به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل ، عبدالله بحرالعلومی، نادر پرستار، شهرام محمدی، رسول حاجیزاده و علی نورعلیپور با حکم رئیسکل دادگستری استان اردبیل همزمان با نوزدهمین سالروز تشکیل شوراهای حل اختلاف به عنوان صلحیار در حوزه فرهنگ و رسانه استان اردبیل برای مدت سه سال منصوب شدند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل در این آیین گفت: عظمت و ارزش اصلاح ذات البین و تلاش در راه آن معنوی است و افراد باید به جای شغل، با دید عبادت و اخلاص مطابق با اعمال و سفارش ائمه اطهار (ع) در این عرصه فعالیت کنند.
حجتالاسلام حسین علوی با اشاره به حدیثی از جلد ۱۳ کتاب وسائل الشیعه، اضافه کرد: پیامبر اسلام (ص) میفرمایند که اگر کسی در اصلاح اختلاف بین ۲ نفر قدم بردارد و حرکت کند، ملائکه بر او سلام و صلوات میفرستند و ثوابی معادل عبادت شب قدر شامل حالش خواهد شد.
وی بیان کرد: ارزش کار از آنجا مشخص میشود که بنابر روایات اگر تمام دریاها جوهر و همه جنگلها قلم شوند، باز از ثواب شب قدر نمیتوانند بنویسند؛ بر این اساس پاداش کسی که در اصلاح اختلاف بین مردم تلاش کند، مانند مجاهدت در راه پروردگار عالم است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل با اشاره به روایتی دیگر، حل اختلاف بین افراد را بالاترین صدقه عنوان کرد و افزود: در احادیث آمده است که قلم و بیان علما بر خون شهدا افضل است که این امر البته تنها اختصاص به علمای دین ندارد و کسانی که با هنر و قلم خود بر زندگی و فرهنگ جامعه اثرگذار هستند نیز مشمول آن میشوند.
وی ادامه داد: اهالی فرهنگ، هنر و رسانه زبان گویای جامعه هستند و فرهنگ کنونی مدیون تلاشهای این فعالان است؛ چنان که اثرگذاری یک فیلم یا نوشته کوتاه از یک سخنرانی بلند به مراتب بیشتر است.
حجتالاسلام علوی اظهار کرد: مردمی کمی از سنت صلح فاصله گرفتند و اختلافها بیشتر شده است، به طوری که با کوچکترین مسالهای کار به شکایت میرسد که انتظار میرود اصحاب فرهنگ و هنر و به ویژه فعالان رسانهای در این زمینه بیشتر کار کنند و کمک حال شوراهای حل اختلاف باشند.
اصحاب هنر و رسانه حامل مسئولیت سنگین اطلاعرسانی و فرهنگسازی هستند
دادستان عمومی و انقلاب اردبیل نیز در ادامه گفت: با توجه به اثرگذاری مباحث فرهنگی، اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه فعالان رسانهای یک سر و گردن از سایر اقشار جامعه جایگاه بالاتری دارند؛ چراکه حامل مسئولیت و رسالت سنگین اطلاعرسانی و فرهنگسازی هستند.
سید عبدالله طباطبایی افزود: خداوند متعال به هرچیزی سوگند یاد نکردهاند اما در قرآن کریم به قلم سوگند یاد شده که این امر نشان دهنده اهمیت و فلسفه نهفته در آن و بیانگر حقانیت دین مبین اسلام است.
وی بیان کرد: سطر به سطر قرآن کریم انسان را به علم، شعور و تعقل فرا میخواند و تاکید بزرگان دین نیز بر طلب علم است؛ در حالی که اگر شخصیتی یا رهبری به دنبال سوءاستفاده از مردم باشد، هرگز جامعه را به عقلانیت و علمآموزی دعوت نخواهد کرد.
دادستان عمومی و انقلاب اردبیل اضافه کرد: این مباحث در نظام جمهوری اسلامی نیز پیاده شده، چنان که امام راحل در نخستین اقدام خود نسبت به راهاندازی نهضت سوادآموزی و در ادامه نظام سیاسی کشور برای آموزش رایگان و فراگیر تمرکز کرد که ایجاد و گسترش واحدهای آموزشی در سطوح گوناگون نیز در همین راستا بوده است.
وی در تشریح جایگاه اصحاب فرهنگ و رسانه، اظهار کرد: خروجی بسیاری از مسائل در آثار و قلم اهل فرهنگ و رسانه نمود پیدا میکند و حتی عملکرد مثبت دستگاههای اجرایی یا کمبودهای موجود در نهادهای مختلف از سوی این قشر بازتاب پیدا میکند.
طباطبایی با اشاره تغییرات صورت گرفته در بستر اطلاعرسانی از رسانههای مکتوب به مجازی، ادامه داد: دشمن امروزه از زمین و آسمان به حق یا ناحق در حال لافزنی است و در این وضعیت اجتماعی اصحاب فرهنگ و رسانه باید بیشتر نقشآفرینی کنند.
وی با اشاره به گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی و قدرت نفوذ فضای مجازی، گفت: اگر خوفی از این فضا باشد، ناشی از قدرت قلم و هنر اطلاعرسانی است که امروزه بر مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تاثیرگذار میشود و نباید آن را دستکم گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب اردبیل یادآور شد: اتفاقی که در آبهای خروشان دریای عمان به وقوع پیوست، نشان داد که باید کشور هم به سلاح قلم، هم سلاح فناوری و هم سلاح نظامی مجهز باشد و در این میان اصحاب رسانه در قدرت نرم نقش بزرگی دارند.
وی با درخواست از فعالان رسانهای برای مطالعه بیشتر و ارتقای سطح سواد عمومی، تاکید کرد: بر این اساس باید به جد ارزش نگارش و جملهبندی مورد توجه قرار گیرد و در استخدام واژهها دقت بیشتری از سوی اصحاب فرهنگ و رسانه انجام شود.
طباطبایی بیان کرد: ممکن است در بین فعالان هر قشری کم و بیش مشکلات و مسائلی وجود داشته باشد اما قشر فرهیخته فرهنگ و رسانه به عنوان مفاخر جامعه نباید در راهروی دادسراها و دادگاهها دیده شوند.
وی تاکید کرد: باید در همه مجموعهها نظارت از سوی خود آنها چنان بالا برود که مشکلات به حداقل کاهش یابد و امید میرود با ایجاد شعبه حل اختلاف ویژه فرهنگ و رسانه استان اردبیل، مسائل این قشر پیش از رسیدن به محاکم درون مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیدگی و برطرف شود.
در حال حاضر ۴۴ شعبه شوراهای حل اختلاف در نقاط شهری و روستایی استان اردبیل فعال هستند که از میان آنها حدود هفت شعبه فعالیت تخصصی دارند.