گزارش بسیج/ناگفته های رزمندگان قزوینی از روزهای پرتلاطم جنگ، حضور اصناف و یکدلی مردم

دفاع مقدس تا تحقق ظهور حضرت حجت(عج)، ادامه دارد

سرهنگ درزی گفت: این دفاع همچنان ادامه دارد و در این دوره آخرالزمانی قطعا نتیجه‌ای که حاصل خواهد شد و این وعده الهی تحقق می‌یابد، رسیدن حکومت عالم به دست مستضعفین عالم است.
کد خبر: ۹۳۸۲۶۲۸
|
۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، مراسم خاطره گویی رزمندگان دوران دفاع مقدس، با محوریت حضور اصناف و کمک های مردمی قزوین به جبهه ها در هشت سال دفاع مقدس با حضور حاج ابوالقاسم حکمی، عباس قوامی، مشهدی و سرهنگ عباس درزی برگزار شد.

مشهدی، رزمنده دوران دفاع مقدس در این مراسم، با بیان خاطرات خود از خدمات‌رسانی اصناف در هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: کمیته ارزاق جهت حمایت از زندانیان و انقلابیون در زندان و خانواده های آنها توسط بازاریان قزوینی و با حمایت مرحوم باریک‌بین، امام جمعه وقت قزوین تشکیل شد. بعد از انقلاب اسلامی کمیته ارزاق کار خود را ادامه داد و با آغاز جنگ تحمیلی کمیته ارزاق وسعت پیدا کرده و به ستاد جذب و هدایت کمک‌های مردمی به جبهه ها تبدیل شد که آقایان حکمی، همافر، خاکساران و توکل، اعضای اصلی این ستاد بودند.

حضور موثر مردم قزوین در کمک رسانی به رزمندگان

این رزمنده دفاع مقدس گفت: اوایل جنگ، دولت نوپا بود و در پشتیبانی از جبهه تجربه کافی را نداشت؛ اما مردم سلحشور قزوین که نقش موثری در پیروزی انقلاب داشتند، در حمایت و ارسال کمک‌های خود به رزمندگان در جبهه‌ها هم حضوری موثر داشتند.

وی افزود: نباید نقش خانواده‌ها خصوصا بانوان و مادرانی که همسران و فرزندان خود را به جبهه اعزام می‌کردند، نادیده گرفت. باید از این بانوان یاد کرد که ضمن تشویق مردان خود برای اعزام به جبهه در کمیته ها و فعالیت‌های مختلف مانند خیاطی، پخت مربا، نان، شستن، آماده سازی و تعمیر لباس‌های رزمندگان، بافتن جوراب و لباس و زمستانی برای رزمندگان در شهر و روستا جمع‌آوری و ماهانه این اقلام از شهر قزوین به جبهه‌ها ارسال می‌شد.

مشهدی تصریح کرد: این ستاد در سال ۶۱ و ۶۲ شکل جدیدی به خود گرفت. برای ساماندهی به ارسال کمک‌های مردمی نمایندگانی از سپاه، ارتش، جهاد، فرمانداری و اعضای اصلی ستاد گردهم آمدند. با دریافت گزارش نیازمندی های رزمندگان در جبهه ها، این ستاد به تهیه اقلام مورد نیاز و ارسال به جبهه پرداختند.

وی خاطرنشان کرد: کلیه اصناف در این کمیته عضو بوده و نیازمندی رزمندگان را رفع می‌کردند. به طور مثال در جبهه برای رفع تشنگی رزمندگان وسیله ای برای حفظ آب خنک نداشتیم. با ابتکار عمل برادران مشاطان محفظه یونولیتی را با ورق های آلومینیومی پوشاندند.یک قالب یخ که در این محفظه ها می‌گذاشتیم تا سه شب برای ما کفایت می‌کرد. هر گردان و گروهی یک عدد از این محفظه ها داشتند.ج رزمندگان جایی برای حمام کردن نداشتند و با استفاده از ضایعاتی که از شرکت ها می‌آوردند حمام صحرایی درست کردند.

قزوین، دومین محور پشتیبانی مردمی در دوران دفاع مقدس

حاج ابوالقاسم حکمی، یکی دیگر از رزمندگان دفاع مقدس به بیان خاطرات خود پرداخت و اظهار داشت: طی ۳۲ سال گذشته قزوین دومین قطب پشتیبانی از جبهه ها معرفی شده اما کسی بررسی نکرد که چرا قزوین نسبت به دیگر شهرها بعد از تهران رتبه دوم پشتیبانی از جبهه را به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد؛ خود من شاهد بودم که این صحبتها شعار نبوده و کامیون‌های فراوان حامل کمک های مردمی از قزوین به سمت جبهه اعزام می‌شد. می‌گویند موفقیت اتفاقی نیست، اما عوامل مهم موثر بر این موفقیت را می‌توان اخلاص، مدیریت، برنامه ریزی و چهارمین عامل پشتکار نام برد.

دوران جنگ، دوران انسجام و یکدلی بود

این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: همه نهادها و مسئولین در مورد جنگ وحدت نظر و همدلی داشتند و با شنیدن حمله و جنگ به همدیگر کمک می‌کردند.این صفا و صمیمیت باعث شکل گرفتن فضایی دوستانه شبیه یک خانواده منسجم، در انجام امور می‌شد.

حکمی افزود: بخش اصناف، بهترین و زبده ترین نیروهای خود را به جبهه اعزام می‌کرد. در آن زمان بنی صدر فرمانده کل قوا بود. او به جبهه ها تانک نمی رساند. ما نیروهای تدارکات مکانیک، برق کار و تعمیرکار به جبهه اعزام کردیم.این افراد بخشی از تانک ها را تعمیر کرده و در اختیار سپاه قرار دادند در صورتی که در مغازه خود هزار تومان کاسب می‌شدند اما وقتی اسم جبهه می آمد، دیگر کسی به خود فکر نمی کرد بلکه به هدف بزرگتری که مقاومت در مقابل متجاوزین بود می اندیشیدند.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال آقای حاج قاسم نیکجو ، پیرمردی ۸۰_۹۰ ساله در اتحادیه نانوایان بود که با همکاری دیگر نانوایان در پادگان ابوذر نانوایی درست کردند و بین مردم جنگ زده و رزمندگان توزیع می کردند. هر ۱۵ روز هم جابجا می‌شدند.

وقتی اعلام می‌شد که کرمانشاه بمباران شده و مردم نانی برای خوردن نداشتند نانوایان به آنجا می‌رفتند. با تدبیر حاج قاسم نیکجو قرار شد نانوایان از شب تا صبح برای مناطق جنگ زده نان بپزند که فرمانداری ارد مورد نیاز را تامین می‌کرد و از اذان صبح تا غروب آفتاب در شهر نانوایی فعال بود.

حکمی اذعان داشت: مردم در زمان جنگ احساس کمبود نداشتند، چون صفا و صمیمیت، مدیریت و اخلاص بود. امام جمعه کرمانشاه طی تماسی با مرحوم باریک‌بین عرض کردند" من صبحانه‌ امروز خودم را با نان گرم نانوایان قزوین خوردم."همه اقشار و مذاهب و ادیان در جنگ حضور یافتند و هرگز نه نگفتند. آن زمان بحث اضافه کار و فوق العاده گرفتن نبود و کارها بین آنهایی که مانده بودند تقسیم می‌شد. در صورتی که به علت حقوق پایین به خانواده های آنان فشار مالی وارد می‌شد.

به گفته وی؛ این همدلی و وحدت مسئولین باعث می‌شد مردم ۴ تا تخم مرغ موجود در منزل خود را به رزمندگان تقدیم کنند. در صنف آشپزها، حاج محمود الموتی مسئول آشپزخانه غرب کشور بود و حلیم‌پز بود. در روزهای عملیات حلیم و در اعیاد هم قیمه نثار به رزمنده ها می‌دادند.

شهید حاج سید جعفر قوامی جز مخلص ترین نیروهای سپاه بود

عباس قوامی برادر شهید بزرگوار سید جعفر قوامی یکی دیگر از خاطره گویان مراسم که در زمان جنگ فرمانده گردان امام رضا بود به بیان خاطرات از برادر شهیدش پرداخت و گفت: شهید جعفر قوامی، بعد از مجروحیت در عملیات خیبر به قزوین آمد. بعد از گذراندن دوران نقاهت به سپاه رفت و در آنجا به کار دفتری مشغول شد. از آنجایی که بیشتر اوقات در ماموریت های عملیاتی و درگیری با منافقین در آمل و سرپل ذهاب بود به این کار علاقه ای نداشت و با مراجعه به آقای سهرابی به او گفت من برای کار دفتری ساخته نشدم و بعد با پیشنهاد من به ستاد پشتیبانی آمد و مسئول سپاه در ستاد پشتیبانی شد. آن روزها ما به عنوان غواص در گردان حضرت رسول بودیم.

در پایان این مراسم، سرهنگ درزی، جانشین فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) با تسلیت اربعین حسینی و گرامیداشت هفته دفاع مقدس بیان کرد: یکی از زیرکی ها و فنون مدیریتی حضرت امام(ره)، که با اعماق وجودشان به آن اعتقاد داشتند، حضور مردم در صحنه بود. شاخصه دیگری که دفاع مقدس، فتنه ها و موضوعات دیگر را  مدیریت می‌کنیم، اعتماد شخص نائب امام عصر به مردم است و همیشه ثمرات و برکات خود را دارد  یکی از چشمه های آن دفاع مقدس است.

جانشین فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) در ادامه افزود: معمولا کشورها روز پایان جنگ‌های خود را جشن می‌گیرند، اما ما در جمهوری اسلامی آغاز دفاع مقدس را جشن می‌گیریم. یعنی برهه ای از سال ۵۹ که جنگ شروع شد، هرچند ما قبل از ۳۱ شهریور حدود ۱۷۰۰ شهید دفاع مقدس داشتیم، این نشان دهنده وجود درگیری ها و غائله ها در کشور بوده است. این درگیری ها از بعد از ۲۲ بهمن و با جریان تصرف سنندج و غرب کشور شروع شد.

وی با طرح این سوال که چرا ما روز اول جنگ را جشن می‌گیریم گفت: به قول نویسنده کتاب، دفاع مقدس در کشور ما شروع شده اما هنوز پایان نیافته و ما همچنان در حال دفاع هستیم. یک برهه ای با جنگ سخت روبرو شدیم، بعد جنگ نرم را پیش کشیدند و اخیرا با جنگ اقتصادی و اکنون هم در حال دفاع در برابر جنگ بیولوژیک هستیم.

این مسئول بیان کرد: این دفاع همچنان ادامه دارد و در این دوره آخرالزمانی قطعا نتیجه‌ای که حاصل خواهد شد و این وعده الهی تحقق می‌یابد، رسیدن حکومت عالم به دست مستضعفین عالم است.

سرهنگ درزی اضافه کرد: بجز نیروهای جمهوری اسلامی ایران،  ۶ ارتش در کنار ما آمدند تا با داعش بجنگند. اینها اقداماتی است که تا قبل از ظهور باید اتفاق بیفتد. بخشی ازاین اتفاقات گردهمایی عظیم اربعین حسینی است که دشمنان می خواهند این شور را محو کنند اما نمی‌توانند چون این حرکت عظیم متبلور شده است.

جانشین فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) در ادامه یادآور شد: این حرکت، ثمره خون شهدا از صدر اسلام تا کنون است. هر چقدر بخواهند این شور را ازبین ببرند به بیراهه می رسند و به نتیجه نمی رسند. ما سپاسگزار همه مردم، رزمندگان و ایثارگران هستیم وبیش از گذشته نیازمند بیان تجربه این بزرگواران و استفاده از آن هستیم.

وی گفت: تجربه ثابت کرده هرجا کار به مردم محول شده، به نتیجه رسیدیم و این شیوه ای است که امام رحمه الله از این پتانسیل استفاده کرد و مخلصانه مردم را دوست می‌داشت، و امروز مقام معظم رهبری ادامه دهنده این مسیر هستند.

سرهنگ درزی در پایان گفت: مردم ما نسبت به مردم زمان امیرالمومنین تا امام حسین جز شهدای کربلا، پشت رهبرشان هستند. انشاء الله با گردآوری، بررسی و استفاده از تجربیات رزمندگان و ایده‌های جوانان برای قیام آخرالزمانی آماده شویم.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار