محسن رضایی پنجشنبه در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، با بیان اینکه گامهای بلند اقتصادی باید در کشور برداشته شود، اظهار داشت: امروز مصادف با 13 آبانماه روز ملی استکبارستیزی اشت و این یک دستاورد بزرگ ملی و سیاسی برای ملت ایران است که علاوه بر دفاع از استقلال سیاسی کشور آنرا در مقابل تهاجم دشمنان ایمن کرد.
وی افزود: ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی گامهای بلندی در زمینه استقلال سیاسی، دستاوردهای علمی، ورزشی و صنعتی به دست آورده است و لازم است این دستاوردها در زمینه اقتصادی و تولیدی نیز تحقق پیدا کند چراکه راهکار برون رفت از وضع اقتصادی موجود برداشتن گامهای بلند است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: بسیاری از مباحث بیان شده در نشست ستاد تسهیل استانداری خوزستان مورد پذیرش من است که باید از طریق استاندار و مراجع استانی پیگیری شود و مواردی را که به من و دولت مربوط است نیز پیگیری خواهم کرد.
وی افزود: باید مطالبات استان خوزستان چه در زمینه عوارض و مالیات شرکتهای استان که دفتر مرکزی آنها در تهران است و به این سبب مالیات آنها در تهران پرداخت میشود و همچنین از نظر مطالبه به حق خوزستانیها باید پیگیری شود.
رضایی با بیان اینکه کمبود نقدینگی در استان خوزستان ناشی از عدم وصول مطلوب مطالبات است گفت: مطالبات خوزستان باید به صورت جدی پیگیری شود چراکه حق مردم این استان است و کمبود نقدینگی و سرمایه درگردش صنایع استان به همین دلیل است.
وی ادامه داد: برخی از مسائل و آمار منتشر شده توسط صنایع تولیدی، توسط دولت راستی آزمایی میشود و دولت درمقابل مسائل صنایع تولیدی کشور با دقت و حساسیت عمل میکند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: در خصوص ارتباطات بانکی و مالی بانکهای استان با تهران باید تصمیم جدید و عادلانه اتخاذ شود چراکه بخش اعظمی از سرمایه مردم استان در بانکها به تهران میرود و در تهران گردش پیدا میکند که در این موضوع باید تجدید نظر کرد و سعی کرد سرمایه مردم در بانکها استان در همین استان گردش پیدا کند.
وی ادامه داد: بخش اعظمی از مسائل اقتصادی کشور مربوط به نوع فعالیت صنایع مادر و بزرگ است که بجای حمایت از صنایع کوچک، آنها را میبلعند و زنجیره ارتباط صنایع بزرگ، کوچک و میانه را پاره میکنند که این روند باید اصلاح شود و کمک کرد که در کنار صنایع بزرگ صنایع خرد و کوچک فعالیت کنند و به رشد و توسعه برسند تا بخش اعظمی از نرخ بیکاری استان کاهش پیدا کند.
به گزارش تسنیم در ابتدای این نشست امیر حسین نظری، مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان خوزستان ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت صنایع تولیدی و شهرکهای صنعتی استان در خصوص مهمترین مسائل آنها از قبیل لزوم مدیریت صنایع استان در خود استان و جلوگیری از خروج محاسبات مالیاتی و مسائل مدیریتی آنها از استان، لزوم کاهش میزان مالکیت بانکها بر صنایع واگذاری به بخش خصوصی، بررسی ظرفیتهای غنی تجارتی از مرزهای استان، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و لزوم تقویت آنها و ظرفیتهای اقتصادی خالی استان گزارشی ارایه کرد.
در ادامه این نشست، مدیران عامل شرکتهای فولاد شادگان، کشت و صنعت فارابی، گروه ملی ایران و شرکت فولاد خوزستان ضمن ارایه گزارشی از وضعیت تولیدی خود مهمترین مسائل خود در حوزه مسائل بانکی، مسائل بورس، تسهیلات صادراتی، مسائل مالیاتی، تامین مواد اولیه و استفاده از ظرفیتهای صادراتی استان، مباحثی نیز بیان کردند.
محمدرضا کرمی نژاد، رئیس آبفا استان خوزستان در ادامه ضمن بیان آخرین وضعیت اجرای پروژههای فاضلاب و تصفیه خانه غرب اهواز در خصوص مسائل تامین منابع مالی اجرای این پروژه گزارشی را بیان نمود.
شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی وصنایع و معادن اهواز نیز سخنران پایانی این نشست در حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور بود که در خصوص تامین مواد اولیه صنایع استان، استفاده از ظرفیتهای تجارتی استان، مشکلات قوانین جدید چک، بازپرداخت تسهیلات بانکی و مطالبات مالی صنایع استان مباحثی را بیان نمود.
انتهای پیام/