راهکاری برای جلوگیری از منکرات اخلاقی در جامعه

اگر ما ازدواج را در جامعه راه بیندازیم، منکرات اخلاقی بوجود نمی‌آید. چون ازدواج مهم تلقی نمی‌شود و اهمیتش در نزد جوان‌ها کاهش پیدا کرده فساد در جامعه رواج پیدا می‌کند. در همه امور هم همینطور است.
کد خبر: ۹۳۸۳۷۵۰
|
۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، گردهمایی معاونان فرهنگی ستاد‌های امر به معروف و نهی از منکر کشور طی دو روز در مجتمع فرهنگی ملاصدرای تهران برگزار شد.

این گردهمایی با هدف ابلاغ سیاست‌ها و رویکرد‌های ستاد امر به معروف کشور و هم افزایی ستاد‌های استانی در راستای ترویج و احیای فریضتین در سراسر کشور و با حضور رییس، دبیر و معاونین ستاد امر به معروف و نهی منکر کشور برگزار شد.

حجت الاسلام صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اختتامیه این گردهمایی اظهار داشت: مساله امر به معروف و نهی از منکر ابعادی دارد که از انسانی‌ترین و مترقی‌ترین قوانین اجتماعی عالم بشریت است.

وی افزود: امربه معروف و نهی ازمنکر از دیدگاه قرآن کریم تنها امتیاز امت اسلام نسبت به سایر امت‌ها است. این دو فریضه هم جاذبه هستند و هم دافعه که نشانه حیات و زندگی به شمار می‌روند. مجموعه جامعه ما یک پیکر است که قدرت دفاعی آن در برابر ویروس‌های خطرناک، در مقابل الحاد و پلیدی و پلشتی مساله امر به معروف و نهی از منکر است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچنین گفت: این دو فریضه اگر نباشند خداوند نصرت خود را بر جامعه نازل نمی‌کند. در سوره مبارکه حج حق متعال اشاره می‌کنند که اگر امر به معروف و نهی از منکر به مثابه سیستم دفاعی جامعه است و اگر نباشد شما مراکز فرهنگی نمی‌توانید داشته باشید. بدین ترتیب اثر دفاع برقراری و ماندگاری پایگاه‌های یاد خدا و پایگاه‌های توحیدی و اخلاقی سازنده جامعه است. بعد می‌فرماید خدا متعال مطمئناً نصرت می‌کند کسانی را که قدرت حکومتی، قدرت تشکلی، قدرت اجتماعی، قدرت اقتصادی و اقتدار سیاسی پیدا کردند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: اگر اقامه نماز، ایتای زکات و امر به معروف و نهی از منکر نباشد خدا کمک نمی‌کند و وای به حال جامعه ای، وای به حال تشکلی و وای به حال فردی که خدا او را رها کند.

حجت الاسلام صدیقی افزود: امر به معروف و نهی از منکر مایه بیداری جامعه می‌شود، مایه حساسیت انسان‌ها در برابر عوامل تخریب و فساد می‌شود. کسی که امر به معروف و نهی از منکر را ترک کند روی عضویت خود در خانواده بزرگ جامعه بشری قلم کشیده است. اگر پیکر پیکر زنده‌ای باشد در برابر فساد یک درد در یک عضو همه عکس العمل نشان می‌دهند و برای تقویت آن عضو مجموعه بدن برای تغذیه برای استنشاق همه به هم کمک می‌کنند؛ بنابراین امربه معروف ونهی از منکر هم علامت زنده بودن جامعه است و هم ارتباطی میان اعضای جامعه است.

رئیس ستاد امر به معروف تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر کل جامعه را باهم پیوند میزند. درقرآن کریم روایت‌های ما همه جا امر به معروف بر نهی از منکر مقدم ذکر شده است. این نشان می‌دهد که ما اگر خوبی هایمان را برجسته کنیم، خوبی هایمان را بتوانیم به صورت تابلو قشنگ نشان دهیم زمینه منکر خود به خود از بین می‌رود؛ بنابراین اگر منکر وجود دارد برای این است که معروف‌ها ضعیف شده اند. آبادی میخانه ز ویرانی ماست، اگر ما آباد باشیم، اگر ما قوی باشیم، اگر ما ازدواج را در جامعه راه بیندازیم، منکرات اخلاقی بوجود نمی‌آید. چون ازدواج مهم تلقی نمی‌شود و اهمیتش در نزد جوان‌ها کاهش پیدا کرده فساد در جامعه رواج پیدا می‌کند. در همه امور هم همینطور است.

وی افزود: سرقت، فحشا و قاچاق معلول چیست؟ معلول بیکاری است. اگر آمدیم جامعه را تشویق کردیم به تولید و اشتغال جوانان، وقتی اشتغال و تولید آمد سرقت از بین می‌رود، فحشا از بین می‌رود، قاچاق از بین می‌رود، اعتیاد از بین می‌رود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار