دانشیار دانشگاه تبریز :

ورود علمی، دقیق و جدی نخبگان به نظام حل‌المسائلی کشور؛ راهکار برون رفت از مشکلات کنونی است

معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی آذربایجان شرقی ضمن تاکید بر حرکت جامعه دانشگاهی به سمت علم نافع، بر ضرورت مساله محور شدن پژوهش های دانشگاهی تاکید کرد.
کد خبر: ۹۳۸۸۸۳۱
|
۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی آذربایجان شرقی ضمن تاکید بر حرکت جامعه دانشگاهی به سمت علم نافع، بر ضرورت مساله محور شدن پژوهش‌های دانشگاهی تاکید کرد.

ورود علمی، دقیق و جدی نخبگان به نظام حل‌المسائلی کشور؛ راهکار برون رفت از مشکلات کنونی است

جلال شیری با اشاره به جایگاه علم، پژوهش و فناوری در توسعه اقتصادی، رفاهی، فرهنگی و اجتماعی جوامع بر لزوم نگرش جدی به پژوهش‌های مساله محور اشاره کرده و افزود: امروزه با استفاده از ابزار علم و فناوری می‌توان مسائل مختلف جامعه را حل نموده و مقدمات پیشرفت و افزایش برخورداری در آن را فراهم نمود.

دانشیار دانشگاه تبریز پیشرفت‌های مختلف مادی و معنوی،‌استقلال اقتصادی، ورود محصولات داخلی به بازارهای جهانی و افزایش درآمدهای ملی از محل ورود به عرصه رقابت بین محصولات فناورانه در عرصه بین المللی، استفاده بهینه از ظرفیت جامعه نخبگانی، افزایش بهره‌وری استفاده از منابع مختلف ملی، استمرار امنیت شغلی فارغ التحصیلان دانشگاهی و ... را از جمله مزایای ورود حل المسائلی نظریه‌های علمی به موضوعات میدانی (که همه آنها در مجموع به افزایش توان داخلی و تولید ثروت در جامعه منجر خواهد شد)، دانست.

وی با اشاره به تاثیر تبدیل علم به محصولات فناورانه بر اساس نیازسنجی دقیق جوامع خاطر نشان کرد: هر چند بحث و مطالعه محض در خصوص مسائل بنیادی در حوزه‌های مختلف علوم، امری لازم و ارزشمند است. چنین مطالعاتی به تنهایی برای حل مشکلات کشور کافی نبوده و لذا ضروری است محققان دانشگاهی و سایر مراکز علمی با جهت دهی صحیح و مناسب مطالعات به سمت مساله محوری، خروجی حاصل از مطالعات و تحقیقات را در خدمت فناوری و تبدیل علم به ثروت قرار دهند که البته حمایت و پشتیبانی دستگاه های ذیربط به منظور ایجاد ارتباط عینی بین صنعت و دانشگاه یک امر مهم در راستای تحقق چنین اهدافی است.

شیری با بیان برخی سوء استفاده‌ها از پیشرفت‌های علمی توسط برخی جریان‌ها در سطح دنیا، فجایعی نظیر تولید سلاح‌های شیمیایی یا میکروبی را از جمله آفت‌های چنین سوءاستفاده‌هایی یاد نموده و تصریح کرد: هر چند به فعلیت در آوردن پتانسیل علمی موجود در جوامع در قالب محصولات فناورانه یک امر بسیار مهم است، لیکن دور شدن از اخلاق و مبانی دینی در این خصوص می‌تواند پیامدهای منفی ناگواری در جامعه بجا گذاشته و از این طریق علمی که می‌باید در خدمت نوع بشریت باشد به ابزاری برای زیاده خواهی قدرت‌های بزرگ و نظام سلطه تبدیل می‌گردد. این محقق دانشگاهی در ادامه و با بیان ضرورت جهت دهی دینی به مسیر توسعه علوم مختلف به منظور به خدمت‌گیری عایدات علمی در راستای اعتلای برخورداری جوامع، افزایش بنیه اعتقادی دانشجویان در دانشگاه را ضرورتی بسیار مهم به منظور تربیت محققان متعهد و متخصص عنوان کرد که از این محل میتوان با نیروی کار فعال و با نشاط اقدام به افزایش تولید محصولات فناورانه در جامعه کمک نمود.

معاون علمی بسیج اساتید آذربایجان شرقی راه برون رفت از مشکلات کنونی کشور در برخی حوزه‌ها را ورود علمی دقیق و جدی نخبگان به نظام حل المسائلی کشور عنوان نموده و با برشمردن الزامات بنای تمدن نوین اسلامی افزود: آنچنانکه در متن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز اشاره شده است توانایی و قدرتمندی یک ملت در گرو تجهیز به سلاح دانایی است و این امر در کنار سایر موارد، با گسترش همه جانبه دایره تاثیر علم و فناوری در زندگی روزمره افراد میسر خواهد بود و بدین ترتیب می‌توان پیشرفت‌های فناورانه جامعه را در راستای اعتلای همه جانبه زندگی افراد به خدمت گرفت.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از نخبگان و جوانان، به نقش بارز این قشر در تولید علم و فناوری اشاره نموده و ضمن انتقاد از برخی بی مهری هایی که ممکن است در حق نخبگان انجام شود، افزود: برابر فرامین رهبر فرزانه انقلاب، حمایت از نخبگان و سرآمدان علمی (بویژه نخبگان جوان) یک امر بسیار مهم و ضروری است که باید توسط مسئولین محترم مدنظر قرار گرفته شده و زمینه برای شکوفایی این عزیزان در عرصه‌های مختلف تولید علم و ثروت مهیا شود.
شیری در خاتمه بر لزوم بکارگیری علم در خدمت توسعه جوامع و ایجاد صلح ناشی از برخورداری‌های عادلانه در دنیا اشاره نموده و خاطرنشان کرد: درصورت استفاده صحیح و اصولی از خروجی علمی تحقیقات محققان، تبدیل علم به ثروت عملا محقق شده و محصولات موردنیاز کشور نیز بدست متخصصان بومی طراحی و عرضه خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به اهداف شوم مستکبران عالم در جهت تبدیل علم به ابزار سیاسی یا نظامی جهت غارت کشورها و بر هم زدن صلح جهانی، نبود یک پایه ایدئولوژیک قوی جهت تبیین عمومی مساله را از جمله مشکلات چنان جوامعی بر شمرد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار