ضعف زیرساخت های علمی آموزشی در زیرکوه / شناسایی و کمک به نخبگان شهرستانی توسط بسیج علمی
وی ادامه داد: اما نگاه اسلام به موضوع علم این است که با استفاده از آن انسان از خاک به افلاک و خود شناسی برسد به معنای واقعی انسانیت دست پیدا کند.
فرخنده بیان داشت: رهبر انقلاب می فرمایند " در کشور یک رستاخیز علمی آغاز شده و ما در آغاز راه رستاخیز علمی هستیم"،گفت: ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب علم وپژوهش را اولین راهبری است که مطرح می کنند.
شبکه مدیریتی ما دانش بنیان نیستند
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اقتصاد دانش بنیان، فرهنگ دانش پایه، مدیریت دانش بنیان تاکید فراوانی دارند، افزود:خیلی از شبکه مدیریتی ما، دانش بنیان نیستند وافرادتخصص لازم را در این خصوص ندارند.
مسئول بسیج علمی،پژوهشی و فناوری سپاه خراسان جنوبی با بیان اینکه دانش و آگاهی به وسیله علم در همه ابعاد یکی از نیازهای بشر است، افزود: گاهی حتی والدین نیزعلم صحیح تربیت فرزند را ندارند.
وی ادامه داد: مقوله علم،پژوهش و فناوری برای این است که بتوانیم از جنس خود اتکاء شدن، استقلال درهمه ابعاد و بازدارندگی نظام سلطه برای انقلاب قدم برداریم و بایددر دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم.
فرخنده اظهار کرد: تازمانی که در حوزه واکسن کو برکت اقدامی نکرده بودیم کشورهای دیگر برای ما طاقچه بالا میزاشتند به محض اینکه واکسن ایرانی ساخته شد کشورهای دارای واکسن اعلام آمادگی برای خرید واکسن از آنها کردند.
ترسیم نقشه راه علمی کشوربراساس منویات رهبری در بسیج
وی با بیان اینکه درحوزه بسیج براساس بیانیه گام دوم انقلاب یک نقشه راه علمی در طی ده سال براساس بیانیه گام دوم انقلاب و سند علمی کشور ترسیم شده است،گفت: هفت راهبر اساسی در حوزه علوم انسانی اسلامی شامل،جامعه شناسی اسلامی،حکومت اسلامی اقتصاد اسلامی، روانشناسی اسلامی،حقوق اسلامی،خانواده و غیره وجود دارد که باید براساس منویات رهبر معظم انقلاب به سمت اسلامی شدن حرکت کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی، صنعت زیست فناوری ،عمران و معماری شهری،فناوری های نوظهور، پژوهشی نیز باید حرکت کنیم.
فرخنده با تاکید براینکه باید در سطح جامعه گفتمان علمی رواج پیدا کند که این در سطح کشور شکل نگرفته است، افزود: باید به سمت و سویی حرکت کنیم که سکه رایج در کشور گفتمان علمی باشد.
بررسی و برداشتن موانع ومشکلات توسط نخبگان علمی
وی با اشاره به اینکه بررسی مشکلات علمی، برداشتن موانع با استفاده ازعلم باید همراه باشد،گفت: برای اینکه در دوره های دانشگاهی، دانش آموزی و حتی پیش از دبستان به تحول درحوزه علوم برسیم باید درعلم ودانش به سمت حرکت محور، پژوهش محور و حرفه محور حرکت کنیم.
وی با اشاره به هم افزایی دستگاه های اجرایی در راستای علم وپژوهش و فناوری و استفاده از ظرفیت های مردمی در این راستا، بیان داشت: می توان از ظرفیت مردمی برای وقف های علمی وشکوفاشدن آن استفاده کرد.
فرخنده تاکید کرد: خیرین باید پای کاربرای حمایت از مخترعین، مبتکرین و جوانان خلاق آورده شوند.
استعداد های بلقوه ای که در زیرکوه وجود دارد باید بلفعل شوند
وی با بیان اینکه شهرستان زیرکوه استعداد های خوبی دارد اما بلقوه مانده است، تاکید کرد: باید با استفاده از کارگاه ها و کلاس های آموزشی، علمی جوانان خلاق و نوآور را به حرکت در بیاوریم.
وی تاکید کرد: رسیدن به مرجعیت علمی و علوم مرز شکن وکارآفرین مانند علوم نانو، ناباروری ها و هسته ای باید حرکت کنیم.
فرخنده با تاکید براینکه مادر حوزه علم رتبه 16 دنیا را داریم اما در بخش صنعت و اقتصاد بالای 80 هستیم، بیان داشت: دلیل این امر؛ این است که علم را برای قفسه های کتابخانه تولید کرده ایم لذا علم باید در اختیار کشاورز، صنعت و ... قرار بگیرد.
باید زنجیره تولید علم را به صنعت وصل کنیم
مسئول بسیج علمی،پژوهشی و فناوری سپاه خراسان جنوبی تاکید کرد: مشکل امروز ما در سطح کشورو منطقه این است که نتوانسته ایم به درستی پای زنجیره تولید علم، ایده را به صنعت وصل کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش کشاورزی در استان می توان با استفاده از گیاهانی که نیاز کم به آب دارند درآمد اقتصادی زیادی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید از گفتمان کتابخانه ای به سمت علوم کاربردی حرکت دهیم،عنوان کرد: درخراسان جنوبی با استفاده ازعلم باید به چهار حوزه آب، معدن، کشاورزی و دام حرکت کنیم که اولین و اساسی ترین آن دراستان موضوع آب است.
فعال شدن کارگاه های علمی با حضور دانشجویان و دانش آموزان
فرخنده با بیان اینکه فعال شدن کارگاه علمی با حضور دانشجویان و دانش آموزان منجر به خلاق شدن ذهن جوانان است، افزود:عارضه یابی در حوزه های مختلف خاص هر شهرستان با استفاده از توان نخبگانی هر شهرستان مهم است.
وی ایجاد پایگاه هاوهسته های علمی در بسیج مهم دانست و افزود: پردیس شرکت های دانش بنیان بسیج علمی استان محلی برای دانشجویان و دانش آموزانی که با ایده و طرح می توانند کمک به حل مشکلات استان باشند و از حمایت های مادی و معنوی بسیج علمی نیز بهره مندشوند.
مسئول بسیج علمی،پژوهشی و فناوری سپاه استان تاکیدکرد: برگزاری کارگاه های توانمند سازی با استفاده از اساتید و نخبگان دانشگاه سراسر استان می توان کمک خوبی برای شناسایی ظرفیت های نخبگان باشد.
شورای جهاد علمی در زیرکوه
وی شورای جهاد علمی درسطح شهرستان زیرکوه برای مسائل علمی، زیرساخت ها ، مشکلات ومعضلات علمی شهرستان زیرکوه را مهم دانست و ادامه داد: ظرفیت های خوبی در سطح این شهرستان شهرستان دارد اما متاسفانه حمایت های لازم نیست.
وی با تاکید براینکه زیرساخت علمی در سطح شهرستان زیرکوه برای دانشجویان و دانش آموزان وجود ندارد، ادامه داد: باید برای تقویت بنیه تحصیلی جوانان دانشجو و نوجوانان دانش آموز این شهرستان کار اساسی انجام شود.
وی بیان داشت: استعداد های خوب و بلقوه ای در سطح شهرستان جود داردلذا در حوزه زیرساخت های آموزشی اعم از داشتن معلمین توانمند و دانش آموزان نیازمندحمایت جدی هستیم.
وی ادامه داد: مجموعه های علمی،آموزشی وفناوری که در شهرستان زیرکوه وجود دارند برای تقویت دانش آموزان و بلفعل کردن استعداد های آنها با استفاده و از ظرفیت ها استعداد ها را برای آینده انقلاب و نیاز های شهرستان کادر سازی کنند که شاهد مدیران پروازی در سطح شهرستان نباشیم.
فرخنده با بیان اینکه در شهرستان زیرکوه علارقم اینکه یک شهر مرزی و از مرکز فاصله دارد استعداد های زیادی در عرصه علمی دارد، بیان کرد: برخی از مخترعین و مبتکرین این شهرستان نیازمند حمایت در عرصه تجاری سازی محصولاتشان هستند.
وی تاکید کرد: بسیج علمی،پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی به دنبال شناسایی نخبگان، مخترعین و مبتکرین، وحل مشکلات و معضلات استان در عرصه های علمی است.
ایجاد پایگاه علمی برای کمک وجذب نخبگان
فرخنده عنوان کرد: قول ایجاد یک پایگاه علمی در کنار مسجد برای حضور جوانان و نوجوانان نخبه در شهرستان زیرکوه به بسیجیان داده شده و از طرح های علمی توسط نخبگان شهرستان براساس طرح های فناورانه که دارند حمایت های مادی و معنوی خواهدشد.
وی حوزه معادن و گیاهان دارویی یکی از مهمترین ظرفیت های این شهرستان، دانست و گفت: اگر این ظرفیت ها حمایت شود منجر به اشتغال ورفع بیکاری در این شهرستان خواهد شد.
انتهای پیام/
علم و فناوری