۳۰ / تير / ۱۴۰۴ - 21 July 2025
20:18
کد خبر : 9363013
۱۵:۰۸

۱۴۰۰/۰۵/۱۶
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین؛

هیأت های مذهبی ظرفیت تحول به سمت تمدن نوین دارند/محرم امسال، دسته روی محله ای برگزار می شود

حجت الاسلام زهرایی گفت: تحول و حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی مبنای بیانیه گام دوم است و ما معتقدیم جریان های هیأتی می توانند تحول به سمت تمدن نوین ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، حجت الاسلام و المسلمین محمد زهرایی مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: نوع کار سازمان تبلیغات و رسانه ها در حوزه تبلیغات مشترک است و رسانه ها در حوزه تبلیغات نقش ویژه و موثر دارند. مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری از وضعیت دستگاه های تبلیغی کشور به ویژه در حوزه رسانه و مجازی انتقاد کردند و ما نیز از این نظر خود را در معرض انتقاد رهبر می دانیم و در تلاش برای رفع این دغدغه هستیم.

وی گفت: طبق آموزه های دینی ولایت چهار شأن دارد که این شئون در واقع جریان سازندگی انسان را تولید می کنند. شأن محبت این است که نسبت به پیامبر و انبیا باید محبت داشته باشیم و این چیزی غیر از محبت نیست که یک تحول اساسی در انسان مچلیجاد می کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اظهار کرد: شأن دوم، پیشوایی است که به معنای تبیین واجبات و محرمات الهی است و امام تبیین کننده و تولید کننده این جریان بندگی است و کسانی که این شأن را پذیرفتند تحول بندگی در وجود آنها ایجاد شده است.

حجت الاسلام زهرایی عنوان کرد: در شأن زعامت سیاسی، امام نسبت به همه موضوعات جامعه و مردم حساسیت داشته و آموزه های دینی را در این زمینه تبیین می کند. شأن سیاسی یعنی بی تفاوت نبودن و دغدغه داشتن نسبت به مشکلات مردم که بسیار اهمیت دارد. اینکه نسبت به مردم مظلوم جهان بی تفاوت نیستیم از همین شأن نشأت می گیرد و تحول اجتماعی در شیعه ایجاد می کند.

وی افزود: در شأن تکوینی این اختیار به امام داده می شود که نسبت به تحولات عالم تصرف یابد. در طول تاریخ پدیده های طبیعی زیادی ایجاد شده که توسط معصومین برطرف شده مانند نماز باران در زمان های خشکسالی که جامعه از نعمت باران بهره مند می شد. هر کس اهل توسل به ولایت باشد باید دچار تحول باشد و کسی که دارای شئون چهارگانه می باشد فردی است که دچار تحول شده و جامعه را نیز قطعا دچار تحول می کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در ادامه تصریح کرد: شعار امسال ما بر موضوع محرم را به سمت تحول برده ایم. ما معتقدیم فرد هیأتی اهل تحول فردی و اجتماعی است که هم خود متحول می شود و هم جامعه را دچار تحول می کند.در جریانات اجتماعی بچه های هیأتی پای کار بوده اند و حاج قاسم نیز در این امر پیشگام بوده است. در موضوع کرونا نیز بچه های هیأتی جانانه پای کار بودند. در بیمارستان ها در عرصه کشنده کرونا، فقط کادر پزشکی و بچه های جهادی طلبه و جهادگران بسیج حضور داشتند و این بیانگر این موضوع است که هیأت مشخصا می تواند تحول ایجاد نماید همچنان که در دوران انقلاب نیز هیأت های مذهبی کمک امام راحل بودند.

حجت الاسلام زهرایی اضافه کرد: آنچه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مطرح کردند همان تحول است و باید در نظر گرفت تحول اساسی و حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی است و ما معتقدیم جریان های هیأتی می توانند تحول به سمت تمدن نوین ایجاد می کنند. در دوره ای که دولت ها نقش کمرنگ تری یافته و njoها نقش پررنگتری دارند. ما معتقدیم هیأت های مذهبی نقش متحول کننده دارند. هیأتی که تحول اجتماعی ایجاد می کند.

وی اضافه کرد: بنای همه اتفاقات و برنامه های مرتبط با هیأت ها پیش خواهد رفت. لذا دو کارگروه مراسمات عزاداری و ستاد مردمی محرم شکل گرفت. در کارگروه مراسمات عزاداری پشتیبانی، سیاست گذاری و نظارت بر اجرای مراسمات در محرم و صفر می باشد. همچنین یک ستاد مردمی محرم شکل دادیم که نیازمندی های هیات ها را برطرف می کند. بر همین اساس سال گذشته از ۲۰۱۲ هیات ثبت شده ۷۷۰ هیات مجوز برگزاری مراسم را داشتند و نیز ۷۵۰ هیات ثبت شده هیات خانگی بود که سال گذشته برگزار نشد و مابقی هیات های که برگزار نشد عمدتا هیأت های مستقر در روستاها بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در ادامه یادآور شد: شعار سال گذشته عرض ارادت و حفظ سلامت بود و تلاش ما این بود که ضمن عرض ارادت به سیدالشهدا در عین حال، تمام تلاش خود را گذاشتیم که سلامت مردمی هم تامین شود و گروه های نظارتی حدود ۹۰۰ بازدید از هیأت ها داشتیم. سامانه بیرق در سال گذشته مجوز صادر می کرد که منجر به برگزاری ۷۷۰ هیات در استان شد.

حجت الاسلام زهرایی بیان کرد: برای امسال باتوجه به دستورالعمل های صادر شده دوباره با همان نگاه عرض ارادت و حفظ سلامت در تلاش برای این هستیم که هیأت ها برنامه های خود را اجرا نمایند و با رعایت دستورالعمل های ابلاغ شده بتوانیم مراسمات عزاداری سیدالشهدا را برگزار نماییم. ما معتقدیم جلسات سیدالشهدا که در کمال رعایت دستورالعمل ها برگزار خواهد شد برای رهایی از بیماری بسیار موثر است و همانطور که معتقدیم نیازهای معیشتی و محیط زیستی تعطیل بردار نیست به شدت معتقدیم نیازهای معنوی تعطیل نیستند که بخشی از این نیازهای معنوی در تجمعات انسانی شکل می گیرد.

وی ادامه داد: مسوول اجرای دستورالعمل ضوابط برگزاری مراسم محرم، که کمیته امنیتی و اجتماعی آن را تدوین کرده، سازمان تبلیغات اسلامی است و بر این اساس کارگروه مراسم عزاداری در ذیل ستاد پیشگیری از کرونا استان شکل می گیرد. ضوابطی که برای سال ۱۴۰۰ در ماه محرم و صفر باید اجرا شود شامل نکاتی است از جمله مراسمات فارغ از رنگ بندی شهرها برگزار می شود و آنچه در دستورالعمل ستاد آمده مراسمات در فضای باز و یک سوم جمعیت برگزار شود و در فضای بسته باید با یک چهارم ظرفیت و در فضای با چهار متر ارتفاع برگزار شود.

این مسوول اظهار کرد: ساعت برگزاری مراسمات حداکثر دو ساعت است. امسال دسته روی به صورت محله ای خواهد بود تا تجمعی اتفاق نیفتد اما تجمع دسته ها در خیابان سپه و امامزاده ها و خیابان شهدا نخواهیم داشت و فقط با رعایت فاصله گذاری در محله ها خواهد بود. استفاده از ابزار عزاداری با اولویت شخصی بودن می تواند مورد استفاده قرار گیرد. بیش از هزار علامت در قزوین وجود دارد که طی جلساتی با هیأت ها، برگزاری علامت ها با کمترین تجمعات می تواند اجرا شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در ادامه عنوان کرد: فاصله گذاری مهمترین شاخصه دستورالعمل ها است و با توجه به برگزاری ستاد کرونا طی یکسال گذشته، آنچه بسیار مورد توجه بود مسأله فاصله گذاری است. استفاده از ماسک به طور مستمر ضروری است و بحث مهم مقوله نذورات است. در این بحث ترجیحا نذورات خشک باید توزیع شود. سال گذشته اداره اوقاف اعلام کرد به دلیل تجمعات حضور هیات های عزاداری در امامزاده ها ممنوع است و امسال نیز به همین شکل است و متولیان امامزاده ها پذیرای دسته های عزاداری نیستند و نماز ظهر عاشورا با رعایت دستورالعمل ها اجرا می شود.

وی ادامه داد: بخش دوم مربوط به ستاد مردمی است که دارای چند کارگروه است. کارگروه هنر و رسانه که امسال اهتمام جدی است تا در این حوزه کارهای فاخری صورت گیرد و در فضاسازی شهری ارتباط بسیار خوبی با مجموعه شهرداری داریم و امسال یک هماهنگی کامل بین تبلیغات و شهرداری اتفاق می افتد. شهرداری قزوین از سال گذشته تا کنون ۷ هزار منزل را مجهز به پایه پرچم کرده و حوزه فضاسازی شهری در حال فعالیت است.

حجت الاسلام زهرایی یادآور شد: کارگروه دوم، پویش ها و مراسمات است که سال گذشته فعالیت موفقی از جمله هر کوچه شهید یک حسینیه، روضه های خانوادگی با استفاده از شماره تلفن و درخواست یک سخنران و مداح برای یک خانواده که استقبال بسیار خوبی بود، چهارپایه خوانی و آیین های مذهبی نمایشگاه کتاب، پویش «هیأت من»، پویش «هر هیأت یک‌ حسینیه کودک»، پویش همخوانی کودکان و ارسال کلیپ، پویش هرخانه یک پرچم با محوریت جبهه فرهنگی در جریان است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی در ادامه بیان کرد: کارگروه محتوایی و جریان سازی که ایجاد اتاق فکر با موضوع مراسمات مذهبی، تدوین منشور گفتمان برای هیات ها، انتشار شهر و سبک محرم، در حوزه جریان سازی شهر، برنامه زنده خیمه گاه، بسته های تبلیغی مجازی محرم، جریان سازی منبر، تولید فیش های منبر و توزیع مبلغ از جمله فعالیت های آن می باشد. کارگروه حمایتی پشتیبانی و حقوقی نیز با توزیع اقلام بهداشتی، حمایت مالی به هیات ها، ارائه بسته فرهنگی فعال است.

حجت الاسلام زهرایی افزود: کارگروه خبر و فضای مجازی، مدیریت صفحه ستاد محرم، توزیع تولیدات و محتوای ستاد، تولید اخبار و کارگروه برنامه ویژه که برنامه های امسال مانند احیا دستگاه خوانی قزوین، برنامه ویژه تاسوعا و عاشورا، همایش هیأت ها، نمایشگاه گذر محرم در خیابان سپه، تجلیل از پیرغلامان، هیات سیار، برگزاری مراسمات توسلی در بیمارستان ها، ویژه برنامه دانش آموزی از برنامه های این کارگروه ها است.

وی در پایان گفت: شعار محوری امسال نسل به نسل در پناهت هستیم، است که با هشتک نسل حسینی در اقدامات ستاد مردمی پیش می رود.

انتهای پیام/۱۰۱۰


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید