نشست با موضوع آسیب های اجتماعی و خانواده و فضای مجازی
به گزارش خبر گزاری بسیج:خانی فرمانده حوزه ام البنین(سلامالله علیه) بیانداشت: خانواده، خشت اول بنای اجتماع و کوچکترین هسته تشکیل جامعه است که نقشی اساسی در اصلاح و موفقیت جامعه دارد. با توجه به عنوان نشست، سخن را بر پایه دو مؤلفه مهم بنیان نهاده ایم، یکی خانواده و دیگری فضای مجازی. رسیدن به آرمان شهر، مدینه فاضله و حیات طیبه بنا بر آیات قرآن و روایات از مسیر یک خانواده کارآمد و مطلوب میسر خواهد شد. برای رسیدن به این هدف (خانواده کارآمد و مطلوب)، تحقق دو شرطِ انگیزه کافی و مهارت لازم ضروری است. فقدان و نبود هریک از دو شرط مذکور منجر به اختلال در تحقق هدف می شود. در تعالیم اسلامی برای ایجاد انگیزه نسبت به تربیت و رشد معنوی افراد تاکید زیادی شده است، تا آنجا که فرزند صالح، یکی از باقیات الصالحات دانسته شده که پدر و مادر پس از حیات نیز از ثواب اعمال نیک او بهره مند می شوند. نیز با دقت در قرآن و روایات، خصوصا آیه شریفه «و من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا» که احیاء جسمی یک فرد را برابر با احیاء جمیع انسانها دانسته، می توان استنتاج کرد اصلاح و تعالی روحی و معنوی انسان ها از اهمیت و جایگاه بالاتری برخوردار است. چرا که وقتی از نگاه قرآن، سلامت و حیات جسم به این میزان اهمیت دارد، به طریق اولی سلامت و تکامل روح و روان افراد که هویت اصلی او را تشکیل می دهند، اهمیت و ارزشی بی نظیر خواهد داشت.
مؤلفه دوم، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است که مروزه در تمام زمینه های زندگی از جمله فرهنگ، سیاست، اجتماع و به ویژه خانواده تاثیر غیرقابل انکاری دارند. برخی از این ویژگی های فضای مجازی، از محاسن و برخی نیز جزء معایب به شمار می آیند.
وی در ادامه افزود:آسیب ها و تهدیدهایی که افراد با آن مواجه هستند به دو قسم تقسیم می شوند؛ نخست آسیبها و تاثیر های دفعی و ملموس و به تعبیری سخت، مانند حتک حرمت و تعدی به حریم خصوصی، که انسان در همان لحظات نخست وقوع، متوجه و متالم می شود. دوم آسیبها و تاثیر های تدریجی و غیر ملموس و نرم که انسان در ابتدای امر متوجه نیست اما به مرور زمان و گذشت ایام نتایج آن را می بیند. مثل آن دسته از محتواها و تبلیغات شبکه های مجازی و ... که به مرور بنیان خانواده را سست کرده و منتهی به کمرنگ شدن روابط، اختلال تربیتی، طلاق عاطفی و نهایتاً انحلال خانواده می شود. همین گونه است حجم انبوه شبهات و تبلیغات ضد ارزشها و مقدسات دینی و اعتقادی که به مرور و نه یک باره، این باورها را در میان افراد سست و متزلزل می نماید.
و ی خاطر نشان کرد: فضای مجازی واجد دو چهره مثبت و منفی است؛ ۹۴ درصد کشور تحت نفوذ اینترنت قرار گرفته است و ۸۳ درصد مردم کاربر اینترنت هستند در جهان بیش از ۳ میلیارد در ایران بیش از ۴۰ میلیون از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بهره می برند.
میانگین بهره بردن اینترنت در ایران از ۵ تا ۹ ساعت است که در این میان اینستاگرام محبوب ترین شبکه اجتماعی در ایران به شمار می آید و نکته حائز اهمیت این است که تعداد زیادی از اداره کنندگان پیج ها، خانم هستند و تلگرام در ایران علیرغم فیلترشدن جزء محبوب ترین پیام رسان ها به حساب می آید.