تصریح کرد: نباید حرف‌های حق را با نظرات غیرواقعی اختلاط کرد و در اجرای این طرح مقام معظم رهبری، تنها دولتی بودیم که به‌دنبال عملیاتی شدن این طرح بودیم و انصاف نیست که بگویید دولت برای این طرح چه کرده است.

وی افزود: پس از اعلام مقام معظم رهبری برای عملیاتی شدن طرح 550 هزار هکتاری در سال 75 تا سال 92 تنها 75 هزار هکتار از این اراضی عملیاتی شده بود اما امروز با اجرای فاز اول 300 هزار هکتار از این اراضی اجرایی شده است و فاز دوم نیز در حال انجام امور مطالعاتی و اجرایی است و در بودجه سال 1400 اعتبار لازم تعیین شده است و برای 250 هزار هکتار باقیمانده نیز مجوزهای لازم گرفته شده است.

دکتر جهانگیری گفت: اقدامات دولت تدبیر و امید برای آبادانی و توسعه کشور بی‌سابقه است.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت حق‌آبه محیط زیستی دشت خوزستان ادامه داد: بحران ریزگردها در سال 95 نشان داد که مسائل محیط زیستی و تعیین حق‌آبه برای تالاب‌های کشور جزو حیاتی‌ترین موضوعات است که تا قبل از آن سال به این موضوع به‌خوبی توجه نمی‌شد و امروز معلوم شده است که حیات این تالاب‌ها حیات همه مردم ایران است و وزارت نیرو تعیین حق‌آبه را جزو تعهدات خود برای جلوگیری از بحران‌های محیط زیستی می‌داند.

وی در خصوص جبران خسارات نخیلات شادگان، خرمشهر و آبادان که به‌دلیل پیشروی آب دریا و خشکسالی دچار خسارت شده‌اند دستور داد اعتبارات لازم برای جبران این خسارات اختصاص یابد و به کشاورزان پرداخت شود.

جهانگیری با ابراز اینکه دشمنان چنگ و دندان نشان می‌دهند و به‌دنبال به بحران کشاندن کشور هستند، تصریح کرد: دولت حق اعتراض و انتقاد مردم را به‌رسمیت می‌شناسد و باید با ارائه توضیحات مردم را قانع کنیم و اجازه سوءاستفاده از اعتراضات مردمی را ندهیم.

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: به مردم خوزستان اطمینان می‌دهم که همه ارکان کشور به‌دنبال حل مشکلات خوزستان هستند و خوزستان خود به‌تنهایی قادر است ایران را اداره کند و با یک برنامه‌ریزی صحیح توسعه‌ای می‌توان مشکلات را حل کرد و خوزستان را تبدیل به قطب صنعتی، نفتی، کشاورزی و نیرو در کشور کرد.

وی در خصوص به‌کارگیری نیروهای غیربومی در بخش خصوصی استان خوزستان تصریح کرد: نمی‌توان به بخش خصوصی امر و نهی کرد چرا که می‌خواهد آزادانه عمل کند اما باید به این بخش از اقتصاد کشور توصیه کنیم که از نیروهای بومی منطقه استفاده نماید.

انتهای پیام/
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار