مدعیان نباید حقوق بشر را نادیده بگیرند

وزیر کشور در سخنانی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران تعامل و داشتن روابط رو به جلو با همه کشورهاست، گفت: مدعیان نباید حقوق بشر را نادیده بگیرند.
کد خبر: ۹۳۸۸۷۲۴
|
۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، احمد وحیدی درنشست سفرای بیش از ۶۵ کشور جهان و همچنین روسای سازمان‌های بین‌المللی مقیم با حضور رئیس قوه قضاییه، از قاچاق مواد مخدر، مهاجرت‌های گسترده، جرایم سازمان یافته، قاچاق کالا و فعالیت‌های تروریستی، به عنوان چالش‌های وزارت کشور در حوزه حفظ نظم و امنیت کشور یاد کرد.

وحیدی با اشاره به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانبازی که جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تقدیم کرده است، از سهم بالای کشورمان در کشفیات مواد مخدر گفت و تصریح کرد: در سال گذشته، ۹۰ درصد تریاک کشف‌شده در جهان، ۷۲ درصد مورفین کشف‌شده در جهان و ۲۰ درصد هروئین کشف‌شده در جهان، در ایران کشف شده است.

وزیر کشور با اشاره به چند برابر شدن تولید مواد مخدر در افغانستان بعد از ورود آمریکایی‌ها در ۲۰ سال پیش بیان کرد: با توجه به اینکه تولید و صادر کردن این مواد مخدر جلوی چشم آمریکایی‌ها بوده است آیا آمریکا نباید خود را در این ماجرا پاسخگو بداند؟

وحیدی ضمن انتقاد از منفعل بودن برخی کشور‌ها در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر گفت: بدون تردید اگر ایران جلوی قاچاق مواد مخدر را نمی‌گرفت، مقصد این مواد اروپا و سایر کشور‌های دنیا بود.

وزیر کشور با بیان اینکه نباید جمهوری اسلامی ایران به تنهایی بار بزرگ مبارزه با مواد مخدر را به دوش بکشد، تاکید کرد که سایر کشور‌ها باید در این زمینه به ایران کمک کنند.

وحیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران دومین کشور مهاجرپذیر دنیاست، گفت: در حال حاضر سه و نیم میلیون مهاجر افغانستانی در داخل کشور ما هستند و یارانه‌هایی که مردم ایران از آن‌ها استفاده می‌کنند در اختیار این مهاجران نیز قرار دارد.

وی در این حال گفت: کمکی که کمیساریای عالی در قبال پذیرش مهاجران به جمهوری اسلامی ایران می‌کند بسیار ناچیز و تقریباً هیچ است.

وزیر کشور همچنین بر ضرورت تبادلات اطلاعاتی در حوزه‌های قاچاق کالا، مبارزه با مواد مخدر و مهاجرت میان کشور‌ها تاکید کرد و گفت: لازم است که کشور‌های مختلف جهان برای همکاری متقابل در جهت رفع این آسیب‌ها اراده جدی داشته باشند.

وحیدی با بیان اینکه نباید اجازه داد عده‌ای حقوق بشر را نادیده بگیرند و در عین حال از دفاع از حقوق بشر دم بزنند، تاکید کرد: در مواردی که برخی دولت‌ها به صورت خودسر از اقدامات ضد حقوق بشری حمایت می‌کنند باید کشور‌های جهان به صورت دسته جمعی این حمایت‌ها را مورد تقبیح قرار دهند.

تعاملات خود را با ساز و کار‌های حقوق بشری متوقف نکردیم

«کاظم غریب‌آبادی» معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران هم در سخنانی با بیان اینکه حقوق بشر آن قدر متعالی و با اهمیت است که نباید تحت تاثیر ملاحظات سیاسی قرار گیرد، گفت: متاسفانه شاهد هستیم که برخی کشور‌ها از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تامین اهداف سیاست خارجی خود استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به دستاورد‌های حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران گفت: ستاد حقوق بشر به زودی این دستاورد‌ها را مدون و به تمام سفارتخانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در تهران ارسال خواهد کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر از تحریم‌های یکجانبه، تروریسم و برخی نگرش‌های سیاسی به‌عنوان موانع و محدودیت‌های پیش روی جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر یاد کرد و گفت: امیدواریم با همکاری کشور‌ها و نظام‌های قضایی سراسر دنیا، بتوانیم بر این موانع غلبه کنیم.

غریب آبادی به عضویت جمهوری اسلامی ایران در اکثر کنوانسیون‌ها و معاهدات حقوق بشری دنیا نیز اشاره کرد و گفت: ما به تمام تعهدات خود پایبند هستیم و به صورت مرتب گزارش‌های اجرای تعهدات بین‌المللی خود را به سازمان‌های حقوق بشری ارائه می‌کنیم.

وی با اشاره به ساختار پیشرفته ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: اعضای این ستاد را مسئولان عالی‌رتبه هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه تشکیل می‌دهند و شاید این ساختار در مقایسه با ساختار‌های حقوق بشری سایر کشور‌های دنیا بی نظیر باشد.

وی افزود: ما علی‌رغم اینکه انتقاد جدی به نگاه سیاسی به حقوق بشر در ایران مثل تعیین گزارشگر ویژه و صدور قطعنامه‌های غیرقانونی داریم، اما هیچ وقت تعاملات خود را با ساز و کار‌های حقوق بشری متوقف نکردیم.

غریب آبادی افزود: از همه کشور‌ها انتظار داریم که با اتخاذ رویکرد‌های سیاسی برخی کشور‌ها در حوزه حقوق بشر مقابله کنند.

غریب آبادی با بیان اینکه تحریم یکجانبه غیرقانونی و مغایر حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد است، گفت: همه کشور‌ها وظیفه دارند که با تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی مقابله کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان افزود: کشور‌هایی که از تحریم‌های یکجانبه تبعیت می‌کنند از نظر ما شریک کشوری هستند که این تحریم‌های یکجانبه را آغاز و اجرا کرده اند.

غریب آبادی با اشاره به ۱۷ هزار شهید ترور جمهوری اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های بسیار زیادی را برای برقراری صلح و ثبات داده است و در این شرایط چگونه می‌شود که ما هنوز متهم به نقض حقوق بشر هستیم و باید گزارشگر ویژه و قطعنامه‌های حقوق بشری داشته باشیم، اما کشور‌های دیگری که چشم خود را در برابر تروریست‌ها بسته اند و میزبان تروریست‌ها در کشورشان هستند مدافع حقوق بشر نامیده می‌شوند.

وی در پایان صحبت‌های خود از سفرا و نمایندگان سیاسی کشور‌های مختلف جهان خواست که یک نگاه بی طرفانه و غیر سیاسی به موضوع حقوق بشر داشته باشند و گزارشات صحیح از وضع جمهوری اسلامی ایران به پایتخت‌های خود ارائه دهند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار